Snež(e)ne kepe
no, te kepe mene ze nakaj casa “matrajo”. pred vec leti sem jih parkrat naredila. zal, ne prav uspesno.
zadnjic sem nekje zasledila recept, a ne vem kje.
kot pravi maja,stepen sneg….pa v mleku naj bi se kuhale. ce se prav spomnim, ne sme mleko zavreti!? tudi krema je bila opisana…..ne vem,ce res ni bila narejena iz rumenjakov!?
se bo se katera javila. lp petra
Snežene kepe
Potrebni so: jajčni beljaki, sladkor po okusu, mleko, kakav ali kava, malo ruma, 1 žlička gustina ali moke
Iz beljakov stepi sneg skupaj z malo sladkorja. Zajemaj ga z žlico in ga pomakaj v vrelo mleko. Kmalu kepe obrni na drugo stran. Kuhaš malo časa, sicer kepe postanejo sluzaste. Kepe nato pobereš iz mleka in jih zložiš v skledo.
Kremo pripraviš iz mleka, v katerem si kuhal kepe, po okusu sladkaš, dodaš malo ruma ter kakav ali kavo in pa malo (1 žličko) gustina ali moke. Ob mešanju naj nekaj časa vre. Kremo ohladiš. Ponudiš ohlajene kepe polite z ohlajeno kremo.
to sem našel :
Ja, kepe so pri nas na “sporedu” ob peki krofov 🙂
Obvezno z vanilijevo kremo, katero je stara mama včasih kuhala “po starem”, torej iz rumenjakov, zdaj pa je to kar bolj redek vanilijev puding. Nisem pa še videla (niti jedla) sneženih kep s kakšno drugo omako kot vanilijevo.
sama jih ne delam, so me pa zdale obšli prijetni spomini na otroštvo, ko so bile kepe res veselo pričakovana in sprejeta sladica. Zdaj mi niso več tako imenitne kot takrat.
Forum je zaprt za komentiranje.