Snaha pravi, da nima denarja za avto pa je bil !
Moj avto je že več kot polnoleten, zdaj me je po enem letu spet doletela okvara, za odpravo katere sem plačala celih 80 evrov. V povprečju v tem času za servise, redne in izredne, nisem dala več kot 150 evrov na leto. Edino, kar je bilo treba zamenjat pod izredno, je bila po 15 letih vodna pumpa.
Avto ni vreden nič več in bo šel v kratkem v prešo, samo dela pa še vedno, nikoli me ni pustil na cedilu in nikoli mi ni povzročil hudih stroškov. Zato se še toliko trudim z njim, da ga ohranjam pri življenju, ker mislim, da si res zasluži.
Ampak sem seveda že v osnovi kupila vzdržljivo reč.
Evo, točno tako, sami so si krivi, kaj pa morajo vse izblebetati taščam in celi familiji. Jaz takih stvari ne razlagam, noben ne ve, koliko imam plače, koliko dan za kaj, koliko prišparam ali pa ne prišparam… je pa res, da ne jamram, ker to nobenga ne briga, razen mene in mojega partnerja ter mogoče še moje starše, ki mi radi kdaj pomagajo, ko kaj rabim. Ostalim pa ni šans, da razlagam, koliko imam, koliko nimam in kam sem kaj dala…
Pri starem avtu je pac loterija. Jaz denar raje vlozim v stanovanje in potovanja kot v avto, tako da se ze celo zivljenje vozim s starimi avti. Vendar v temnem avtu brez klime tudi kuzka nebi mogla peljati. Tako, da bi se definitivno odlocila za nekaj bolj udobnega in varnega (tudi pred okvarami), ce bi imela otroke. Jaz z nobenim avtom nisem imela tolilko srece kot ti, je pa res, da sem za servise dala na leto cetrtino tega kot bi za kredit za nov avto. Sem pa seveda clanica AMZS, ker sem ze parkrat ostala na cesti.
Tale tema ima veliko lukenj.
Recimo, če si doma sredi mesta, res ne rabiš avta. Če si doma recimo tako kot jaz, da imaš do prvega javnega prevoza (ki pa ni pogost) celih 25 km potem je avto nuja in ne luksuz. S tem ne mislim, da mora biti pri hiši kup avtov. Zdaj, če hodita dva v službo v različne kraje ali v isti kraj in v različnih izmenah, potem morata biti dva avta, druge ni. Da ne bo kdo rekel, da lahko to opravim s kolesom naj omenim, da je teh 25 km v hrib.
6000€? Potem je kupila soliden rabljen avto. Ne bo rabila kasko plačevat, ker ni več nov in se ne splača, verjetno še ni prestar tako, da ne bo velikih popravil, če je imela srečno roko in to je to.
Če kupi škatlo za 500€ bodo sama popravila in slaba volja.
O zlatem sinku pa nič, le grda tašča.
Strinjam se s tistimi ki pravijo, da so z avtomobili za 500 evrov sami problemi. Ko sem si jaz kot študent za v Ljubljano omislil kolo, sem doma v kleti našel staro kripo, ki se mi je za po Ljubljani vozit zdela čisto v redu. Na prvi pogled je bilo treba zamenjat le zračnice in pnevmatike. Sem ga peljal na servis, kjer so to uredili, nato pa sem kolo odpeljal v Ljubljano. Nekaj mesecev sem se z njim vozil brez težav, potem se je pa začelo:
– na lepem spusti guma. Gledam, nikjer nobenega koščka stekla. Snanem pnevmatiko in zračnico pa ugotovim, da je zračnico predrla napera (šprikla), ker med kovinskim obročem in zračnico ni bilo zaščitnega traku.Najprej na prvem, čez čas pa še na zadnjem kolesu. Kaj je serviser bil tako butast, da ni opazil da ni gor zaščitnega obroča?
– čez čas spet spusti guma. Spet snamem pnevmatiko in zračnico pa ugotovim, da ima zračnica gumijast vrat pri ventilu, odprtina v kovinskem obroču pa je imela oster rob. Sem moral kupiti novo zračnico, tako ki ima ventil v celoti iz tršega materiala
– se peljem mimo postajališča na Kongresnem trgu, pa mi veriga pade z zobnika. Ker tisto kolo druge zavore kot t.i. kontre ni imelo, sem moral zavirati z nogami. Na srečo pred mano ni bilo avtomobila, pešča ali drugega kolesarja. Da ne omenjam, kako je prizor zabaval čakajoče na postajališču. To se mi je 3x zgodilo, vsakič sem imel srečo da ni bilo ničesar in nikogar pred mano
– kolo ni imelo delujočega zvonca, niti luči. Ljudje pa v Ljubljani hodijo kot divja horda, kar po kolesarski stezi. Kako jih boš pregnal brez zvonca?
Na koncu sem problem rešil z nakupom novega kolesa, ki me od leta 2007, ko sem ga kupil, še nikoli ni pustil na cedilu, vedno sem varno in zanesljivo prišel na cilj
In po vsem tem naj imam zaupanje v avto za 500 evrov? Neka brihtna buča na MON-u je celo bila pametna, da danes ni noben problem dobiti avto za nekaj 100 evrov. Resda ga ni problem dobiti, toda druga plat zgodbe so nadaljnji problemi, obiski serviserjev, varnost itd.
Js da se obremenjujem s tabo? Kdo pa potem piše razne stvari o meni na spv?
Kar se pa tiče te teme, ne vem ali si tako trmasta, ali pa res še nisi bila v situaciji, kot jo opisuje jaz pa nisem fovš. Fajn zate, da se ti vse zdi tako enostavno, toda bo morda prišel čas, ko te bo reala udarila po glavi.
Forum je zaprt za komentiranje.