Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Socialna

Socialna

celo življenje revna kot cerkvena miš. Prejemnica socialne denarne podpore vsaj 10 l. Tudi subvencija na tržno stanovanje.
Obeta se mi nekaj skoraj neverjetnega podedovala bom cca 150 tisoč. Kaj zdaj s tem denarjem.
Ali lahko kupim stanovanje in ga podarim otroku. Da ostane v lasti otroka 100%? Ker če stanovanje kupim nase mi bo država pobrala vse subvencije in socialno. Nič ne bo ostalo otroku ko mene ne bo več . Otrok ostane sam na svetu in brez nepremičnine. Kaj svetujete?

Sodišču napiši, da se dediščini odpoveduješ. In naj preide na otroka. Na obravnavi po moji teti, ke stric rekel sodišču na obravnavi, da on ne želi in da daje meni. Če je kaj drugače po zastarelih zakonih, pa ne vem.

Hvala.
denar dobim iz tujine v gotovini.
zmesalo se mi bo, rada bi samo poskrbela za otrokovo prihodnost.  Ali bi bilo pametno poiskati stanovanje in ob nakupu vpisati kot lastnika mladoletnega otroka . Je to možno? mladoletni otrok, da bi bil lastnik nepremičnine? 15 let je star otrok.

Ne more se odpovedat dediščini, če je prejemnik soc. Pomoči.

To naslovi na odvetnika. Gotovino ti nekdo ne bo kar nakazal, prosto po prešwrno. Tam velja verjetno kaj drugače. Kot izid pa drugače pri nas. In ta verjetnost je tolk uboga, če ni nikjer nobenega papirja za Slo, kot tebe. Delaš račun brez krmarja. Odvetnika vprašaj.

A to pri nas? Pravi, da je dediščina, če, iz tuje države.

Super, da dobis denar, samo oprosti, to je drobiz. Ne vem kaksno stanovanje mislis, da bos dobila za ta denar. Ne vem kje je meja, ampak s stanovanjem vrednim 150  000 bos z lahkoto dobivala socialno se naprej. Poznam enega, ki ima hiso, sicer staro, in cez 1000m parcele pa dobiva socialno. Otrpku lahko podaris denar ali nepremicnino, samo na furs moras javit darilo, davka ne bo nic zaradi tega.

Imam službo za nedoločen čas in dobim minimalca. nisem prejemnica denarne socialne pomoči, včasih sem bila, vsaj 7 l. Prejemam pa subvencijo za stanovanje. Po porodu nisem zmogla hoditi v službo in imeti dojenčka, ki je bil zelo pogosto bolan jaz pa čisto sama.

Bom jutri poklicala kakšnega odvetnika.

Odgovor na objavo uporabnika
Nakup stanovanja, 29.08.2025 ob 18:47

celo življenje revna kot cerkvena miš. Prejemnica socialne denarne podpore vsaj 10 l. Tudi subvencija na tržno stanovanje.
Obeta se mi nekaj skoraj neverjetnega podedovala bom cca 150 tisoč. Kaj zdaj s tem denarjem.
Ali lahko kupim stanovanje in ga podarim otroku. Da ostane v lasti otroka 100%? Ker če stanovanje kupim nase mi bo država pobrala vse subvencije in socialno. Nič ne bo ostalo otroku ko mene ne bo več . Otrok ostane sam na svetu in brez nepremičnine. Kaj svetujete?

Joj kako lepo. ali zvečer in čez dan opazuješ zelene vesoljce? Ker si tako posebna.

V cem je tvoj problem?
napisi svoj problem, ker mogoče dobiš kakšem uporaben nasvet, da ne bos tako slabe volje.
vidis, jaz sem vprašala in hvaležna sem ljudem, ki so odgovorili normalno.
Ignorirala bom tvoj strup. Upam, da se zdaj boljše počutiš, ko zliješ svoj strup ga je manj v tebi Ane.

odvetniki ne delajo ob sobotah.

Malo poišči po spletu, so tudi keri odvetniki, ki vsaj zastonj usmerijo. Ampak bolje zastavi kot si tu. Za boljšo orientacijo usmeritve. Srečno.

Kot da so vsi na socialah Marinca ? Ne leti na avtorico, ampak redko tu srečaš nezlobo. Saj bo email poslala danes, jutri, pa bo v delovnih dnevih nato kdo morda odgovoril. Saj če ti danes pošlješ kaj k dohtarju, bo oa šele čez, kolko dni odgovor? Ne bodi nesramna!

Torej sprašuješ tu kako krast nam še naprej? Za 150k dobiš čist fajn stanovanje tam kjer so šihti za minimalca. Ampak jasno to ni zate. Ti bi mulcu nekaj zapustila na tuj račun. Stanovanje menda ne bo dovolj. On naj ma stanovanje, tebe bomo pa ostali subvencionirali do smrti. Kul plan.

Vrni državi kar ti je posodila. Bodi poštena in preostanek boš obdržala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close