Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Smučanje-Jahorina

Smučanje-Jahorina

Živjo!
Ima kdo mogoče kakšne izkušnje s smučanjem na Jahorini,kakšne so kaj proge po težavnosti,urejenosti..gostinska ponudba..z besedo ,na dan bom zelo hvaležna, saj imam nekaj v planu pa se del familije ne strinja zJahorino.

Pred nekaj leti smo šli s skupino. Kljub raznim opozorilom, ki sem

jih dobil pred potjo, ni bilo problemov. Vse je funkcioniralo, cene

ugodne, gostinci zelo prijazni,… Edino snega je bilo na nekaterih

delih smučišč premalo, tako da ni bilo mogoče povsod smučati.

LP!

Ulrik

PRIJATELJ PRIDE V ČETRTEK IZ JAHORINE , ČE TI NI PREPOZNO SE LAHKO SLIŠIVA ZA NAJBOLJ SVEŽE NOVICE ,PRAVI PA, DA JE PREMALO SNEGA ZA KAKŠNO RESNEJŠO SMUKO LP

Konec decembra smo s prijatelji obiskali Sarajevo, Jahorino, Bjelašnico in Vlašič. Jahorina je ok, full se dogaja (veliko hotelov, privat apartmajev), cene pa niti niso tako nizke. Pol penzion je od 40 eurov dalje po osebi na dan. S progami so smučarji zadovoljni (smo srečali kr nekaj Slovencev in smo se pogovarjali z njimi), cene kart so nizke: dnevna odrasla stane 11 EUR. Ob vstopu na Jahorino je policijska patrulja, ki kontrolira domačine. Vsi so zelo prijazni.

Nam je bila bolj všeč Bjelašnica. Tam so fantastične proge, lep hotel, vse ostalo pa je čisto na novo – zelo veliko apartmajev. Cene najema apartmajev so ugodne, cene kart enake kot na Jahorini, je pa sigurno bolj živahno na Jahorini kot na Bjelašnici.

Obiskali smo tudi Vlašič, kjer žal ni bilo snega. Leži veliko nižje kot omenjeni dve smučišči. Cene enake kot na ostalih dveh smučiščih. Proge so, ampak ni kakšne bolj strme proge, so bolj položne, čeprav za rekreativne in ne preveč zahtevne smučarje ne bo problem.

Če te še kaj zanima, vprašaj.

Pozdravljeni!
Full hvala za informacije.Neki sem že rezervirala ,edino kar me malo skrbi je sneg;)).Zanima me samo še to kakšna je cesta do Jahorine,meda je 15 v hrib,malo me skrbi če zapade sneg in kako je potem cesta splužena ali so potrebne verige ali je asfaltirana.
lp

Kako pa je kaj z napravami? Lani sem na enem od ski forumov zasledil, da so vse iz let 83 in 84. Topov je tud menda več iz vojne v Bosni, kot pa snežnih. Drgače jih ne rabijo, ampak letos bi jim pa prav prišli. Pa menda teptalci tudi preredko na smučišče zaidejo.
Cene hotelov in apatmajev so pa že na nivoju Italije. Res pa so karte po ‘polovični’ ceni, pa tud restavracije in ostali lokali imajo ‘polovične’ cene.

Če vzameš v zakup, da greš smučat na Balkan, je prima. Proge imajo kucle, sedežnicam manjka kakšna letvica (so iz časa OI), vse pa odtehta prijaznost domačinov, dobra hrana na smučišču in v gostilnicah ob smučišču, Sarajevo v bližini… Naj, naj glede atmosfere, le proge niso tako zrihtane, kot v npr. Avstriji. Uživjte!

kar se ceste tiče, je bila splužena, pa je bilo kr nekaj snega. Jaz sem prepričana, da cesto urejajo sproti, tako da te tega nima kaj bit strah. Je pa podobna cesta kot na Roglo.

Hvala vsem za odgvore,se že veselim mal balkana in ko se vrnem vam sporočim kako je dol;)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close