Smučanje, hotel – -kako ste oblečeni
Ja, jaz imam ponavadi črn spodnji del trenirke oz. udobne črne športne hlače, zgoraj pa majčko in čez kakšno bombažno športno jopo, ali mikico, temne športne copate. Udobno pač.
Lani so bile starejše avstrijske gospe urejene malo bolj “nobel”, temne hlače ali kavbojke, udobna bluzica, rutka, ampak te so vedno take.
Letos bo pa podobno 🙂
Še za “nikol tko”, veliko ljudi hodi v zelo športnih trenirkah na večerjo, pa se nihče kaj veliko ne obregne vanje (govorim o hotelih s 4+ zvezdicami), nekateri na zajtrk celo v smučarski opravi in podobno.
Sem bila že v kar nekaj hotelih, od družinskih do recimo večjih verig, pa je vedno tako. Enim je bolj pri srcu športna oprava, drugim pa eleganca, načeloma pa nikogar nič ne moti.
če gre za nek povprečen smučarski hotel srednjega ranga ne boš izstopala, pa če oblečeš res karkoli… superge in trenirka, zakaj pa ne…
sama sicer na noben dopust ne vzamem oblačil samo ene sorte, vedno imam vmes še kakšne kavbojke, srajco, lepši pulover, itd., pa ene normalne športne čevlje, ne tistih superg za laufat…
Pa bi mi zaupala kako si potem ti oblečena in obuta? Od doma grem jaz smučat vedno v sm. hlačah (spodaj sm. perilo), puliju in flisu, buckah, bunda počaka v prtljažniku. Sedaj bom pač 1. v hotelu, saj menda to ni tako nenavadno ali pač.[/quote]
Jaz v smučarskih hlačah ne hodim nikamor drugam kot na smučišče. Od doma grem pa v kavbojkah al pa kakšnih žametnih hlačah. Pa kak pulover al pa flis. Za obut pa semiš škornje z mucko. In približno taka grem tud na večerjo.
Pa bi mi zaupala kako si potem ti oblečena in obuta? Od doma grem jaz smučat vedno v sm. hlačah (spodaj sm. perilo), puliju in flisu, buckah, bunda počaka v prtljažniku. Sedaj bom pač 1. v hotelu, saj menda to ni tako nenavadno ali pač.[/quote]
Jaz v smučarskih hlačah ne hodim nikamor drugam kot na smučišče. Od doma grem pa v kavbojkah al pa kakšnih žametnih hlačah. Pa kak pulover al pa flis. Za obut pa semiš škornje z mucko. In približno taka grem tud na večerjo.[/quote]
A potem se sredi smučišča preoblačiš? Uh,..mene pa zebe in se raje doma uštimam. Uh, semiš pa jaz za v sneg lih nebi,…žametke so mi pa tudi že kr malo out. No pa vseeno hvala za mnenje.
Mi smo bili ravno na smučarskem dopustu v hotelu in lahko povem, da smo na večerjo hodili v glavnem v trenirkah in drugih športnih in udobnih oblačilih. Enih par starejših tet pa je bilo res malo lepše oblečenih, vendar se mi zdi, da v športnih središčih običajna pravila za večerno oblačenje ne veljajo.
Jaz v smučarskih hlačah ne hodim nikamor drugam kot na smučišče. Od doma grem pa v kavbojkah al pa kakšnih žametnih hlačah. Pa kak pulover al pa flis. Za obut pa semiš škornje z mucko. In približno taka grem tud na večerjo.[/quote]
A potem se sredi smučišča preoblačiš? Uh,..mene pa zebe in se raje doma uštimam. Uh, semiš pa jaz za v sneg lih nebi,…žametke so mi pa tudi že kr malo out. No pa vseeno hvala za mnenje.[/quote]
Jaz tudi nikoli ne grem na ski dopust v smučarski opremi, ker grem redko direkt na smučišče (v tem primeru bi morala iti ob 5 zjutraj na pot,se 4 ure vozit, iti smučat do 15 in potem v hotel…)Grem običajno tako, da pridem okoli 16 ure v hotel, spotoma pa se ustavljam na kavicah in grem pogledat kakšno zanimivo mesto ali smučišče na poti do cilja.
