Smucanje s punco pod prisilo
Zivjo, mam pa eno cudno zagato. In sicer sva s punco skupaj ze dobri dve leti in sedaj zeli da grem z njeno druzino smucat.
Pri nas nikoli nismo smucali (predvsem pomanjkanje denarja) in sem bil na smuckah le ene dvakrat (sole v naravi ko sem bil majhen…) Smucanja ne maram, ker se mi zdi da je res elitisticni sport, tja hodijo samo tisti ki imajo denarja vec kot dovolj in tudi mene zivcira, da si bom moral se vso opremo nabavit, njej je samoumevno da si bom in da bom uzival, ampak hitro se ti stroski naberejo (ceprav prebivanje mi bo placala njena druzina). Sicer bi moral met dovolj denarja, ampak me res jezi, da bom porabil svoj tezko priboren denar tako hitro na neki stvari ki jo bom delal mogoce enkrat na leto, kaj pa sele ce mi ne bo vsec – bo slo par sto evrov v nic. Kaj mislite ostali? Ali je res tezava v meni ali kje drugje?
Kako za vraga naj ji povem, da nocem smucat in da ne maram smucanja? Oz kako jo prepricat, povedal sem ji ze veckrat, pa me sploh ne poslusa in sili vame, me izsiljuje da bi sel ipd
Tudi jaz ne maram smucanja in nicesar povezanega z zimo. Nic!
A kaj naj, ko so bili fantje mali, smo sli na sneg, smo se sankali, moz je smucal. Potem so tamali zaceli smucat en za drugim, jaz neee in se prav fajn mi je bilo, da mi ni bilo vec treba na mraz in sneg, a smo se vedno vsi skupaj hodili na zimski dopust, oni smucat, jaz pa knjigo brat, plavat v notranjih bazenih, kuhat, se zapeljat do bliznjega mesta in malo okoli znamenitosti, skratka, itak ne smucajo 24/7, tako da smo se druzili izven casa smucanja, vmes sem imela pa cas zase.
ne maram smucanja, 02.01.2022 ob 11:25
Tudi jaz ne maram smucanja in nicesar povezanega z zimo. Nic!
A kaj naj, ko so bili fantje mali, smo sli na sneg, smo se sankali, moz je smucal. Potem so tamali zaceli smucat en za drugim, jaz neee in se prav fajn mi je bilo, da mi ni bilo vec treba na mraz in sneg, a smo se vedno vsi skupaj hodili na zimski dopust, oni smucat, jaz pa knjigo brat, plavat v notranjih bazenih, kuhat, se zapeljat do bliznjega mesta in malo okoli znamenitosti, skratka, itak ne smucajo 24/7, tako da smo se druzili izven casa smucanja, vmes sem imela pa cas zase.
Same here…ponavadi smo sli se s kaksno druzino. Moski z otroci so sli na smuci in sneg, zenske nekatere, drige sprehod, tretje knjiga, bazen. Hodimo vsako leto in se enkrat nisem stala na smuckah.
Pametno razmišljaš avtor ampak vseeno, smučanje je zelo lep šport…., ki pa izgublja svoj čar ob teh bednih zimah. Občutek, ko smučaš recimo, če maš noge zdrave, pa voziš čez pukle je isto, kot, da se bi s severnim medvedom boril in, če ostaneš na nogah, si ga premagal.., pa niti ni tako za elito. Če človek dela gre komot parkrat na smučišče čez zimo.., samo, če ti ni je res škoda denarja.., 500€ po tamalem za brezveze, če ne uživaš..
Aristotel902, 02.01.2022 ob 11:01
Zivjo, mam pa eno cudno zagato. In sicer sva s punco skupaj ze dobri dve leti in sedaj zeli da grem z njeno druzino smucat.
