Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem smola na avtu

smola na avtu

Dopust pod borovci se je pokazal za hudo stresno stvar, ko sem z otroki prišla domov. Moža je skoraj kap! Smola ne gre dol, kaj svetujete?? Hvaležna za vsak namig!

spirit

daj na bombazno krpo spirit in rahlo zdrgni,lahko tudi nitrorazredcilo

pa nezno lp:))))))))

baje pali tudi aceton, tisti za nohte, ampak pazi, previdno! Stvar je hudo trdovratna, lahko poškoduješ barvo. Čim prej odstrani, da se ne zasuši. Drugače pa počakaj par let. Par poletnih vročin in zim in stvar sama odpade.

Cet in vileda pa shrdat dol najboljše če cet poliješ na smolo malo pustiš in potem shrdaš! ko to opraviš pa priporočam poliranje!
in naslednjič je najboljše ko greš na morje pod smolovce avto spoliraj se ne bo gor zgrabilo!

L.p. Mike

NIKAKOR z nitrorazredčilom ali acetonom (a ste ob pamet?) !! Samo white spirit.

Od Turtle Wax-a Bug & Tar Remover (črna 500ml steklenička s šprico). Preverjeno deluje brez drgnenja in poškodovanja laka.
V e-leclercu pa mislim, da tudi na bencinskih črpalkah se dobi, stane pa cca 800 SIT.
Površino našpricaš, pustiš nekaj minut (ne predolgo) in obrišeš. Površina sicer ostane mastna, ampak avto moraš v vsakem primeru oprat.

Tudi WD40 pomaga.

sem ze delal na tem seveda je treba paziti in avto nato poliras

ce si majstr ni panike

lp:)))))))

zažgi,… joke

vileda pa wd40 je čarovnija

Bombažna krpica ali pa vileda pa jedilno olje. Vse bo šlo dol.

Sončka…

Odlično odstrani smolo na avtu čistilo, ki ni agresivno in ga prodajajo v vsaki trgovini Mavrica. Ne vem imena, ampak trgovec bo že vedel za kaj se gre. Preverjeno brez poškodb laka!!!!!!!!!

Sem ravno mislila napisat da če ste prfuknjeni kake govorite – samo gaza in jedilno olje in gre vse dol. Smo pred enim tednom tako naredili in je šlo vse stran. Kakšne kemikalije in nitro in ne vem še kaj – groza.

Lp

Urška

New Report

Close