Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek služba v Tušu?

služba v Tušu?

Imam šanso za službo v Tušu. Polnjenje polic, delo na blagajni. Česa takega še nisem delala, o Tušu nimam pojma, saj niti kupujem ne tam.

Kakšen namig, nasvet? Kako se kaj govori okrog, a je fajn tam delat?

V Delu sem prebrala, da bodo zaposleni dobili 400 evrov božičnice neto (sicer v kuponih). Mislim, da bo bolj malo takih srečkotov

Moja kolegica, ki je zaposlena v Tušu pravi, da ima neto
500 EUR plače, skupaj z malico.

Iz tega bi rekla, da je na minimalni plači, morda nekaj več.
Dela na blagajni in polni police. Delovna doba: 2 leti.

Menim, da če ni druge vzemi, kaj posebnega pa verjetno ni.

Nočem biti nesramna, ampak jaz res ne razumem, kaj pričakujejo ljudje s poklicno šolo? A doktorsko plačo, ali kaj pri bogu. Dipl. ekonomisti imajo v začetku 700 e plače, ne vem kaj bi radi potem prodajalci. Vem, da ful garajo, a pri bogu, sami so se odločili za šolo, v kateri so pridobili pač tak poklic. Res ne razumem.

ULURU, se ti ne zdi, da bi vsak moral zaslužiti vsaj za skromno življenje?
In prav tako moramo spoštovati poklicne izobrazbe, kdo pa bi drugače delal?
Taki kot si ti, mi res grenijo dan!

Delajo bolj in več kakor pa ti, zato si zaslužijo tisto bogo plačo ki jo dobijo!!!!!

lepa dan!

glej, eno je trdo fizično delati (za polnjenje polic res ne rabiš pol noči razmišljat kako boš delo izpeljal, čeprav samo delo verjetno fizično ni najbolj prijetno), drugo pa je odgovorno peljati določen projekt ali projektno ekipo … ali pa morda celo voditi sektor v firmi ali celo celo firmo …. tu so pač razlike.

povsem druga zgodba pa je višina najnižje plače! Tu se jasno strinjam da je mizerija od mizerije in čestitam vsakomur, ki je sposoben z njo preživeti! Vsekakor sem za, da vsak ki dela polni delovnik bi MORAL imeti spodobno plačo!

In sem za, da se luftarjem, ki vlečejo socialne transferje na vseh možnih koncih stopi na prste. Vsak, ki je sposoben za delo naj gre delat, socialni transferji pa naj pošteno ostanejo za tiste, ki jih resnično potrebujejo!

Naj se že enkrat konča to v tej Sloveniji o tej izobrazbi. Poznam dosti ljudi z visoko in še višjo izobrazbo, ki so totalno nesposobni. Samo pri nas se plača meri po izobrazbi. Končno je pa sam Mirko Tuš trgovec. Si zamisliš, kako bi bil bogat, če bi bil dipl. ekonom.

a ni to odličen dokaz da TUDI v Sloveniji hvala bogu izobrazba ni edino merilo za uspeh!

vsak ima možnost in priložnost uspeti, če je dovolj glavca in dovolj delaven. Poglej Pečečnika?

jaz recimo ne razumem ljudi s poklicno šolo, ki celo življenje delajo v eni rupi za drobiž in se non stop pritožujejo, namesto da bi kaj naredili na tem, da bi njihovo življenje bilo boljše.

Če se samo pri nas meri plača v izobrazbi, pa mi povej kje imajo prodajalci 1000 ojrov plače? O O O O, če govorimo o skromnem življenju, potem tudi 700 ojrov ni dovolj. Plače so nizke povsod, pri bogu, neka razlika pa valjda mora bit med kelnarco in kirurgom.In za končno-ja, je trgovec, a mi govorimo o tistih, ki polnijo police, ali ne? Hvala bogu, da se je znašel. Svaka mu čast.Kdo pa jim brani, da se znajdejo. Poznam tudi nekaj takih, ki imajo OŠ, pa imajo več denarja, kot vsi tukaj prisotni skupaj. Očitno se danes ne razumemo, zato grem. Adijo.

Glede službe v Tuš ti ne znam svetovati. Znanka je delala v enem izmed mnogih Tušev pa je prestopila v Spara, ker so pogoji dela boljši. Baje ni take nesramnosti med vodji in upitalja na trgovke. Drugače pa pravi da je plača podobna, vendar vseskozi dobijo kakšno nagrado v denarju, tega pa v Tušu niti pod razno ni.
Ma glede izobraženih ljudi, mislim da so sami loleki. Res delajo velike projekte, ko jih pa zaguzdi se pa poskrijejo. Se sploh sprašujete koliko je ljudi, ki bi želeli študirati pa nimajo sami denarja zato, ozr. ko so bili dijaki starši niso imeli dovolj denarja da jih bi plačevali, vožnjo v Lj., prehrano….. Kljub štipendiji ki jo dobijo. vse stane. Žal