Pri nas nikoli nismo smucali (predvsem pomanjkanje denarja) in sem bil na smuckah le ene dvakrat (sole v naravi ko sem bil majhen…) Smucanja ne maram, ker se mi zdi da je res elitisticni sport, tja hodijo samo tisti ki imajo denarja vec kot dovolj in tudi mene zivcira, da si bom moral se vso opremo nabavit, njej je samoumevno da si bom in da bom uzival, ampak hitro se ti stroski naberejo (ceprav prebivanje mi bo placala njena druzina). Sicer bi moral met dovolj denarja, ampak me res jezi, da bom porabil svoj tezko priboren denar tako hitro na neki stvari ki jo bom delal mogoce enkrat na leto, kaj pa sele ce mi ne bo vsec – bo slo par sto evrov v nic. Kaj mislite ostali? Ali je res tezava v meni ali kje drugje?
Kako za vraga naj ji povem, da nocem smucat in da ne maram smucanja? Oz kako jo prepricat, povedal sem ji ze veckrat, pa me sploh ne poslusa in sili vame, me izsiljuje da bi sel ipd
-kot prvo opreme ne kupuješ v nobenem primeru – če se katerikoli občasnik, ki občasno smuča odloči to, potem si jo izposodiš… nikoli se opreme ne kupi za občasno smučanje. če bi ti že občasno smučanje pasalo.
– ker ti ne paše lahko mirno poveš, ne bom smučal, grem zdraven, vendar smučal ne bom… pa lahko ta čas tam kaj drugega počneš – ali si izposodiš opremo za tek na smučeh, ali greš na kakšne peš ture okoli, itd… ne rabiš smučat, če ti ne paše. In tudi bolje,da te nihče ne prisili, ker to ni hec, če človek, ne zna, se lahko tudi resno poškoduje. V take stvari se ljudi ne sili.
noja13, 02.01.2022 ob 12:52
Si dedc ali mevža?
tak odgovor me pa izredno zmoti – zakaj za vraga bi moral moški počet nekaj, kar mu ne paše, ker če ne je po tvoje mevža…
ne ustreza mu in ima vso pravico to povedat in zato NI NOBENA MEVŽA.
tud vsak moški ima pravico izražat svoje želje, občutke, nestrinjanja, če mu kaj ni všeč in če ima do nečesa odpor IN ZATO NI NOBENA MEVŽA…
take seksistične izjave mi gredo ful na živce… povedo največ o vas ljudeh, ki jih izrečete
ko pa tebi kaj ne bo asalo, pa ne boš zmogla, pa ti bodo tudi drugi rekli, si cmera ali si feminizirana ženska – v tvojem stilu nesrmnih odgovorov.
pa sem ženska, ki to pišem.
Sama tudi ne maram smučati, niti mrzle zime, rada pa gledam smucarske tekme. In ni sans, da me kdo prisili na smučke. Sankanje pa ja. ?☺☺☺
Dobil si koristne nasvete. Povej, da greš lahko ‘smučati’ z njimi, a smučal ne boš. In da, ne kupuj nove, niti rabljene opreme. Oprema ni poceni. To je podobno, kot bi te plezalka silila plezat tam po gorah. Ali te posiljevali s hrano, ki jo ne maraš. Če ti ni, ti ni. Siliti nekoga je največja neumnost. Ali pač naj gre brez tebe. Če ni zmožna upoštevati tvojih želja, a boš vsaki njeni muhi pol stregel oz. ustregel?
Replika54g1, 02.01.2022 ob 13:27
Prvič : niti probat nočeš
Drugič: opremo komot najameš, ni treba kupovati
Tretjič: zadrgnjen si u tri krasne, življenje si dobil v dar zato, da uživaš in ne da je vse mnjeh.
zakaj bi moral probat, če mu ni…
meni tudi ni ne drsanje ne smučanje – sem to počela kot mala, ampak mi ni… zakaj bi morala zdaj to poskuševat… kakšno življenje pa dar – kaj mu ti določaš kaj mora on s svojim življenjem počet in kje so zanj meje… pa ljudje prosim spoštovanje do soljudi
lahko gre zraven, tako pokaže spoštovanje do družbe in punce, in njim ničesar s tem ne odvzame, oni pa naj njega spoštujejo pri njegovih željah in ne posiljujejo ljudi z ničemer. Mnogo stvari se lahko tudi tako brez smučanja počne tam na smučiščih… zakaj vam je potrebno siliti ljudi v nekaj in jih zraven zmerjati. zamislite se nad sabo – si ti zato dobila življenje,da druge posiljuješ v tvoje želje in jih zmerjaš??? ne, nisi… imaš pravico do svojih užitkov, druge pa ne posiljevati v tvoje, pusti jim svoje, o njih oni sami odločajo.