Če grem pa v Francijo, pa itak ni variante, da grem v ski opremi:)))))
Glede oblačil v hotelu: sama imam trenirko za trenirat, zato sem za običajne dejavnosti oblečena v kavbojke ali kake športne hlače, skratka, tudi v normalnem življenju ne nosim trenirk za v mesto, trgovino,službo, itd…ampak izključno za športne dejavnosti.
Če je pa tvoje osnovno oblačilo trenirka, potem pa ja, zakaj pa ne….Važno, da se dobro počutiš.
Moje mnenje je, da ne bo ok 🙂 Meni se zdi, da je trenirka primerna za v hotelski fitnes, ravno tako tudi superge, za večerjo pa so primernejše kavbojke in čevljii. Pred kratkim sem imela možnost opazovati goste pri večerji in ti povem, da mi razni kroksi in adidasove trenirke res ne pašejo v hotelsko restavracijo 🙂 No, roko na srce, takšnih primerkov na srečo ni bilo ne vem koliko, večina nas je bila v kavbojkah, tako, da ti kakšnih oblek pa tudi ni treba nosit s sabo 😉 Pa lep dopust 🙂
Moje mnenje je, da ne bo ok 🙂 Meni se zdi, da je trenirka primerna za v hotelski fitnes, ravno tako tudi superge, za večerjo pa so primernejše kavbojke in čevljii. Pred kratkim sem imela možnost opazovati goste pri večerji in ti povem, da mi razni kroksi in adidasove trenirke res ne pašejo v hotelsko restavracijo 🙂 No, roko na srce, takšnih primerkov na srečo ni bilo ne vem koliko, večina nas je bila v kavbojkah, tako, da ti kakšnih oblek pa tudi ni treba nosit s sabo 😉 Pa lep dopust :)[/quote]
OJEZUSKRISTUS.
za medica 1: brez problema greš lahko tako oblečena. nikjer noben čudno ne gleda, razen tele gospodične zgoraj, ki se pomoje še za fitnes našminka.
za mzju: srednjega razreda ha. veš kaj, tudi v tistih nobel hotelih noben ne gleda kako si oblečen. verjemi mi. samo t ženske na monu imajo probleme same s sabo.
Malo je že odvisno od hotela. Če ni to mladinski hotel za šolo v naravi, pol pa je res prav, da vzameš vsaj ene kavbojke pa kako majco. V restavracijo res ni OK iti v trenirki in kroksih. Kaj pa če trenirko z golažem poliješ? :)) Čeprav ljudje res pridejo oblečeni kakor jim paše, je tudi oblačenje nek način spoštovanja do drugih in tudi do hotela (nekateri hoteli celo dress kodo posatvljajo, najbrž to ni vaš primer). Obleči se tako kot bi doma šel kam ven na pizzo ali v restavracijo…
Vsi zgoraj pozri to!
Ja a res, kaj pa obzirnost do drugih. Ne, tega vi ne poznate. Obleka naredi cloveka.Kaksna sramota.To je tipicno od arogantnih slovenceljev Ce prides v restavracijo v svojih presvicanih trenerkah in smrdljivih supergih pokvaris apetit kulturnim ljudem. Naj ponovim tole malce drugace , da ne bo dvoma. Trenerke in superge so lahko popolnama nove in oprane, kljub temu naredijo slabo atmosfero: if you get my drift Ce ne ves osnove bontona posnemi druge tujce v hotelu kot naprimer , Romune, Turke, Bulgare, Albance, Bosance. Pakistance, Indijce in cigane, sem siguren da imajo vec bontona kakor vi Zavedaj se da nisi sam v restavranu hotela. Jaz osebno ti bi zlil golaz na glavo ce prides taka v moj restovran koze kmecke , nekulturne, saj niste za med ljudi!! Ostani doma, fuj.
Forum je zaprt za komentiranje.