SMEJKA !
Zdaravo SMEJKA,
Hvala za mail. Nisem si upal odgovorit na tvoj mail naslov, da ne bi bilo kaj narobe, ker je naslovnik drugega spola. :-))))))))))))))) Ja, tako to pač je. Pa tudi ves mail ni prispel, ampak samo del.
O.K., Bom kar javno odgovoril. Smejka, nič in nikoli ne zamerim. Zase vem kdo sem, in tisti, ki me poznajo se smejejo skupaj z menoj. Nisem vedel za ta portal, dokler me ni nekdo poslal sem. Zdaj pa me je začelo zabavati, zato se občasno oglasim tam, kjer menim, da lahko kaj povem in mi je tema všeč. Preberem tu in tam in se odločim na osnovi zanimivega naslova, če bom sodeloval ali ne. Res pa je, da sem zasledil na tem forumu precej neznanja in en cel kup krepkih neumnosti, poleg nekaterih strokovnih in temam primernih odgovorov. Po osnovni izobrazbi sem kemik. Ukvarjal sem se z industrijskimi procesi in njihovo kompjuterizacijo. Vozim barke in tudi letalo. Najrajsi pa hranim moje race. (kako so neumne, takoj asociacije) :o)))))))))))))))))))))))))))9
Ja Primož je tudi strpen z mano. :o)))))))))))))))))))
Smejmo se skupaj,
JOHANUS
Ojla, Johanus!
Smejka ti nič ne piše, ti bom pa jaz, ko imam ravno čas… ta najmlajša spi, ta večja je na vrtu. Mimogrede, večkrat me sprašuje, kdaj gremo kaj preverit, če imaš še laboda in če so lokvanji že vzcveteli.
Jaz sem večinoma še precej odrezana od sveta 🙁 ampak ne bo več dolgo. Tisti, ki te je poslal na tale forum, pa ima zato zdaj malo več dodatnih nalog – trenutno je spet na poti.
BTW: Tale forum je pa nekaj boljšega, a ne? Jaz se včasih pošteno nasmejim :))))))) 100% uspešno krepi trebušne mišice. Uporabljam ga namesto telovadnih orodij za trebušnjake 😉
En lep pozdrav na Gorenjsko!
SUNSUN, ;o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Šef je imel slab dan, saaaaj nisem pisal packarij samo kuharski recept za pire krompir sem napisal, pa ga je šel ta hudič natančno prebrat! Pol sem pa nekaj časa premišljal, če takrat šef ni bil šefica in je popizdil na moj monolog !!!!!! :-))))))))))))))) :o)))))))))))))))))))))
Mislim, da je recept še gor !
Ja je full dober, sem res ponosen nanj!!!
V priklonu,
Johanus
Eto Smejko!Sorry,ampak me cel dan ni bilo doma in sem si šele zdaj privoščila svojih 5 minut.Zaradi maila pa ni blema;moj je zraven in vse sproti preveri kaj pišem ( hi,hi,hi )Ravnokar je izjavil : “Cenzura!!!” .Sva pa tudi midva novinca na teh forumih-danes je 14 dni,kar sva izvedela za to.Nekaj mi pa ni jasno;kako si dobil samo pol maila?!No ja,priznam-tudi internet in pošta je pri nama “frišna”.
Skratka JOHANUS,en lep večer ti želiva,pa velik račk in labodov!
Smejka & Medo
P.S. Pa res oprosti še enkrat-res sem si dovolila preveč.Se vidi,da takrat moje Cenzure ni bilo zraven!
SUNSUN, na tvojo željo sem na ta forum prekopiral recept, O bog oprosti mi, saj ne vem kaj delam !
Opozarjam publiko, da je citat predstavljen , na iskljucno željo SUNSUN-ke.
Psujte njo ne mene !!!
*********************************************************************************************************************************************************************************
Avtor: JOHANUS
XXXXXX, mal mi namigni kakšen recept bi ti imela? Ej, ej, mogoče za en dober pire krompir, k je bla zadnjič taka polemika, da jaz jem samo pire in ribe.
Sam pazi, ta je ljubezenski in lahko pusti trajne posledice na tebi, da boš trajno zadeta vame, ja to bi b’lo pa lahko hudo usodno.
