So cene hrvaških kampov res enake,kot če bi vzel apartma?
Sprasujem vas, ker to trdi mož, ko pravim, da bi šlimkdaj v kamp. Ampka njega res moti komoditeta, stranisca ipd. Pa pravi, da so kmapi ratal dragi, da štiroclansko druzino pride isto ali celo dražje kampiranje. Zdaj se mi ne da na net in tega preverjat, zato vprasam vas, ki imate te stvRi razjasnjsene.
Odvisno kje kampiras. Imas stran avtojampi.si kjer imas vse kampe od hrvaske, crne gore, italija,….in si lahko sama pogledas cene in si zracunas. Jaz bom letos placala apartma za 4 osebe 350€ za 7 dni. Aparrma je 150m od plaze, trgovina 50m stran. Do centra je 10-15 minut pes. Do vecjega mesta pa 10 minut z avtom. Kampa na hrvaskem za taksno ceno nebi dobila
Cene app so razlicne, app v starejsih hisah so dosti cenejsi kot novogradnje. Mi oddajamo novo penthouse stanovanje v teko leoi soseski 250 m od vode in z lahkoto takoj oddamo za 90 eur ( je pa lezisc 5+ 2 pomozna na kavcu ki se raztegne v posteljo). V Dalmaciji se pa najde marsikaj za 50 eur, niso pa to nova stanovanja. Kamp ne more biti dosti cenejsi, pa mene moti ko posodo nosis prati, pa zjutraj tecem na wc.
avtocampi so sigurno dragi glede na to kar ti nudijo. tudi, če je kam spedenan u nulo, je treba na wc, pod tuš, prat posodo . kako daleč je odvisno od pozicije šotora. pa senca, pa bližina morja- . če vse to klapa 100%, je cena še vedno zelo visoka /v primerjavi z app. tako je.
to ni samo na hr. no, po evropi so kampi celo precej dražji.
Mi smo v najcenejšem kampu v Istri.2080 evrov za pavšal.Koristimo od maja do konca septembra.Vodo imamo na parceli, korito in pipo.
Jaz ne menjam.Lani smo bili v apartmaju, pa mi ni všeč.V hotelu sem tudi že bila in v bungalovu.Zame je v kampu najlepše.
Stvar okusa in počutja.
Kuham v predbaldahinu,kjer imamo veliko mizo in dvojni kuhalnik.Zraven so še miza in stoli, pa ventilator.
Dve samostojni viseči mreži, marelo…v hladilniku pa pivce in ledena kava.
Pa še kakšni sosedje mimo pridejo za kakšen krajši klepet in dopust se začne.
Dopust v naravi…
Z avtom se odpeljemo v mesto ali na drugo plažo.Pa kolesa imamo tudi.
Na morje gremo, kadar nam ustreza.Ne rabimo rezervacije.En dan prej, en dan kasneje …vseeno.So plusi, za nekatere pa minusi.
Odvisno, kaj ti paše…
Imaš dražje in cenejše kampe in drage in poceni apartmaje. Ni tukaj pravila. Nekateri kampi so zelo dragi in brez problema daš na dan več kot toliko, kot date vi za apartma. Najdeš pa tudi poceni kampe, ki stanejo pod 30 evrov na noč za eno družino, ampak so običajno bolj bogu za hrbtom, nimajo animacije, bazenov, stranišča so kakor kje, je pa običajno tam večji mir.
Ampak v resnici je za tvojega moža visoka cena le izgovor. Pač mož noče v kamp, tako kot kdo ne bi šel v hotel, ker je vajen svobode kampiranja. Pa pelji otroke sama v kamp ali se zmeni s kakšno kolegico, ki ima tudi otroke. Ali pa moža prepričaj, da greste probat za kakšen vikend, pa da vidite.
Lani kamp Stella Maris Umag, mini prikolica, elektrika na parceli ( voda ne).Konec julija.
4 odrasle osebe in dve letni otrok.
85e na dan!!!
10 dni kasneje.
Zambratija torej 5 km razlike, apartma 55e na dan, dve sobi,klima,mini kuhinja, vecja terasa z vodo,lezalniki in žarom.
Povsod smo imeli cca 10 min hoje do plaže.
