Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek So pari res skupaj iz navade, zaradi kreditov?

So pari res skupaj iz navade, zaradi kreditov?

https://www.dnevnik.si/nedeljski/prosti-cas/magazin/2756156-2756156/

Ta statistika mi je vseeno prehuda. Večina ni skupaj zaradi kreditov, otrok, ampak ker jim je udobno skupaj. Jaz se rada z možem pogovarjam, ko imam stisko, je on prva oseba ki to izve. Kredit za hišo ? Nimava ga več. Imam stanovanje ki sem ga podedovala po mami, lahko bi šla tja živeti (sedaj ga oddajam, potem ga dobi hči ). Z njim nisem zaradi ekonomske varnosti , ker imam svojo službo, ampak ker mi je prijetno z njim. Težko bi se navadila biti brez njega, vem pa da z leti se človek navadi in postane samskost tudi udobna. Kaj vi mislite? Je res tako črnogledo? Opazujem pare, grejo na sprehod, pogovarjajo se, čutim ljubezen med njimi.  Je večina res skupaj iz navade? Zakaj se potem ljudje tako težko ločijo? Vsak si želi ljubezen, pripadnost. Se vam ne zdi da avtorica pretirava, ali pa se celo na tihem tolaži, da je večina v slabih zakonih in je vseeno bolje biti sam?

ekonomskih odnosov je mnogo več kot ljubezenskih..

avtorica iz članka pa- važno da je dala fazo ljubimcev čez, se droljala.  sedaj bi pa ljubezen. take so nestanovitne, se obračajo po vetru. ravno take z dvojnimi merili poškodujejo moške. tudi na monu pišejo, da so imele v mlajših letih drugačna merila (beri-so se svobodno fukale naokoli), sedaj na stara leta pa bi harmonijo, stabilnost, varnost.. seveda bodo v luknjo pahnile ravno takega naivneža, ki dobre ženske nikoli prepoznat ni znal. te imajo namreč konstantno enake vrednote, se ne fukarijo naokoli itd..

Odgovor na objavo uporabnika
Zartrose, 21.09.2025 ob 21:35

ekonomskih odnosov je mnogo več kot ljubezenskih..

avtorica iz članka pa- važno da je dala fazo ljubimcev čez, se droljala.  sedaj bi pa ljubezen. take so nestanovitne, se obračajo po vetru. ravno take z dvojnimi merili poškodujejo moške. tudi na monu pišejo, da so imele v mlajših letih drugačna merila (beri-so se svobodno fukale naokoli), sedaj na stara leta pa bi harmonijo, stabilnost, varnost.. seveda bodo v luknjo pahnile ravno takega naivneža, ki dobre ženske nikoli prepoznat ni znal. te imajo namreč konstantno enake vrednote, se ne fukarijo naokoli itd..

Ah, lepo te prosim, zartrose. Ne bodi taka  puritanka. Nismo več v srednjem veku. Vsak človek ima pravico izživeti različne faze v svojem življenju. Morda prav zato, da se potem najde, postane boljši jaz. Mislim, da avtorica ni prav nič poškodovala ljubimcev, saj so tudi oni želeli samo to. Bi verjetno bolj poškodovala koga, s katerim bi šla v “resno” zvezo takoj po ločitvi, še vsa ranjena in nepripravljena. Včasih je življenje čisto preprosto. Po nepotrebnem si ga kompliciraš.

Ne vsi, ampak veliko njih je skupaj zaradi udobja. Ker je to znano. Tudi če ni dobro je boljše kot neznano tam zunaj. Večina ljudi ne zna biti samih. Če ne najdejo oz. naletijo na nekoga kateri jim kri po žilah požene in jim da varen pristan da odidejo….ne odidejo. Kar ne pomeni da so tam iz ljubezni :). Dobrih zakonov ni veliko. Res ne. Na žalost. Kar pa ne pomeni da ne obstajajo. Niso pa samoumevni. To veliko ljudem ne gre v glavo. Da odnosi in na splošno vse stvari….niso samoumevne. Jih je potrebno negovat, gojit, rast…. Velik problem je pomanjkanje samozavesti in zavedanja o tem kdo so. Kaj rabijo. In kaj so zmožni dati. Redki ljudje so dovolj osebnostno zreli da razumejo da tudi če se zaljubiš v nekoga, če ni v življenjskem stilu, ciljih, nazorih….tam kot ti nekje, ne pelje to nikamor. Ker v primeru takšnega zakona ali eden izgubi sebe in se podredi drugemu, ali pa sta oba nesrečna. Zakoni samo iz zaljubljenosti običajno nimajo najbolj dolgega roka sreče. Ker hormoni popustijo. In potem je pred tabo samo en človek na katerega si se včasih palil, sedaj pa vidiš samo vse kar je po tvoje narobe z njim. Po mojih izkušnjah se najbolj obnesejo zakoni kjer sta res najboljša prijatelja in ljubimca. Če eno od tega ne štima….