veš kaj NIna, tale tvoja o tem, da bi ljudje radi šli študirat pa starši nimajo denarja je pa bosa. Moja dva niti za srednjo nista mela, pa sem od prvega letnika naprej delala preko študenta, zaslužila za srednjo šolo in faks. In to, da so vsi z izobrazbo loleki, kot je napisala ena zgoraj, je tudi ena za lase privlečena. Ne moreš vseh metati v isti koš no. Se pa strinjam, da se je vsak sam odločil za kaj bo hodil v šolo. In če se je šolal za trgovca pač ne more pričakovati plače zdravnika. Zdravnik, pravnik ali pa direktor podjetja imajo “24 urni delavnik”- o stvareh razmišljajo tudi ponoči, pa ko jejo, se rekreirajo, vseskozi, trgovki pa se služba začne, ko vstopi v trgovino in konča, ko zapusti trgovino. Potem s s svojo službo ne rabi več obremenjevati. Se pa strinjam, da bi morala biti najnižja plača višja.

V tujini so med najbogatejšimi ljudmi tisti, ki so z nizko izobrazbo (ni nujno, da so zato butasti!, pač pa morda le niso imeli šanse doštudirat kaj več) uspeli doseči več! Da jim je uspelo je znak, da ni nujno da ima danes človek neko doktorsko izobrazbo! Je že tako, da dandanes je vsak lahko dipl. dr, mag…., ampak delat pa jih velika večina ne zna. Zakaj? Ker so že po difoltu to ljudje, ki mislijo, da če so nevem kaj doštudirali, da jim pa pol kar pripada bajna plača! K sreči to ne drži povsod! Začeti je treba pri dnu, da lahko rasteš. Večina tistih, ki tako delajo počasi zlezejo višje, ker znajo cenit vsak cent in da preživijo razvijejo občutek, da je potrebno delati več in bolj kakovostno. Pri nas, pa se večine diplomirancev še vedno drži drek na hlačah in bi radi bili takoj direktorji z zneski v tisočih! Zakaj že? A zato, ker so malce dlje sedeli na riti, medtem ko je večina delala tudi za njih? Bah, gravža se mi taka miselnost! Zakaj pa je potem danes veliko povpraševanje po poklicih, ki so že skoraj izumrli in jih cenijo celo višje kot neke diplomirance? Zato, ker tudi diplomiranci rabijo njihove usluge in vsa njihova pamet z diplomami in doktorati vred ne spravi skupaj ene centralne napeljave, da ne govorim še česa bolj zakompliciranega! Je pa res, da potem ti isti diplomiranci teh delavcev ne zna dobro plačati, ker ta denar raje stlačijo v svoj žep! Ker morajo biti oni z hudo izobrazbo baje bolje plačani! Jupi!
Slučjno imamo prijatelje iz Nemčije, ki imajo res veliko gradbeno podjetje na meji s Francijo. 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} njihovih zaposlenih so arhitekti in višji gradbeni delavci, ki imajo dobre plače zato, ker se spoznajo na stroko in uporabljajo glavo. Je pa ta naš prijatelj- direktor povedal, da so vsi po vrsti začeli spodaj, da so utrdili znanje in prakso. Ostalih 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaposlenih pa predstavljajo navadni gradbeni delavci, ki ne boš verjela dobijo okrog 1500 evrov in več plače in to brez izobrazbe! Ljudje, ki se komaj znajo podpisati, vendar njihove roke znajo več kot vsa množica strokovnajkov, ki teoretično obvladajo vse, v praksi pa nič! Pa veš zakaj? Zato ker znajo delati in delodajalec ve, da brez njih lahko mirno zapre firmo! In on jih ne deli na tiste, ki imajo izobrazbo in ostale, pač pa na tiste, ki znajo delati in tiste ki ne. In tisti slednji letijo po luftu tudi z super duper izobrazbo!
Pa še primer mojega moža, katerega šef je tujec in prihaja iz drugega konca sveta, kjer je miselnost povsem drugačna in bolj pravična. Vzel ga je in mu takoj dal super plačo. Povedal mu je da so bistvo njegovih pričakovanj rezultati, pa če dela 24 ur na dan ali pa le tri ure! Ocenil je, da moj mož obvlada svoj posel- ne boš verjela ima le srednjo šolo in ga je zato pripravljen dobro plačati. Firma obstaja že 3 leta, od takrat je število zaposlenih zrastlo na 10, vsi imajo plače okrog 1000- 2000 evrov, razen dveh so vsi srednješolsko izobraženi, imajo prilagojen delovni čas, polovica ima službene avtomobile, ostali dobijo povrnjene stroške prevoza, vsako leto so dobili božičnico, dopust v redkih primerih, če je velik naval dela dobijo kadarkoli, na novoletno zabavo povabijo tudi žene zaposlenih…., lahko bi še naštevala, pa nevem če ima smisel! Skratka vem le to, da njemu ni bilo važno kakšno izobrazbo imajo zaposleni, le da za njo delati in so za vse dodatno delo tudi ustrezno nagrajeni! Tu se pozna mentaliteta ljudi, ki prihajajo iz bolj razvitih držav, vendar pri nas očitno rabimo še 100 let, da bo ljudem kapnilo! Pa vem, da boš rekla da vse našteto ni nič posebnega, jaz pa vem, da so to povsem normalni in pravični pogoji dela, ki si ga zaslužijo vsi, ki znajo in hočejo delati!

