Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Smrad iz ust. Kaj naj naredim?

Smrad iz ust. Kaj naj naredim?

Imam zelo NEPRIJETEN IN NEUDOBEN PROBLEM!
problem je v mojem zadahu. imam zelo neprijeten zadah.

kaj naj naredim? ko si umijem zobe je že po 10 min enako…
ve katera za kako spletno stran o tem kako to preprečiti?
mogoče katera ve kako se naj zadaha znebim?

O PROBLEMU:
-po temeljitem umivanju zob še mi vedno iz ust smrdi.

zato prosim , če mogoče katera ve kaj o vsem tem potem mi prosim pomagajte!?

zato prosim pomagajte mi!?
ker že lastni otroci mi govorijo, da mi smrdi iz ust.

kot prvo – pregled pri zobozdravniku, ki pregleda zobe in obzobna tkiva
ali imaš težave z želodcem, ti kakšna hrana posebej ne odgovarja
veliko tekočine (ampak res veliko, izsušena ustna votlina smrdi)
uporaba ustne vodice (kupi v lekarni, imena se ne spomnim, je blaga in deluje antiseptično)
uporabljaj zvečilke in ustne spray-e
upam da bo kaj od naštetega pomagalo
LP

Če ti smrdi iz ust kljub ustni higieni je to vzrok neke druge bolezni. O tem sem brala v knjigi sveži sadni in zelenjavni sokovi od Walkerja (čeprav ne zagovarjam vegeterijanstva, pa mislim, da so kure očiščevanja s sokovi – vendar največ enodnevne koristne).
Težave pa so morebiti povezane s prebavnim tratkom (od ust do črevesja).

Pred leti sem imela enak roblem in sem šla k zobozdravniku. Po nasvetu sem kupila v lekarni curasept gel in od iste firme ščetkice, katere so tako tanke, da čistijo med zobmi. To delaš en teden zvečer in od takrat imam mir s smradom. Po enem tednu je treba uporabo curasepta prekinit. Na začetku ti iz dlesni kar fino krvavi, potem pa skoz manj.

To je lahko en od razlogov za te težave, ni pa rečeno, da je pri tebi isto. Meni je pomagalo.

Proti zadahu pomaga tudi žvečenje peteršilja ali bazilike.

Marsikomu smerdi iz najbolj uporabljanega ženskega organa, če je lačen … torej, iz želodca, ne iz ust.

Pelin-ov čaj. men 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Lp.Pelin kupite v domači apoteki-

lahko je kriv zob, ki je mrtev in zato ne boli, pa se v njem nabira “svinjarija”, ki smrdi.
zato tudi jaz priporočam ščetko curasprt + krtačkice in dobra nitka + curasept ustna voda.

in tudi to je res, da če cel dan ne ješ, ti smrdi iz želdca. ampak to sedaj med prazniki ne pride v poštev.

Ustna higiena – uporabljaj zobno nitko, ustno vodico. Pregled pri zobarju. Mogoče je od hrane odvisno – če je ful česna, čebule, itd.

Najlepša hvala vsem.
upam, da mi bo pomagalo.

še enkrat prisrčno hvala.

LP

Ščetkaj si tudi jezik. Včasih se na jeziku naredijo neke obloge, ki imajo zadah.

Običajno ustni zadah, ki ga umivanje ne odpravi (če nimaš ravno gnilih zob), prihaja iz želodca. Pojdi k zdravniku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close