Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sobotno kosilo gostje

sobotno kosilo gostje

Evo v soboto dobimo obiske in bi bilo potrebno skuhat kosilo…sama delam do 12:30 pa bi rabila kako idejo kajs kuhat…bi bilo ok če lazanjo pripravim (tudi sestavim zvečer) jo dam v hladilnik za kosilo spečem…za sladico bo verjetno panna cotta

ideje dobrodošle

Vsaka dobra mona ponudi gostom špagete v paradižnikovi omaki in solato iz rdeče pese. Pijača je lahko pivo ali radler.

ja ma paradižnikova omaka mora bit kpljena iz kozarca 🙂 bog ne daj doma narejena iz svežega paradižnika ane

Dan prej pripraviš nadevane paprike, v soboto, če boš imela čas pa še pire krompir, sicer paprike ponudiš s kruhom. Tako boš imela čas za klepet z gosti in te hrana ne bo obremenjevala.
Obiski so namenjeni sprostitvi, dan prej pa boš lahko neobremenjeno skuhala.

js sem mela zdej čez vikend en kup ljudi, sem spekla telečja rebra (mmmmm kako so bila dobra uff pa nobenga dela z njimi), kiflčarja, pečena zelenjava in solata, za sladico nisem komplicirala -sladoled iz LM.

Ne s paradižnikovo omako. S tuno morajo bit :p

Kdaj pridejo? če bodo pri tebi že ob 13h…bo kar kriza. Lazanja je dobra ideja, tudi paprike. Lahko zvečer tudi spaniraš zrezke, narediš francosko solato. Ko prideš domov, samo spečeš zrezke, francosko vzameš iz hladilnika. Nareži še malo svežega paradižnika, paprike. Za sladico lahko daš tudi sladoled, tudi pana coto, lahko en dan prej narediš tiramisu.

Moje mnenje, pa ne da bi koga jezila z njim – filane paprike v naših krogih pač niso jed za goste. So dobra zadeva in jih kdaj pripravim, a definitivno ne bi z njimi postregla obiskov (razen če bi bili nenajavljeni).
In logika, da je treba nekaj na hitro narediti, ker je glavno druženje in klepet – jah, sori, ampak potem jih povabiš na kavo. Če jih povabiš na kosilo, pa šteje tudi samo kosilo. Saj res ni treba sedaj 10 ur za štedilnikom stati, seveda, ampak zadeva naj bi bila vseeno na nivoju.

Nisi napisala koliko časa pa imaš za kuhanje. Bo kosilo ob 14h, 15h?
Če le imaš čas, bi jaz definitivno spekla krompir, drugače pa naredi pire, tretja alternativa je riž (za kakšne domače svaljke pa ni časa). Potem zraven kakšne zrezke v omaki (lahko na pol pripraviš prejšnji večer) ali pečenka (če imaš toliko časa). Zraven veliko prilog iz zelenjave – mogoče ratatouille,skuhan prejšnji dan, pečena zelenjava, dve sveži solati (zelena, kumarčna, paradižnikova) itn.

Če ste za morsko varianto lahko spečeš ribe in skuhaš krompir z blitvo, več kot tričetrt ure ti ne bi smelo vzeti skupaj s pripravo.
Dobro se pri gostih obnese tudi tale varianta: http://www.kulinarika.net/recepti/9404/morska-hrana/lignji-iz-pecice/

Od mesnih jedi lahko narediš (sesekljano) pečenko že prejšnji dan in jo v soboto samo spečeš, zraven spečeš še krompir. Če imate žar, lahko pripraviš čevapčiče, ražnjiče, pečeno zelenjavo,…

Ne s paradižnikovo omako. S tuno morajo bit :p[/quote]

Ampak tuna ne šprica iz špagetov tako kot paradižnikova omaka 😮

Zrezki v omaki so zakon. Zraven, kar ti paše. Lahko več stvari – pire, cmoki iz moke in jajc so hitro narejeni (kot zdrobovi), široki rezanci so tudi super, ……in solata

Ne s paradižnikovo omako. S tuno morajo bit :p[/quote]

Ampak tuna ne šprica iz špagetov tako kot paradižnikova omaka :o[/quote]

Daš še kečap zraven :p

V pečici spečeš piščance, skuhaš široke rezance, ki jih povaljaš v omaki, ki se je nabrala od peke piščancev. Zraven paše rdeča pesa kar iz kozarca ali pa samo zelena solata, paradižnikova, kumarična, ali pa narediš grško. Po mojem najmanj dela. Sladico pa prejšnji dan.

A ostali družinski člani so vsi brez rok? Kakšno naključje!

Da se vam le da kuhati v tej vročini. Jaz bi goste popokala in odpeljala na hladen gostinski vrt pod krošnjami, kjer bi jedli, kar jim je všeč. Saj ne pride nič dražje, pa še boljše se imaš in gostje jedo, kar jim paše, ne pa neke lazanje, pa filane paprike in podobne umotvore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close