Socialno pomoč je potrebno nujno omejit
Anonimno 10928, 26.08.2025 ob 22:40
“Mislim kdo je nor da se bo trgal za tidoč evrov, pa bodite resni no…joj.”
Motiš se. Jaz dela itak ne dobim, ker sem prestara 45+ in kamorkoli grem me zavrnejo že 15 let. VSI SO ME ZAVRNILI NA VSEH RAZGOVORIH VSI. Najprej je bila kriza, dela RES NI BILO, sedaj sem pa za vse PRESTARA. In nimam delovnih izkušenj.
In delo za 1000 neto? Moja največja želja – osamosvojitev. Najemnina – neko luknjo bi dobila že za 600, stroški tv, telefon in podobno spet 100. Ostane 300. In kaj naj delam s 300 evri? To še za hrano ni dovolj. 100 evro na nakup, seveda hrana + vse za higieno + čistila, ker si pač sam, rabiš vse… pripomočke in podobne zadeve.. To je najmanj 400 evrov na mesec, dobiš pa 300.
Kje je potem še obleka, to tudi rabiš če delaš, pa kakšna torbica, pa že si ženska, kakšen lak za lase itd…
???? NE ŽIVIM V GETU.
Sej razmišljam, TUJINA, pa tudi če tam sekrete pucam. Vsaj preživiš, ker tukaj pač ne. S 1000 v najemu ne preživiš pri 45+ in sam.
Če pa že moram iti v skupno bivanje s Filipinci ali šiptarji – da SPLOH preživim, zakaj pa bi to delala v Sloveniji?
15 let ne najdeš šihta? Komu to lažeš no. Na koliko razgovorov si šla v teh 15ih letih?
Pa 600 bi bila najemnina za luknjo? Kje pa iščeš šiht, v ljubljani? Zakaj za boga moraš na minimacu živeti v ljubljani oz. nekje kjer je tako drago?! Kje živiš sedaj?
Nerealna pričakovanja in nula truda. 15 let ne dobi šihta. Mislim kdo ti to verjame no 😀 Vmes so ti zagotovo preko javnih del ponudili. Ni bilo zate a? Kristus kako ljudje sami sebi lažete.
Degradacija, 26.08.2025 ob 22:56
Mislim, je pa sramotno, da lahko takšno delo opravlja en migrant. Predstavljaj si, kako je Slovenec degradiran. Na nivo enega migranta, ki pride v Slovenijo, brez znanja jezika in vsega dela se lahko priuči (nima izobrazbe, nima izkušenj).
Če ti “študenti” ali karkoli so že, 11 jih je bilo, lahko tekmujejo na 2 dni v e-igrah in jim to prinese mesečno več kot minimalca, recimo da je to neto 1100 € na trr, z vključeno malico in prevozom, potem so pač iznajdljivi. Je pa res, da nimajo plačanih 300 € za pokojninsko zavarovanje.
Se mi gladko je be za pokojnino. 590€ je starostna in minimum z varstvenim, manj pač ne morem dobiti. Mama dobiva 702€ in ima 44 let delovne.
Delaj 44 let za 110€. Jaz ne.
,
elektro mojster, 26.08.2025 ob 22:29
Zakaj bi človek delal če mu pa ni treba? Pa saj dobi 500evrov mesečno in malo postori čez vikend in zasluži kupček. Resno, zakaj bi zabijal 5 ali 6 dni tedensko za podpovprečno plačano delo? Halo??? Se cenite?
Jaz odkrito povem, sem na denarni ponoči že skoraj 5 let, sem si nekaj uredil da me ne gnjavijo…pa naredim kakšno elektro inštalacijo ali dve čez vikend. Zdaj bom celo zastonj drva dobil od države. Mislim kdo je nor da se bo trgal za tidoč evrov, pa bodite resni no…joj.
Ker slovenci tako radi kradejo in goljufajo. Seveda to sploh ne vidijo kot krajo in goljufijo. Pokradejo vse kar lahko. In čepijo na kavču in pizdijo kako politiki in ne vem kdo vse še krade. Medtem ko žrejo čips z ukradenim kupljen. Če niso še to pajslni v štacun.
In ta golazen bo na stara leta dobivala isto penzijo kot ljudje ki so delali 40 let. Pa jokala kako je težko star bit in reven. Dobesedno jih futramo od rojstva do smrti. Kurbe še dolgo živijo, ker itak nobenga napora al pa stresa nikol doživel. Vse kar v življenju ustvarijo je kup dreka, pa še to mi plačamo da ga lahko proizvajajo.
Degradiran se počutiš, ker pač nekdo iz drugega konca sveta lahko opravlja isto delo kot ti? Ti je on kriv da je to vse kar zmoreš? Si imel privilegije tu kjer si odraščal, in kaj si naredil z njimi? Degradiran si ker nekdo ki ni slovenec zna isto delat kot ti? Kaj tako posebnega pa slovenska kri nosi da misliš da si več vreden kot nekdo iz drugega konca sveta, čeprav ne znaš čisto nič več naredit in ponudit svetu? Na podlagi česa misliš da si večvreden? Razvajen si. Samo to je. On je hvaležen ker ima možnost se preživljat sam, tudi če mora za to it na drugi konec sveta. Ti….ti ne bi šel niti 30km stran delat, pa misliš da bi moral biti na boljšem samo zato ker si pač naa določenem delu planeta na svet prišel. Patetično. To kje si se rodil ni dosežek. Kaj narediš v življenju je dosežek. In ti očitno kaj dosti nisi.