Koliko imaš pa ti problemov kar se spolnosti ženske tiče…..si kdaj pomislila da bi te travme s kom predelala? Ker ti nisi samska zato ker ti vse tipe te drolje speljejo očitno kot misliš….si zato ker imaš resne probleme. Noben zdrav moški si ne bo to na grbo navlekel.

Dobra para sta sicer več kot dva, ampak večina živi v tihem obupu.

Zartrose, ti si taka škart roba, da te noben normalen moški niti povohal ne bo, zato pa med moškimi vidiš same pokvarjence, poškodovane in varalice. Ker take privlačiš sama in pravega moškega ne moreš najt, ker te noben normalen noče zase. Pfuj, tako malo samorefleksije kot jo pa ti premoreš, je pa prav žalostno.

5 tipov ljubezni. Prijateljska, dogovorjena, mentalna, ekonomska… samo 20 % je baje romantične.

Tako da imaš celo v življenju nikol zaljubljene. Sicer je pa to   kemija. Pride in gre.

udobje, 21.09.2025 ob 22:17

Ne vsi, ampak veliko njih je skupaj zaradi udobja. Ker je to znano. Tudi če ni dobro je boljše kot neznano tam zunaj. Večina ljudi ne zna biti samih. Če ne najdejo oz. naletijo na nekoga kateri jim kri po žilah požene in jim da varen pristan da odidejo….ne odidejo. Kar ne pomeni da so tam iz ljubezni :). Dobrih zakonov ni veliko. Res ne. Na žalost. Kar pa ne pomeni da ne obstajajo. Niso pa samoumevni. To veliko ljudem ne gre v glavo. Da odnosi in na splošno vse stvari….niso samoumevne. Jih je potrebno negovat, gojit, rast…. Velik problem je pomanjkanje samozavesti in zavedanja o tem kdo so. Kaj rabijo. In kaj so zmožni dati. Redki ljudje so dovolj osebnostno zreli da razumejo da tudi če se zaljubiš v nekoga, če ni v življenjskem stilu, ciljih, nazorih….tam kot ti nekje, ne pelje to nikamor. Ker v primeru takšnega zakona ali eden izgubi sebe in se podredi drugemu, ali pa sta oba nesrečna. Zakoni samo iz zaljubljenosti običajno nimajo najbolj dolgega roka sreče. Ker hormoni popustijo. In potem je pred tabo samo en človek na katerega si se včasih palil, sedaj pa vidiš samo vse kar je po tvoje narobe z njim. Po mojih izkušnjah se najbolj obnesejo zakoni kjer sta res najboljša prijatelja in ljubimca. Če eno od tega ne štima….

Udobje, navada, prijetna domacnost. To niti ni slabo. Zato ne pomeni da so slabi zakoni. Če ni hudo, ljudje sklenejo kompromis, ker velikokrat bi zunaj še manj kompatibilno osebo našli ( starejši si, bolj si izoblikovan). Ampak kaj pa mislite na Zvoneta Šeruga? Cel lajf je bil poskočen, sedaj pa hvali Romano da je najboljši star uležan kavč.

Meni to deluje bolj zagrenjen zapis ženske ki se je ločila . Najlažje je verjeti da nihče ne živi v sožitju, harmoniji. Ko pogledam mojo ožjo družbo, sosede, v večini se imajo ljudje radi. Seveda se skregajo, včasih bi drug drugega utopili v žlici vode, ampak delijo toliko skupnih let, otroke, lahko že vnuke, skupno družbo. To ljudi povezuje. Nihče ni tako reven, da se iz ekonomskega vidika ne bi mogel lociti. Imajo hišo ali veliko stanovanje v Ljubljani, lahko se proda, razdeli, vsak bi živel na svojem v manjšem stanovanju. Eni celo oddajajo dodatno stanovanje . Samo en primer ekstremnega para poznam, ko hodita na ločene dopuste, imata praktično ločeno življenje, le sobivata .in živita pod isto streho . Oba sta ujetnika, kaj bodo ljudje rekli. Drugih odtujenih pa niti  ne poznam. Pogovarjajo se, si  delijo skrbi, dileme, strahove. Moja tašča se je pritoževala čez tasta, ko je pa zbolel, bi pa zanj umrla od skrbi. Včasih ljudje tudi ne znajo pokazati ljubezni.

