Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Smučanje v Bolgariji

Smučanje v Bolgariji

S punco imava namen iti smučat v Bolgarijo, morda kakšen dan na smučišču, sicer pa turno.
Tja bi šla z avtom. Zdaj pa nekaj vprašanj:

– kako je s prenočiščem – prebral sem, da ga dobiš kar tako na cesti, a je
to res tudi v smučarskih središčih
– avto je Kia Clarus karavan – a je dovolj neopazen?
– kako priti do bolgarskih cen za smučišča? 🙂
– poznate dol kakšnega lokalca?
– še kaj, kar bi moral vedeti?

Za orientacijo: poleti sva s punco dala z avtom skozi celo Romunijo, brez
vsakih težav (edino avto je bila Škoda Forman, torej malo manj zanimiv 🙂 Če seveda koga kaj zanima…

Malo tukaj poglej :

Ja, to sem že gledal, hvala… a kdo ve, kaj je tista taksa (Resort fee), ki se giblje npr. za Bansko od 1 do 6 EUR?

Glede avta ti ne bi vedel svetovati. Mi smo se vozili z 20 let starim nissan sunnyjem in je bil OK. Drugače pa malo pazita, pa vozita malo bolj za avtom pred vama, če bosta videla kapse. Srbi so nam pravili, da Bugari precej lupijo tujce, v Srbiji pa most likely kot slovenca ne bosta imela nekih problemov.
Kar se pa ostalega tiče nimam idej, mi smo prenočišča našli brez problema.Mogoče lahko malo posurfata.. Lonely Planet Bolgarija se je pa vsaj meni zdel precej zastarel.

Mi gremo v nedeljo v Sofijo in potem v Borovec s predvsem turnosmučarskimi cilji. Odsmučat Musalo itd. V Sofiji bomo spali v hostlu red star, ki ima svoje parkirišče. V Borovcu pa v hotelu Deniv za 10 evrov na noč. Morda se da še ceneje. Možnost imaš tudi koče pod Musalo, ki je bolj skromna vendar se v njej spi za 4 evre na noč.

Smučarsko karto naj ti obvezno kupi bolgar, ker bo stala pol manj. Šestdnevna v Borovcu za tujca je 150 evrov!!! za domačina pa 90 evrov. Skratka uporabljal vse trike balkana.

lp oz

Kje pa kaj vidiš snežne razmere (plazovi ipd)?

Če boš vmes prišel kaj do interneta, ti bom hvaležen za kakšno poročilo.

Obstajajo spletne strani o tem vendar so vse povečini v švasanih črkah. Vem, da je ta teden precej snežilo. Vsaj v južni Srbiji. Kar se plazov tiče bomo bolj kot ne ziherirali in ne bomo tvegali. So pa hribi kot nalašč za turno smučanje. Kopasti.

V Bolgariji bom šel za razmere povprašat na Bolgarsko GRS. Povečini imajo podružnice na vseh smučiščih. Njihova številka je: 048 18 43.

Se bom potrudil in ti pišem o razmerah. Kot kaže bomo v nedeljo potovali ravno ko nas bo dohitela obilna fronta, najbrž bo precej snega.

lp

Ožbej

Smučanje v Bolgariji je nategavščina posebne vrste. Obstajajo dve vrsti cen. Za tujce (30 evrov dnevna karta in 9 evrov za domačine). Jasno, da smo mi nategnili njih in našli bolgara, ki nam je kupil karte. Borovec je pregrešno drag, ker am masovno vlečejo za nos trume angleških turistov, ki jih prvič učijo smučati dvomljivo usposobljeni smučarski učitelji.

Pogoji za turno smučanje so odlični. Veliko snega na kopastih hribih. Koče imajo zelo minimalno oskrbo. Vzpon na najvišji vrh Balkana Musalo ni težak. Le zadnji greben v primeru, da je sneg trd nujno terja uporabo derez in cepina. Odsmuča se iz sedla pod vrhom, če si Karničar pa gre tudi z vrha.

lp Ozbej

Balkan je Balkan, še precej snega bo padlo preden se bo kaj spremenilo. Je pa verjetno bila zanimiva izkušnja.
lp
dani

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close