Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sočna skutna torta z jagodami

sočna skutna torta z jagodami

Takšno torto sem delala včeraj in smo bili navdušeni.
Rada bi delila recept z vami pa ne vem, če lahko, saj je iz (sicer starejše) revije Dober tek.
Torej na hitro: piškotno testo (masleno) za dno, na vrh krema iz skute, jajc, sladkorja, vanilijevega pudinga in stepene sladke smetane. To spečeš in na vrh namažeš marelično marmelado, na debelo narežeš jagod in nekaj banan (vzorček, da je lepo na oko) in poliješ s prelivom za torte.
Hladna je osvežujoča in sploh fantastična.

Maly, kar napiši recept, pripiši iz kje je, svoje vtise (no, te že vemo). To je kvečjemu dobra reklama za revijo :-))

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Napiši, napiši! Slišati je slastno, podobnega recepta pa v moji zbirki še ni!

Upam, da Primož ne bo zbrisal:

Sestavine:
– 18 dag gladke moke
– 6 dag sladkorja
– 12 dag masla
– ščepec soli
– rumenjak

Zamesiš v testo in pustiš pol ure počivati na hladnem.

Nadev:
– 40 dag skute
– 12 dag sladkorja
– 6 jajc
– vrečka praška za vanilij puding
– 6 dag jedilnega škroba
– nastrgana lupina ene limone
– vrečka vanilijevega sladkorja
– 2,5 dcl sladke smetane

Vse skupaj penasto zmešaj, razen sladke smetane, ki jo stepeš in dodaš
na zadnje.
S testom obložiš model za torto, ki si ga prej prekrila s peki papirjem, testo napikaš, nanj pa naneseš nadev. Pečeš v pečici cca 1 uro pri 200 st. Jaz sem imela pečeno malo prej, mogoče v 50 minutah. Pečeno ohladi.

Ohlajeno premaži z marelično marmelado (v receptu piše 5 jedilnih žlic).
Potrebuješ še 30 dag jagod (jih nisem vagala) in 2 banani.
Jagode prerežeš na pol in jih v strjenem krogu tesno skupaj razporediš na torto, vmes naredi krog iz banan, ki si jih pokapala z limoninim sokom (da kolobarčki ne potemnijo).
Po navodilu raztopi tortni žele (2 zavojčka pakirana kot vanilij sladkor), dodaj sok pol limone, ko zavre malo ohladi ter s tem prelij sadje.
Ko se žele strdi (jaz sem torto z modlom vred dala kar v skrinjo za kratek čas, ker smo že komaj čakali, da navalimo nanjo), previdno odstrani obod modla. Rob torte premaži (s čopičem) z marelično marmelado in potresi z mandljevimi lističi. – jaz tega nisem naredila, ker nisem imela mandljev.

Vsega opisa nisem pisala, ker je preveč, če pa katero še kaj zanima naj kar vpraša.

Pa dober tek!

Primož na prehrani ni še nikoli zbrisal nobenega recepta. Zakaj pa bi ga pravzaprav?

Hvala za recept, gotovo komu pride prav 😉

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Maly, mi lahko prosim napišeš iz katerega leta in številke je ta recept. Doma imam nekaj starejših številk, pa se mi ne da prepisovat recepta, če to ni potrebno.

Hvala in lp, Maja

Maly, hvala in lep dan:) Babi

Št. 4, april 2003

Kremo lahko malo spremenite:

200 g sira Philadelphia (navadnega)
1/2 l sladke smetane
10 dkg sladkorja v prahu

Sir zmešaš s sladkorjem in dodaš stepeno smetano. Namaži po biskvitu (ali piškotih), obloži s sadjem in prelij s prelivom za torte (ko ga delaš po navodilu z vrečke, v vreli vodi prej stopi 2 žlici marmelade tistega okusa, kakršno imaš sadje).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close