Če si tako prepričana, 02.01.2022 ob 13:57
Kako Se pa uživa v nečem, kar ne maraš? Saj je probal, pa če mu ni. Isto sama, pa mi ni. Uživam pa na morju, vodi. Zakaj tako radi posiljujejo ljudi? Če nibo vaših kalupih, je pa človek že malto oflosan. A tvoji okvirji še držijo al že malo trhlenijo?
Za Repliko
Ravno zato ker je dobil življenje v dar se nima kaj prilagajat nekomu, ki pa se njemu noče! Ona naj smuča, njemu pa naj pusti da uživa po svoje-če mu je sneg sploh v veselje. Nekaterim pač ni. Meni ni smučanje v veselje, sem pa rada na sankah, rada delam norčije v snegu, grem rada na snežni sprehod, rada gledam tole oranžne luči ko se prijetno premražena vračam s teh vragolij, sprehodov.. smučanje pa je meni osebno dolgočasno. In ja-sem tudi smučala, pa meni to ni to!
Mene bi bolj skrbelo kako bom kot čisti začetnik prišla dol po hribu. Punca in familija so na smučkah domači, švigali bodo po vseh progah in terenih in te čakali, ker boš počasen, ti se boš pa matral kot žival in se ubijal, pa še osmešil se boš v najboljšem primeru, v najslabšem pa se poškodoval. Povej ji, da pač ne znaš in jih nočeš ovirati. Lahko gresta sama za en dan kdaj, da pokažeš dobro voljo in si takrat sposodiš opremo. Mogoče ti postane všeč.
Kar vsem odgovarjam – ne gre tu za smučanje, gre za druženje. Mi smo tudi že imeli par s sabo , kjer ona ni smučala, je pa zato uživala v visokogorju , se sprehajala, itak smo bili do štirih že vsi nazaj.
Tole jamranje, kot bi kdo koga res silil na smuči, kaj a pištolo mu bodo dali na glavo? Gre za druženje, užitek v naravi, kartanje ob večerih, smeh in sonce.
Eno samo trpljenje vas je , joj.
To je tako.
Starši bi šli smučat s hčerko, ona pa bo šla s starši, če boš šel ti.
Nikakor. Kolikor izgleda si že v službi in si po svoje organizirajte dopuste. Ne pa s starši lazit po smučiščih. Romantično zasneženo deželo s svojo drago izkoristiš na drugačen način in ne s starši, ki na stara leta, rabijo družbo za zabavo, ker niso sposobni spustit svojih otrok.
Ne. Ma ne zaradi smučanja.
Citiram “noja”; Dober odgovor!
Pa ne v smislu da bi moral iti, pač pa v smislu da se odloči in jasno povej – pa ostani pri odločitvi.
Kot že povedano… smučanje je lahko fajn, a učiti se moraš počasi in v svojem tempu – in raje samo s punco, kot še s celo družbo. Lahko je celo super – in ni nujno drago. Krasno se smuča tudi turno – kar pomeni sam v hrib na lasten pogon in dol tudi, po možnosti v dobri družbi in lepi naravi. A je najprej treba znati smučat.
Po drugi strani pa počitnice v visokogorju in na snegu niso nujno samo smučanje. So krasni sprehodi v snegu, lahko tudi planinarjenje, lahko se naučiš hoditi s krpljami, lahko poskusiš tek na smučeh, uživanje v družbi in druženju itd.
Ni samo črno in grdo in preseravanje. A kot na začetku – bodi dec, odloči se in povej.
Forum je zaprt za komentiranje.