Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek smučarska očala na očala

smučarska očala na očala

Mene zanima, kako rešujete smučarke/ji težavo s smučarskimi očali, če nosite očala z dioptrijo.Leče odpadejo.
Sem poskusila 1001 sm. špegle, pa mi skor nobene ne grejo čez očala al pa so tako ogrooomna, da sem kot zombi.

moj mož je v trgovini rekel, da rabi očala za čez očala. Pa so mu res dali večja, kaj češ, ne moreš imeti majhnih očal kot ostali, če spodaj nosiš še ena očala, lepo te prosim no…

prvo nabavi manjša očala z dioptrijo, potem pa po smučarska. ali pa pejdi s smučarskimi špegli k okulistu in tam pomerjaj kateri okvir ti paše pod smučarska očala.

pač ne gre, da imaš očala z diotrijo v okvirju, ki spominja na oči žuželk, torej fi enih 8 cm, pa da grejo čez mini smučarska očala.

Obstajajo sm očala prav za čez take z dioptrijo, so malo širša, sicer pa izgledajo čist normalno, jaz sem jih lani kupila v Hervisu je pa res bil samo en model tko da ne morš kaj dosti izbirat ampak meni so v redu, lp

Kot pravi TanjaB, kupiti je treba smučarska očala za prek navadnih očal. Na zunaj se ne vidi razlika, navadna očala pod njimi sploh ne motijo.

Moj je prva taka kupil v Hervisu, lani pa v Intersportu, svojih dioptrijskih očal ni rabil menjavat za kake z manjšimi okvirji.

Obstajajo tudi športna sončna očala (Adidas) kamor dodaš klip – leče z dioptrijo. Očala sama pa lahko z dodatki spreminjaš tako, da imaš elastični trak okoli glave in pene okoli leč ali normalne ročke za ušesi. Lahko spreminjaš tudi zatemnjene leče (za sonce, meglo, …) A niso ravno poceni.

na internetu si oglej pod “Over Glasses Goggles” kratica je OTG in tako piše tudi na škatli od očal, če iščeš pri nas
razlika je, da ne tesnijo čist na okrog , ker je luft tam, kjer pride držalo za ušesa (?? če razumeš)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close