“Degradiran se počutiš, ker pač nekdo iz drugega konca sveta lahko opravlja isto delo kot ti? Ti je on kriv da je to vse kar zmoreš? Si imel privilegije tu kjer si odraščal, in kaj si naredil z njimi? ”
Debilček zahojen. Meni je manjkalo joda, posledica golša, nerazvitost…. Kakšne privilegije, če ti pamet ne dela in se ne razviješ prav in si zato celo življenje na socialni ker imaš meglo v glavo in to nikogar ne gane, spremeniti se pa tega ne da? Ampak nisi pa tako zaostal, da bi se ti to videlo na prvi pogled.
In koliko je še takih primerov, kot sem jaz, oziroma podobnih.
LJUDJE STE ZLOBNI KOT HUDIČI.
Popis, 26.08.2025 ob 21:08
Nisem šef in nisem delodajalec, sem delavec. Iskreno rečeno, enajst ljudi sem imel na uvajanju v dveh mesecih in enostavno jim ni več za delat. Pa če bi bilo to neko težko delo bi še rekel, se sedi ampak še to jim ni.
Vse kar pride z zavoda je nikakvo, ne bi delali, rabijo podpis, težko je, premalo se plača, imajo probleme z alkoholom, sladkorno bolezen se lahko dobi celo dobi od sedenja, se jim bolj splača vozit migrante čez meje, ja točno tako in ne morejo dolgo sedeti ne stati, ker jih boli križ in že vnaprej povejo, da bojo vzeli bolniško, taki so bili kar štirje in imeli bi po dva tisoč neto. Dva igrata igrice in ne moreta delat, ker so na dva dni tekmovanja in takrat ne morejo delat, ker drugače izgubijo mesto in točke…
Tako zastarel in popuščajoč sistem kot imamo mi je še samo v Angliji in še tam ga ravno ta čas rešujejo.
Zakaj država ne ukrepa?
Noben ne bo ukinil nič, samo višalo se bo <3
samo GB mi ne omenjaj. Stanovalci 300 funtov vsak mesec plačujejo za ureditev okolice. Da ne nadaljujem. Zakaj nihče ne primerja ns z francozi. ZAKAJ vedno izberete za primerjavo slabši socialni sistem od našega in nikoli boljšega. V Franciji samska brezposelna oseba prejema vsaki mesec po 1000 € socialne pomoči.
Anonimno 3988, 26.08.2025 ob 23:19
“Degradiran se počutiš, ker pač nekdo iz drugega konca sveta lahko opravlja isto delo kot ti? Ti je on kriv da je to vse kar zmoreš? Si imel privilegije tu kjer si odraščal, in kaj si naredil z njimi? ”
Debilček zahojen. Meni je manjkalo joda, posledica golša, nerazvitost…. Kakšne privilegije, če ti pamet ne dela in se ne razviješ prav in si zato celo življenje na socialni ker imaš meglo v glavo in to nikogar ne gane, spremeniti se pa tega ne da? Ampak nisi pa tako zaostal, da bi se ti to videlo na prvi pogled.
In koliko je še takih primerov, kot sem jaz, oziroma podobnih.
LJUDJE STE ZLOBNI KOT HUDIČI.
Takšni bi morali biti na invalidnini, ne na socialni. Nekaj je če ne moreš delat, kar ti očitno ne moreš in ja vem da je veliko invalidov na socialni, nekaj pa da nočeš. Je razlika. Nihče ne govori da se ljudem ki ne zmorejo kaj jemlje. V bistvu zagovarjam da se takšnim ki ne zmorejo omogoči boljše življenje kot samo socialna, socialna pa omeji na določen čas da se ZDRAVI na noge postavijo. Trenutno je pa socialna višja od invalidnine nekoga, ki je 20+ let delal in vplačeval! To ni normalno.
In kaj imajo ti tujci s tem? Veš kaj se v njihovih državah zgodi z ljudmi, ki imajo takšne probleme kot ti? Umrejo. Ker jim nihče nič ne da. Ne razumem zakaj si fouš ljudem, ki morajo na drugi konec sveta za preživetje. Si predstavljaš da si na njihovem mestu, s problemi ki jih imaš? Nismo ljudje zlobni. Samo realni. Nihče v tej temi ne benti čez ljudi, ki so bolani ali ne zmorejo. Bentimo nad lenuhi, ki mislijo da jim kar nekaj pripada in smo jim nekaj dolžni. Takšni se delajo norca iz vseh ljudi, ki se zjutraj v bolečinah zbudijo in gredo delat, zato da en lenuh lahko doma leži.
V bistvu tako mir držijo. No vsaj namen je bil tak. Da je manj kriminala, če daš ljudem osnovo za preživeti. Kar tudi več ni res, ker je to postalo samoumevno in tisti ki to izkoriščajo mislijo da jim pripada več. Slovenija je sicer še vedno ena najbolj varnih držav na svetu, ampak se na žalost tudi to spreminja. Dati idejo ljudem v glavo da jim nekaj pripada, samo zato ker obstajajo je pot v pogubo.
Forum je zaprt za komentiranje.