Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Smrekovi vršički

Smrekovi vršički

Ali je katera že delala sirup iz smrekovih vršičkov z rjavim sladkorjem? Probam se izogibati belega sladkorja in bi zato rada naredila sirup iz smrekovih vršičkov z rjavim sladkorjem, pa ne vem koliko ga je potrebno, pa če se stopi tako kot bel.

z rjavim še nisem delala, verjetno pa je isti kot z belim. Mogoče je samo barve malo drugačne. Naredi isto kot z belim, pa boš videla. Narobe tako in tako nimaš kaj narediti.

Mal bolj ali pa manj sladko – itak je ful sladko in se ne bo niti poznalo. Topljiv je pa menda še bolj kot beli.

Tudi sama sem se že spraševala ali bi šlo z rjavim sladkorjem. Bom letos poskusila del sirupa narediti z rjavim sladkorjem.

Nisem še delala sirupa iz smrekovih vršičkov, nameravam pa letos.

Zanima me, kako debele naj bodo plasti vršičkov, koliko nato sladkorja, koliko dni na soncu? Zdi se enostavno, pa vseeno vprašam, če je kje kak hakeljc… Hvala!

Natassa

Sem tudi s temnim probala. Samo malo temneje pride.

Joj, tele plasti – jaz to kar tako “od oka”:))) Včasih kakšen lonček tudi ne rata, v večini pa imam vsako leto dovolj zaloge, da lahko še potalam okoli.

Jaz jih sicer ne smem (oh ta alergija na vse dobro!), mali jih pa obožuje!

<http://kate.moj-album.com/>

Hojla!

Dobra ideja tole z rjavim sladkorjem. Jaz delam sirup iz borovih vršičkov in dam sladkor kar tako na uč. Plast vršičkov, malo manj sladkorja in zopet plast vršičkov…..

Lep dam vsem Mihaela

Mihaela!
Za kaj pa so uporabni borovi vršički? Ali ravno tako kot smrekovi?

Hojla Barbi!

Borovi vršički se uporabljajo prav tako kot smrekovi. Imajo pa veliko močnejši oziroma izrazitejši okus kot smrekovi. Meni so všeč.

Lep večer Mihaela

Pri nas je smrek bolj malo, borovcev pa ogromno. Do sedaj mi na kraj pameti ni padlo, da bi lahko vršičke nabirala. Smo se vedno na izlet odpeljali, pa nabirali smrekove. 😉

Hojla!

Ja tudi midva z možem sva vedno hodila po smrekove vršičke. Potem pa sva enkrat hodila po Špičju in sva srečala starejšega gospoda, ki je nabiral borove vršičke. Povedal je da so boljši od smrekovih, nakar je še dodal, da ko pa spiješ sirup, naliješ na vršičke še šnops.

Lep večer Mihaela

:))))) To je pa nabiralec lepo povedal! Ga kar slisim:))) Lp

Ne skrbi me da bi bil sirup premalo sladek :-)) Skrbi me da bi se mi pokvaril. Sej ne vem če imam prav, samo vem da na primer v sladicah potrebna večja količina rjavega sladkorja kot belega. Od tu moja skrb glede količine, ker ne bi rada da se mi sirupo pokvari.

Pokora, res je manj sladak; zaradi kvarjenja pa mislim, da bo kolicina kot belega zadostovala, ali pa ce das malce vec.

Ni pa rjevi sladkor za zobke nic manj skodljiv kot beli, so rekli zobarji:)
Hcerka je kaksno tako stvar dajala vnuku piti po slamici in potem je moral dobro sprati usta z vodo. Lp

hojla,

sem začetnik glede tega, kakšen je torej postopek od začetka?
Vršičke sem nabrala,…. sladkor tudi imam,.., lončki stekleni so tudi že pripravljeni, tudi šnops če je potreben,.. kako torej začnem,…

Hvala za nasvete

Smrečica
čeprav je bil postopek že opisan, ti ga bom še enkrat. V steklen kozarec izmenično nalagaj plast smrekovih vršičkov in plast sladkorja. Plasti naj ne bodo predebele, na vrhu pa mora biti sladkor. Ko prideš do vrha, kozarec zapri in postavi na sonce. To je vse. Šnopsa ne potrebuješ.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close