No pa dejmo babe:
To je recept za dva jedca pire krompirja! GURMANA, ve se!!!!
Vzameš 6 srednje velikih gomoljev krompirja.
Olupiš vseh 6 !
Na ogenj postavis kastrolo s cca 3/4 l vode in posoliš. tko mal od oka!
Krompir, tist olupljen razrezeš 2x podolgem in počez. in vseh 6 vržes v to kastrolo.
No, a je do tukej šlo? no, dobr pridne!!!
Iz hladilnika vzameš maslo, kislo smetano in mleko.
Zdej pa pazi, zadeva je precej natančna. Krompir se dramatično kuha in v kastroli brbota brl, brla brli.
Tu, prav tu, nastopi najkritičnejsi trenutek. Zdej babe pazite, ko doseže temperatura v najdebelejsem krompirju, ki ste ga ve gotovo zanikrno in površno razrezale, točko 62,5 stopinje celzija, madona nehejte kuhat!!! :-))) Dost je!
Ker se pri tej temperaturi razpoči zadnja celica škroba, ako s kuhanjem nadaljujete ne bo čudovit pire, ampak navaden poc!!!, Pa še vso ljubezensko energijo boste zapravile.
Pol pa ne bo z ljubeznijo skuhan, pa se bo spet kakšna pritoževala.
Čak mal, a ste do tukej zdej dojele, Vredu pridne !!!!
Od tu naprej lahko nekoliko pospešim, saj je jasno, da ta recept razlagam iskušenim profesionalkam.
Torej, krompir hitro odcedimo, stresemo v drug lonec. (Zakaj pa v drug lonec butast JOHANUS) Zato, ker je kastrola prevlecena s teflonom in bi jo sicer odrgnile. (ja spet sem na tehniki)
OK., krompir je v loncu, odrežemo za prst debelo rezino masla in štrbunk med krompir, in polovico, babe polovico pravim in nič več , kisle smetane, ne v usta ampak v lonec s krompirjem, ter nato z ljubezenskim občutkom stlacimo. (Pssssst Krompir nič drugega)
Malenkost dosolimo in ljubko pljusknemo nekaj mleka čez sol, da se sol ljubko infiltrira med rahlo gnetljivo maso pire krompirčka.
Ki je pa definitivno NJAMAAAAA !!!
Tako to je recept v dveh besedah, a ni enostavno.
Rabimo:
1 kasrolo
1 lonc emajliran
1 kuhalnik
1 tlacilko
1 1 igelni termometer ( kupite pri CONRADU) 24€
2 x vilce
2x kroznik
2 gurmana !!!
1 JOHANUSOV recept
A, da še enkrat povem?A povem? A, da ste dojele, Jaaaaa, pridne, pridne.!!!!!!!!!!!!!!
Babe 12 min in tud sekunde ne več. Ne pa tisto pesmico: Kuham, kuham dan na dan….
V globokem priklonu, Vam poljubljam roko,
*********************************************************************************************************************************************************************************
JOHANUS
Čudno se mi zdi tvoje pisanje, ko omenjaš besedo – babe in tvoje mnenje o njih. Te včasih berem pa se nekako ne skalda to tvoje pisanje recepta za pripravo pire krompirja, čeprav priznam ga je bilo zabavno prebrati.
Po večini si prijazen in se gosposko predstavljaš, priklanjaš ter poljubljaš roko:-))))
Je to tvoja druga stran, ki je še ne poznam?
Lep dan!
Posoli, mal prveč poporaj!!!!!, narezi na drobne kocke čebulo vrzi vse na na ne prevroče olje, čak mal, z jetrci mal počak, da bo čebula ratala tko mal prosojna,šele nato vrzi jetrca k čebuli v ponev; pol, ko bo pa že skoraj pečeno, pa dodaj tisto tadrugo polovico kisle smetane, ki ti je od danes ostala. Upam, da je nisi pozrla!!!!! Bodo taka jetrca, da bi jih še angelčki jedl’ , je rekla moja stara mama Neža.
V priklonu,
JOHANUS
Forum je zaprt za komentiranje.