SLUŽNOST
Pozdravljeni !
Prosim za pomoč v zvezi s služnostjo.
20 let nazaj sem kupil parcelo za gradnjo hiše, potem pa sem odšel v tujino in se sedaj vrnil in bi rad tam zgradil hišo.
Ko sem parcelo kupil je do parcele vodila pot-kolovoz, ki je šel po 3 parcelah in takrat smo se vsi trije strinjali, da pač vsak od nas dovoli uporabljat to pot.Med tem je prodajalka parcel umrla, spodnja soseda sta se skregala in je prvi sosed pot zaprl z betosko pregrado, kasneje pa še z živo mejo.Drugi sosed je po svojem svetu naredil svojo pot, hišo pa je postavil na že omenjeni kolovoz, torej je meni zaprl pot.Ko sem prišel zadevo pogledat, me je skoraj kap, saj do parcele sploh ne morem z nobene strani.
Kakšne možnosti sploh imam?
Lepa hvala za eventuelni odgovor
Vprašaj na http://www.ius-optima.com ker so glih prejšni teden pisali o služnosti in mislim, da o stvarni, taki kot ti potrebuješ. Drugače je pa zelo pametno in pomembno ali si imel služnost vpisano v zemljiško knjigo. Drugače pa obstaja nujna pot, ki ti jo morajo zagotoviti, vendar moraš preko sodišča zahtevat. Kot pravim povpraš na tisti strani, ki sem jo napisal. So tudi meni že odgovarjali in so kar dobri pravniki in hitro odgovorijo.
lp
Cusperk
Forum je zaprt za komentiranje.