Ch, 22.09.2025 ob 06:09

Udobje, navada, prijetna domacnost. To niti ni slabo. Zato ne pomeni da so slabi zakoni. Če ni hudo, ljudje sklenejo kompromis, ker velikokrat bi zunaj še manj kompatibilno osebo našli ( starejši si, bolj si izoblikovan). Ampak kaj pa mislite na Zvoneta Šeruga? Cel lajf je bil poskočen, sedaj pa hvali Romano da je najboljši star uležan kavč.

Če ni hudo…..

Da bi bil kdo sam verjetno ne pride v poštev a? Moraš nekoga met. In ja samo potrjuješ kar je bilo napisano. Če ne najdete druge bergle na katero se prisesate, ostanete na stari. Tudi če se vam kozla ob njej.

Midva z ženo že dolgo ne seksava več in spiva ločeno. Skupaj pa sva, ker pač skupaj vzgajava otroke in ker skupaj skrbiva za materialno eksistenco. Finančno bolj jaz, vse bi se podrlo, če si najdem drugo žensko. Ki pa si je želim, ker imam potrebo po seksu. Po drugi strani me je strah tega, ker sva z ženo prijatelja in ker mi je ona vedno v lajfu stala ob strani, katere druge ženske pa so bistveno bolj egoistične. Pa po gospodinjski plati priznam, da niti ne znam prati perila in podobne stvari.

avtorica je zagrenjena ločenka, ki ji ne gre najbolje v življenju in se na ta način tolaži. danes so ljudje skupaj prostovoljno, razlogi so pa njihova osebna zadeva.

Mah, dajte no gmeh. Tale milfica pa rada piše o tem, rada pametuje, kako si jo mane, kak dildo si je kupila, itd. Zdaj je noben več ne povoha, pa idealizira vse skupaj. Dnevnika itak nihče več ne bere, pa hočejo na tak način dobiti pozornost. Ta kolumna je še najmanjši problem. Ima nek point. Naj se vprašajo po vzrokih, zakaj večina ljudi obtiči skupaj (popolnoma nemogoč nepremičninski trg z nepremičninsko posredniško mafijo). Slabe plače, izkoriščanje delavcev od pohlepnih gnjid tipa kmet Bobnar ali pa kretenoid Cvar, slab standard, nategi vsepovsod?

Ampak to sploh ni glavni problem Dnevnika, je v totalni manipulaciji, v tem, da ti pri pismu bralca Darijan Košir napiše, kaj vse mora ven, da bo pismo objavil. Če ne, ga ne objavi. Meni je to večkrat naredil, ker ne popuščam. In to velja za vsa pomembna področja, za zdravje, politiko, celo kulturo.

Prodani so, v celoti prodani.

Skratka, vsi mediji so klinično mrtvi, pospravili bodo še SČ. Bojijo se nas, bojijo se našega mnenja in resnice, zato pa so v temeljih onemogočili vsako izražanje mnenja. MUTPM

hecno, 22.09.2025 ob 08:41

Če ni hudo…..

Da bi bil kdo sam verjetno ne pride v poštev a? Moraš nekoga met. In ja samo potrjuješ kar je bilo napisano. Če ne najdete druge bergle na katero se prisesate, ostanete na stari. Tudi če se vam kozla ob njej.

@Hecna
zakaj bi bilo življenje v dvoje slabše kot biti samski. Jaz v mojem možu vidim oporo, vesela sem da imam nekoga ob sebi. Zato nisem slabič, v tem svetu je on edina oseba ki mi je vedno stala ob strani. Zakaj bi bil samski status slabši? Ljudje res pretiravajte. Nisem ekonomsko odvisna, lahko bi prodala hišo, vseeno bi bilo dovolj za dve stanovanji (kreditov ni več). Z njim sem ker ga imam rada, ker sem najbolj hvaležna zanj. Ker mi je opora ko mi je težko. Ker me sprejema in me razume. Prijateljice me ne, so samo za čvek ob kavi, on je tisti ki mi je prava opora. Očitno ne verjamete v ljubezen.

Oa še nekaj. Kje je kdorkoli napisal, da se nam ob zakonih kozla? Si pa zagrenjena, ali pa nezmožna imeti nekoga rad. Meni se mož ne kozla, še danes po 25 letih me privlači, intelektualno in spolno in mislim da sem dobro izbrala. ima vrednote in lastnosti ki jih najbolj cenim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close