Prikolica letos sameva, jo dali v prodajo pa je nihče noče.
Zal smo kampirali vsaj 10+ let , je poseben čar ampak postaja predrago.
Dopusta pa tokom poletja nimamo toliko,da bi nekje locirali na pavšal.
Kot sem seznanjena, imajo vse parcele v kampu Stella Maris od lani tudi vodo na parceli.Naredili so nove bazene, uredili enako listnato ograjo, parcele so poravnane in urejene.Zato tudi taka cena! Še to povej!
In da prikolice nihče noče, ne verjamem.
Pa še to :Zambratija in Umag – to je razlika kot noč, pa dan.
V Umagu se dogaja marsikaj, kamp Stella Maris je zelo blizu marine in mesta, Zambratija je zaspan mali kraj.
Tudi zato je tam ceneje!
Kot sem seznanjena, imajo vse parcele v kampu Stella Maris od lani tudi vodo na parceli.Naredili so nove bazene, uredili enako listnato ograjo, parcele so poravnane in urejene.Zato tudi taka cena! Še to povej!
V Umagu se dogaja marsikaj, kamp Stella Maris je zelo blizu marine in mesta, Zambratija je zaspan mali kraj.
Tudi zato je tam ceneje!
[/quote]
Glej, era poceni pavšaliranja v istrskih kampih gre h koncu, hočeš nočeš. Mobilne hiške zasedajo vedno več prostora bližje morju, pavšaliste prestavljajo vedno bolj na rob, cene grejo pa gor. Kampi postajajo resorti z veliko dodatne ponudbe, ki seveda zadevo podraži. Da so mobilne hiške hit za lastnike kampov (v zadnjem času nemci, avstrijci) je čisto razumljivo, saj v 14 dneh sezone prinesejo tak zaslužek, kot pavšalist v 5 mesecih. Ok, je začetna investicija, ko se ta poplača, so pa krepko v plusu. Tega se vedno več ljudi zaveda in prikolice se prodajajo, ker je vedno manj ljudi pripravljeno plačati nekaj tisoč eur za to, da so drugorazredni gostje ob zunanji ograji kampa. In vedno manj je interesentov za nakup prikolice, iz istih razlogov. Mi smo prodali nekaj let nazaj, pa ne misliti, da so kupci stali v vrsti. Sem prepričana, da je danes še težje prodati.
Tudi zato je tam ceneje!
[/quote]
Smesno, imeli smo stanovanje v Umagu in ga oddajali za manjsi denar kot sedaj stanovanje v zambratiji , kjer smo sedaj kupili stanovanje. Umag ima res kaksne prireditve, a kot kraj je neurejen, nikakav, Zambratija je pa res lepa narava. Vsaj meni, tudi plaze so v zambratiji lepse
Smo kampirali precej po Evropi – Italija, Francija, Španija, Avstrija, Nemčija … in razen v Italiji so kampi večinoma cenejši od hrvaških. Pa tudi v Italiji najdeš super kampe za čisto solidno ceno.
Itak pa smisel kampiranja ni v ceni ampak v drugih stvareh. Recimo ne potrebuješ pol leta vnaprej rezervacije (čeprav nekateri tudi že to počnejo), če ti nekje ni všeč, spokaš in se prestaviš drugam, lahko si cel dan zunaj, v naravi, jaz recimo če sem v kampu na morju, nisem skoraj nič na plaži, grem plavat, deset minut na plaži, da se malo posušim, potem pa v senčko pri šotoru, v ležalnik ali visečo mrežo s knjigo v roki …
Tisti, ki jim je problem it par (deset) metrov na wc, pod tuš ali pomit posodo, seveda ne bodo šli v kamp, če bi mene to motilo, ne bi šla niti če bi bili kampi zastonj.
In če smo ravno pri cenah: pri kampih je ogromen razpon v cenah, pa tudi razlike v urejenosti kampov, v infrastrukturi …, enako pri apartmajih. V kakšnem dragem kampu lahko pride ena noč za družino tudi 100 evrov ali več, se pa najde tudi apartma s kakšnim predpotopnim pohištvom, plastičnim prtom na mizi in ne ravno ob morju za 50 evrov.
Forum je zaprt za komentiranje.