Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek So res plače na petrolu…

So res plače na petrolu…

…kot nekateri nakladajo cca. 2000 eur, če res zakaj. Pomoje tam ni nobenga hudega diplomiranca.

Ne, niso, ti jaz povem in vem za veliko Petrolovih plač. Direktorji in tisti zgoraj pa imajo seveda veliko več od 2000.

No, bruto so pa mogoče res malo manj kot 2000.

1500 neto pa res. Ampak jutri ni Marije na Petrolu, se ni tam nič prikazala, je lepo normalen deloven dan, se ne gre romat, se gre v službo.

Take cifre? Meni je rekel eden, ki dela na Petrolu da imajo mladi trgovci tam nekje 750, 800 neto. Potem pa gremo vsi obubožani, ki garamo za 500 na Petrol…

Za koliko ur dela?
En kolega je včasih delal tam (prodajal gorivo). Se ne spomnim točno plače, malo nad jurja neto, ampak imel pa je tudi veliko nadur, pa itak da 3-izmensko delo.

Petrol niso samo pumpe!

Glavni posli se odvijajo v poslovni stavbi in tam je večina ljudi z visoko izobrazbo, plače so pa nad 2.000€, ja!

Na pumpah gre pa za navaden trgovski servis, prav veliko truda res ni potrebno, da ljudje tankajo svoj avto, a ne. Plače tam so delu primerne.

A ni bilo pred časom rečeno, da ima Petrol zelo nizko izobrazbeno struktruo zaposlenih, celo vodilnih kadrov? Da ravno zaradi tega ne spuščajo izobraženih v podjetje. No, vsaj pred dvemi, tremi leti sem tako slišala.

He he, edini človek, ki ga osebno poznam, da dela v Petrolu, je univ. dipl.

Na najbližji črpalki vidim stalno eno in isto osebje – sklepam, da so zadovoljni s pogoji dela in plačo, sicer bi verjetno že šli.

Se strinjam. Plače so pa načeloma take kolikor pač delaš: če delaš tri izmene, v nedeljo in prazniki se, da kr nekaj zalužiti….kar je prav.

Moj sorodnik, ki je sedaj par let že v penziji je imel neto cca. 1200 €, ampak morate vedet, da je mel tudi dodatek na delovno dobo na maximumu, ker je mel polno delovno dobo, pa to je z malico in potnimi stroški.
Pa res je tudi, da jim sedaj (odkar si sami kupci točimo gorivo) še kar velja na pumpah, kar pa ne bi mogli rečt za recimo, na pamet govorim 15-20 let nazaj, ko si se na pumpo samo pripeljal in so ti uslužbenci tankali. Prvič: delali so v vročini ali mrazu po 8 ur s tem, da je delo bolj na mestu, ni veliko premikanja in človeka hitro zazebe do kosti; drugič: nadihali in najedli so se bencinskih hlapov (svinca), torej mislim, da bi vsakdo, ki zgoraj piše, da kak jim velja, moral samo probat kako to izgleda v praksi, ne pa samo pametovat o neki teoriji, ko praktično niti ne ve točno kako delo poteka. In to velja za prav vse poklice, dokler ne probaš, ne veš kako je v resnici ampak lahko samo teoritiziraš, kar pa je včasih lahko tudi daleč od resničnega stanja. Tko da jaz jim privoščim, da si moramo sedaj sami tankat, ker to ni nobena znanost in porabiš za to 5 minut, prodajalci pa imajo itak dovolj dela v trgovini, ker sedaj so pumpe že skoraj nakupovalni centri in pa loterijski centri, kar pa včasih ni bilo, ko si dobil na pumpi samo žarnice, olje, itd.

vsak ki sliši da nekdo dela na petrolu ima pa veliko plačo (govorim o tistih ki delajo na upravi, ne na bencinskih servisih) – no, pa iz prve roke lahko povem da ni tako. Moj brat ima uni.diplomo, dela tudi po 12 ur za borih 1000€ neto s stroški in malico vred! Seveda se mu vse plus ure štejejo, ampak če je delo, ne morš domov po 8 urah. Je pa malo takih ki so tam službo dobili po razpisu. Večinoma so samo povezani med sabo in zato so plače tistih tudi po 2500€ neto – žalostno ampak tako je! Ni Petrol ime za bajne plače – razen za tiste ta zgorne!

Točno tako. Sama delam v poslovni stavbi, in iz prve roke vam lahko povem da so plače grozne. Seveda to ne velja za vodje, direktorje, člane uprave. Ti si, poleg plače, vsako leto ( tudi večkrat) izplačajo še nagrade.

Poleg vsega se denar za razna sponzoriranja vedno najde, za razne brezvezne brošure tudi, za novo opremo…..za tiste ta najnižje, pa vedno zmanjka. In 1000 € lahko samo sanjam.

Če verjameš…

Ja, brez nočnih in brez praznikov je res 800 evrov. Z nočnimi in prazniki pa pride kar nekaj čez 1000 evrov, tudi do 1300.

Moj stric, delal na Petrolu, po izobrazbi IV. stopnja, zdaj že v pokoju par let, dobiva cca 1200 penzije. Ni delal v upravi, bil je fizični delavec.

Koliko je pa zaslužil, pa ne vem.

Govorijo verjetno za tiste, ki grejejo stole v Petrolovi upravni stavbi. Ne za trgovce po prodajalnah…

plače na petrolu so sramotne..manj kot minimalne..lahko jih je sram..še čistilka dobi več pa en študent tudi,zahtevajo pa vse živo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close