Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika smetana za torto – NUJNO

smetana za torto – NUJNO

Prosim za pomoč. Delam torto za sinov roj.dan,sedaj pa razmišljam,da bi namesto kremfixa uporabila novo želatino v prahu,ki se samo zmeša. Je že kdo to delal? Pride dovolj trda smetana za oblikovanje in brizganje? Koliko smetane na 1 vrečko? Hvala za odgovore!

Uporabi rastlinsko smetano, ki pride zelo trda. Lahko pa tudi mesas pol rastlinske in pol navadne smetane.

Z zelatino pa se nisem delala smetane.

Lp, Maja

<http://majuska.moj-album.com/>

Jaz sem že delala to z želatino, sicer ne samo s smetano, ampak sem krasila s kremo, ki mi je ostala od torte. Pride čisto ok, oz. je bolj čvrsto, kot samo smetana.
Točnega razmerja ne vem (jaz ponavadi delam z lističi želatine), vem pa, da se z želatino fix tudi čisto normalno naredi. Fantova mami je delala po navodilih na zavitku.

lp

JA, delala pred par dnevi, je zlo ok.Dala pol litra smetane (ne rastlinske ) sok pol limone, en visnjev jogurt, vrecko te nove zelatine v prahu, miksala, na koncu dodala sladkor v prahu, blo zelo dobro, lahko.Priporocam.
Cokoladni biskvit – prerezala na polovico,navlazila s sokom od kompota kupine ki prej skuhala, nato krema in vmes mesano sadje maline, par ribezov, borovnice, malo sladkorja, in to je to.
lp

Ali katera ve mogoče iz česa je narejena želatina? Oz, kaj to sploh je?

Narejena je iz živalskih kosti oz. kož in drugih ostankov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close