smisel življenja
[/quote]
Vsak sam mora spoznat, kaj ga dela srečnega. Tu ni nekega splošnega odgovora. Še najbolj zanimiv odgovor ti je dal Boom, ko te je vprašal, kaj te je naredilo nesrečnega. Verjetno se ne počutiš tako že od rojstva?
On navaja neke “zunanje” podatke in v njih išče smisel obstoja. V tem duhu sem mu tudi dal nasvet naj obuje pretesne čevlje in se bi imel s čim ukvarjat in življenje bo dobilo smisel.
Drugače pa pri takih narcisoidnih osebah kazat na nek smisel…. ne vem a ima smisel? :/
Vase zagledan, ne ravno razmišljujoč osebek bo naredil vse kar se od njega pričakuje in ko ga nekdo ne bo več “upravljal”, mu kazal smisel, se bo izgubil. On je naredil že vse kar so od njega pričakovali in sedaj kot kup nesreče ne ve kaj bi s tem namesto, da bi bil vesel tega kar ima. Veselja ni, ker mu teh stvari nihče ne zavida več, ni občutka večvrednosti in se nima več v čem špeglat, primerjat z nekom in se mu zdi vse to kar je dosegel prazno iz razloga, ker je prazen v sebi. Se ne zna veselit ljudi, ki jih ima ob sebi, ni z ničemer zadovoljen in bi rad v tem lastnem nezadovoljstvu našel nekaj…… smisel?
Ps
Sedaj sem tvegal še več kot pa prej s tistimi blesavimi komentarji in vsemi, ki so se prcali z mano, ker dvomim, da bom razumljen s tem kar sem sedaj povedal….
Pretesen čevelj je boljša izbira, sploh pa je bolj enostavna in ima relativno takojšen učinek 😉
Smisel življenja je v tem, da najdeš notranji mir, da se veseliš vsakega novega dne, da občutiš fizično in psihično dobro počutje, da nimaš občutka, da bi rad živel drugače ali da nekaj zamujaš. In če bi zvedel, da boš jutri umrl, bi umrl v miru in brez obžalovanja, da nečesa nisi naredil. Enostavno.:)
Ko začneš dajat, boš res hitro našel smisel, ko boš ugotovil (hipotetično razmišljam), kako malo imaš in koliko imaš še za naredit pri sebi, da boš lahko dal več.
Sej ni problem v dobrinah ki si jih človek prigara ampak v življenju,delaš cele dneve,plačuješ vse mogoče,vsi ti mečejo polena pod noge,vsak se vtika v tvoj lajf,prjatle maš sam takrat ko rabijo kakšno korist in to se že vleče leta,in če bo do penzije tko in kaj pol-si star,utrujen vsega,otroke spravu h kruhu,pol te še kakšna kap useka in to je to od lajfa?
Pa smo že pri tem, kaj je omenila Pandora. Torej ti ne bi prijateljem dajal, če te prav razumem? Bi pa prejemal?
Forum je zaprt za komentiranje.