Smernice Evropske komisije
Mislim, kar je tu mač je pa tu mač, nas reši samo še izbris. Ker tole pa niso več samo ravne kumarice, no:(
P.S. Pa ne praznujem božiča, ampak vse skupaj je dejansko totalno noro.
Kaj pa je s tebo, a si normalna? Kako lohka bereš to ekstremistično desničarsko sranje od Domovine? In tega absurdnega novinarja, ki se je podpisal pod članek. Preberi komentarje pod člankom pa mi povej a ti ni nerodno, da temu slediš.
Lahko ti pa še napišem nekaj v stilu komentarjev pod člankom. Torej; kako imaš lahko tako grozno sliko za avatar? Ker take temnačne kreature kot jo imaš za avatar in dinozavri so svinjarije!!! A ti ne veš, da otroke pa družbo s tem kvariš? Zakaj si nisi raje zbrala slikco rožice, dojenčka, mucke ali pa metujčka???
Kokoši, 11.12.2021 ob 09:20
Kaj pa je s tebo, a si normalna? Kako lohka bereš to ekstremistično desničarsko sranje od Domovine? In tega absurdnega novinarja, ki se je podpisal pod članek. Preberi komentarje pod člankom pa mi povej a ti ni nerodno, da temu slediš.
Lahko ti pa še napišem nekaj v stilu komentarjev pod člankom. Torej; kako imaš lahko tako grozno sliko za avatar? Ker take temnačne kreature kot jo imaš za avatar in dinozavri so svinjarije!!! A ti ne veš, da otroke pa družbo s tem kvariš? Zakaj si nisi raje zbrala slikco rožice, dojenčka, mucke ali pa metujčka???
Bo potem tole bolj verodostojno?
https://www.fdesouche.com/wp-content/uploads/2021/11/guidelines-for-Inclusive-communication.pdf
Drugače pa, temu ne sledim, niti nisem vedela, da to obstaja, sem pa zasledila komentar Milanovića na Youtubu in potem malo pobrskala, pa mi je samo to ven vrglo. Veš, namesto mojega avatarja naj te raje skrbi dejstvo, da naši kao resni mediji tega niso objavili.
Ou je, 11.12.2021 ob 07:25
Ni dovolj, da imamo moški, ženski spol in nebinarne.
Če ne veš ali si moški ali ženski spol in se ne želiš opredeliti obkroži opcijo neopredeljen. To bi bila realna rešitev. Ostalim pa daj mir. Nebinarni bi imeli še najmanj 700 spolov. To kar čutijo, to so.
“Ou je”,
kaj a ni to vse super? Idealni način, da se spravi desničarje in tradicionaliste v norišnico! ?
Zadnje čase gredo prizadevanja nekaterih “SJW” res predaleč. V bistvu ni tako malo primerov tiskanih medijev in televizij, katere niti ne upajo več bralcem in gledalcem zaželeti “Srečen božič”, ampak se raje izrazijo nekako “Vesele praznike”. V ZDA konzervativci na veliko kritizirajo tak pristop in namenoma desni, predvsem republikanski mediji, prav nalašč poudarjajo BOŽIČ, BOŽIČNI PRAZNIKI in podobno, saj to tiho prisilo jemljejo tako kot da jim nekdo poskuša vsiliti nek nov in tuj način izražanja. Baje so ateisti, še bolj kot ateisti pa pripadniki nekrščanskih religij ob tem užaljeni, ko berejo ali slišijo na TV-ju o “veselih božičnih praznikih”.
Kakorkoli že, tudi jaz ne spadam med neke hude vernike, ampak mi je stoletja in desetletja star izraz čisto všeč in me ne žali, čeprav tudi jaz ne hodim ravno k polnočnici. Nekatere stvari se mogoče ljudem ne morejo kar vsiliti v imenu “politične korektnosti”. Najbrž vsaka stvar ali vsaka novost potrebuje svoj čas.
na hitro sem preletela smernice in kolikor sem uspela ugotovit, priporočajo, da naj se ne uporablja specifično mož, žena, oče ipd, če ne poznaš dejanske situacije (npr. da ima oseba moža, očeta), ampak se uporabi partner (kar pri nas sicer ne gre skozi, ker imamo spet spol), starš
in da naj se namesto Božič uporabi prazniki (ker niso nujno vsi kristjani in ne praznujejo krščanskih praznikov)
ampak spet, če ne veš, kaj oseba je/praznuje/veruje ipd; da ne bi bil kdo užaljen
tako da ne gre ravno za izbris
no ja, 12.12.2021 ob 13:20
na hitro sem preletela smernice in kolikor sem uspela ugotovit, priporočajo, da naj se ne uporablja specifično mož, žena, oče ipd, če ne poznaš dejanske situacije (npr. da ima oseba moža, očeta), ampak se uporabi partner (kar pri nas sicer ne gre skozi, ker imamo spet spol), starš
in da naj se namesto Božič uporabi prazniki (ker niso nujno vsi kristjani in ne praznujejo krščanskih praznikov)
ampak spet, če ne veš, kaj oseba je/praznuje/veruje ipd; da ne bi bil kdo užaljen
tako da ne gre ravno za izbris
He he he ušeč mi je kaj liberalci delajo! Nakoncu se bojo pobili med sabo z desničarji. Isto upam, da se bo zgodilo z Rusijo in Ameriko.
Pol bo pa mir. ?️
Nisem kristjanka in se ne razburjam, ko kdo vosci- vesel bozic vam zelimo. Recem hvala, tudi jaz vam. Osebno ne praznujem bozica, ga pa praznuje moz. Ce zivis skupaj spostujes tudi njegovo vero in praznike povezane z njo. Ce se cutis uzaljenega ker ti je nekdo voscil bozic ( tud ce nisi kristjan) moras bit pa res prizadet.
Oce in mati sta lahko samo oce in mati . Spola sta samo dva m in z. Moz je moz saj sva porocena. Vse ostalo je zelja bolanih umov potrebnih zdravljenja.
noja13, 11.12.2021 ob 10:04
Bo potem tole bolj verodostojno?
https://www.fdesouche.com/wp-content/uploads/2021/11/guidelines-for-Inclusive-communication.pdf
Drugače pa, temu ne sledim, niti nisem vedela, da to obstaja, sem pa zasledila komentar Milanovića na Youtubu in potem malo pobrskala, pa mi je samo to ven vrglo. Veš, namesto mojega avatarja naj te raje skrbi dejstvo, da naši kao resni mediji tega niso objavili.
Domovino vržt stran, ali pa ogenj z njo podkurt.
Forum je zaprt za komentiranje.