Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek So se vsi stari zataknili kot bi bili v letu 1945?

So se vsi stari zataknili kot bi bili v letu 1945?

A vaši stari sorodniki tudi šparajo kot takrat, ko dejansko ni bilo ničesar za v roke vzet? Dobesedno kaplje vode šteje…. c c c

Ne kupi si nič, v kuhinji uporablja stvari stare 50 let in več.

Poznam take, ki šparajo, ker jih otroci in vnuki molzejo.

to jim je v krvi.

Če nekdo ne vidi, kaj je doma za popraviti in posodobiti, potem pride do take situacije.

Enegu starejšega gospoda občasno obiščem, pa mi je zadnjič očital, da sem preveč vode porabila za pomivanje ene šalice … ob tem naj omenim, da spije tudi do 10 laških piv,velikih, v gostilnah – na dan!

Leta 1945 moji starši še niti rojeni niso bili, pa vseeno so naju s sestro vzgajali tako, da čisto vsega ni treba zapraviti in da stvari, ki dobro deluje, pač ne zavržeš zaradi novejšega modela.

Jerica Krošel se je rodila v Sestržah na domačiji Salatnik kot tretji, najmlajši otrok. “Ko sem se leta 1943 rodila, so bili ata stari že 59 let,” pove. Je otrok iz drugega zakona, saj se je Jeričin oče prvič poročil v Ameriki, nato pa si po smrti žene v domovini ustvaril novo družino. Živeli so na pethektarski kmetiji.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica (res ta prava), 30.08.2025 ob 19:07

Leta 1945 moji starši še niti rojeni niso bili, pa vseeno so naju s sestro vzgajali tako, da čisto vsega ni treba zapraviti in da stvari, ki dobro deluje, pač ne zavržeš zaradi novejšega modela.

Drži se teme in odgovarjaj na zastavljeno vprašanje ☝️?

Papir na dno kante za smeti, po mleko h kmetu, ponucat vse kar je ostalo in iz tega narediti obrok, star kruh v toplo mleko namakat za večerjo, zlomljen rocaj zamenjati z drugim…

A to mislite?

V zadnjih 20ih letih se je proizvedlo toliko smeti, kot prej v 200letih.

Anonimno 7273, 30.08.2025 ob 18:50

A vaši stari sorodniki tudi šparajo kot takrat, ko dejansko ni bilo ničesar za v roke vzet? Dobesedno kaplje vode šteje…. c c c

jaz tudi štejem kaplje vode, je preveč dragocena, aparatov ne posodabljam dokler delajo. Zakaj? Zaradi bahavosti?

Šampone izpraznim do konca, kremo za roke odrežem tubo, notri je vsaj še za en teden, luči ugašamo,  spravljam deževnico za rože…pa še kaj bi se našlo. Pa nisem iz leta 45 in tudi vsi doma znamo ceniti stvari. Ti pa jih s takim vprašanjem ne.

Anonimno 6564, 30.08.2025 ob 19:58

Papir na dno kante za smeti, po mleko h kmetu, ponucat vse kar je ostalo in iz tega narediti obrok, star kruh v toplo mleko namakat za večerjo, zlomljen rocaj zamenjati z drugim…

A to mislite?

V zadnjih 20ih letih se je proizvedlo toliko smeti, kot prej v 200letih.

Saj se ponašate kvazislavčki z ukradenim. Pa vi ste moderni no. Vaš ata je po gnoji kopal, vi jeste rukolco, ki je bila včasih plevel in je noben ni hotu. Ruuuuuuuukola. oh oh

Windisch, 30.08.2025 ob 20:13

Saj se ponašate kvazislavčki z ukradenim. Pa vi ste moderni no. Vaš ata je po gnoji kopal, vi jeste rukolco, ki je bila včasih plevel in je noben ni hotu. Ruuuuuuuukola. oh oh

Marš v tvojo domobransko  pizdo materno! Jih boš dobil po gobcu s tvojimi slavci.

Zalapni, 30.08.2025 ob 20:29

Marš v tvojo domobransko  pizdo materno! Jih boš dobil po gobcu s tvojimi slavci.

Kakšno domobransko opranc Hrvaški :D?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close