Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice smučanje dolomiti

smučanje dolomiti

zanima me izkušnje smučanja v dolomitih, mika me Araba.Lani smo bili v Campitelu, letos bi šli kam drugam.Vašev pozitivne izkušnje,prosim.Samostojno ali preko agencije?Kaaammm, da bo dobr?

Najboljse do sedaj sem se imel januarja letos (15.01.2004 ) ko sem bil v Val-Gardeni in sicer Ortisei. Super je bilo. Veliko smucisc dobre vlecnice, dolge proge vse kar je zame najpomembnejse. Letos se odpravljamo v Alata Badio (Corvara), osebno namrec jaz obozujem da je veliko razlicnih prog, kar pa v Arabbi ni v izobilju …

Nasvet : Val-Gardena !

Drugace pa si oglejte kaj vec tukaj ….

http://www.dolomitisuperski.com/

Kliknite na 16 SuperskiTours in boste vidli kje in kaksna so smucisca !

Arraba ima relativno malo prog in je drazja od Campitela (najcenejsi v selaronda sistemu). Se pa strinjam z refoskom Val Gardena je res naj v sella rondi. Vzemite dolomiti superski in odsmucajte “Nirvano”.

lp

oz

ni res.. Smo bli lani v Arabbi in je veliko prog.. Res je da če se smučaš le v eno smer je malo prog, ko pa greš še na drugo stran ceste in se povpzneš na vrh z gondolo pa imaš veliko veliko smučišč.. Pa vse selaronde 😉 Kr fajn je..

Poglej na forum http://www.snezni-telefon.si.

Pod temo “Passo Tonale” se je dosti debatiralo tudi o Sella Rondi.

lp

Arraba ima relativno malo prog v primerjavi z drugimi smučišči sella ronde. Sama Arraba ima borih 64 km prog in brez karte dolomiti superski je dolgcas. 64 km športno navdahnjen smučar presmuča v enem dnevu.Z dolomiti superski je tako ali tako vseeno, kje si nastanjen, ker smucas celo sella rondo.

lp

oz

Ne bi rekel, da je vseeno. Če si nastanjena v Arabbi, potem boš v Val Gardeni bore malo smučala, saj rabiš vsaj 2h da prideš tja in vsaj 2h pred zaprtjem moraš it nazaj, da ne obtičiš v kakšni vukojebini 🙂
Krog Sella Ronda ti vzame cel dan s tem, da smučišč, ki so malo izven glavne smeri še pogledaš ne.
Arabba je kar dobro izhodišče za Marmolado in Alta Badio. V Val Gardeno pa se ti bolj splača it z avtom, da ne izgubiš pol dneva z gužvanjem na povezavah.

Ali kdo pozna cesto do Val Gardene (prko Avstrije),kakšni so klanci (v primeru snežnih padavin)? hvala

Tudi jaz ti predlagam Val Gardeno in sicer Selvo – super izhodišče za Sello Rondo, super smučišča.

Mi gremo letos v Livigno, baje je super. Drugače pa smo bili lani v Obertauern-u kjer zna biti vreme sicer malo muhasto a so proge enkratne in snega je sigurno dovolj.
lp Nataša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close