Jaz pa pri bogu ne razumem, da nekdo z diplomo na začetku kariere zaslužiti trikrat več, kot nekdo s srednjo šolo tik pred penzijo. Povprašaj še malo v tako opevani tujini kje začne po končani izobrazbi delati inženir v Nemčiji. In koliko na začetku zasluži. Za razliko od naših diplomirancev, ki mislijo, da jim je treba rdečo preprogo pogrnit do delovnega mesta, ko pridejo s faksa, oni začnejo na najnižjih delovnih mestih, edino možnosti napredovanja so boljše, ker gre po sposobnostih, ne pa po znanstvih in krvnih linijah. Se čisto strinjam, da razlike morajo biti, ampak kolikšne?! In razumem, da podjetja, ki ne ustvarjajo nekih hudih dobičkov tudi bajnih plač ne morejo dati. Ko pa v firmi, ki ustvarja bajne dobičke, delavci ne dobijo niti za osnovno preživetje, mi pa gre na kozlanje. In ko spodaj sprašuješ, kje dobijo trgovci večje plače, vprašaj prodajalko v Avstriji ali Italiji, če je pripravljena delati za 450 evrov neto.
In še nekaj, preden se spet vsuje iz tebe, malo pomisli (upam, da za tako šolano pamet to ne bo pretežko), kdo je že leta garal in plačeval davke in prispevke, da si se ti lahko izšolala.

.

V življenju se je treba znati prodat. Ni važno, ali si trgovka, doktor ali Kranjski Janez. Diploma sama po sebi ne pomeni nič (jaz jo sicer imam in se mi gravža, kakšno mnenje imate o študiranih ljudeh), je pa z njo sigurno lažje in avtomatsko se ti odprejo bolje plačana mesta. Da se ti odprejo, pa ne pomeni, da jih dobiš in obdržiš, če ni lastnega vložka. Če pa je tvoj življenjski cilj sedet za blagajno v štacuni, pa bogataš ne boš nikoli in to je dejstvo. Mislim, da je to hotela povedat uluru in se strinjam z njo.
Že res, da ima trgovka v Avstriji enkrat višjo plačo, ampak bi jo imela tam jaz tudi. Pač nimamo njihovega standarda in s tem se je treba sprijaznit.

Nič bat, imam zelo dobro mnenje o študiranih ljudeh, ki spoštujejo tudi manj izobražene od sebe. Ne prenesem pa budal, ki me probajo prepričati, da mora nekdo s poklicno izobrazbo v dobro stoječi firmi, ob dobrem in poštenem delu crkavat iz meseca v mesec.

Crkuje – ali najde boljse. Pri Slovencih je pac tako, da vsi samo jamramo, pa nic od nas.

Ne vem, zakaj ni 3/4 Slovenije v Avstriji, ko so tako bajne place, stroski pa isti?

To imaš pa napačne podatke. Očitno tudi ne veš, kakšen je izobraževalni sistem v Nemčiji in kdo je že za njih inženir….

Sicer pa tudi meni gre na kozlanje, ko ljudje v firmah z vrtoglavimi dobički, dobijo mezde, ne glede na izobrazbo….

Za tujega delodajalca niso ravno dobre plače. So solidne, nikakor pa bajne, ne glede na izobrazbo.

Nina, žal živiš v popolnoma nerealnem svetu….Boš videla, redno osnovnošolsko, srednje izobraževanje in študij tvojih otrok bo plačljiv, zato že sedaj razmisli, kako jim boš to omogočila….Žal

On (šef) je prišel sem brez vsega, če sem čisto natančna, vendar je vedel kje začeti. Plača pa ni bajna, je pa vsaj dostojna za to izobrazbo, ker je bilo govora, da nekdo z srednjo šolo ne sme pričakovat kaj več kot minimalca! Če primerjam to in ono, potem je jasno, da imajo tam kar v redu plače. Plus seveda treba je upoštevat tudi to, da imajo tendence navzgor in da so stimilativno nagrajeni, plače pa niso nikoli bile zapečene. Moj mož je tako začel s 1000 evri, ko je delal le skice, sedaj ko pa je napredoval v vodjo razvoja, prejema še enkrat tolko. Pa ima srednjo šolo! Torej je možno plačat če seveda želiš, da ti dobro delajo. Naj povem le to, da tako zadovoljnega kot sedaj vidim moža, prej v 7 letih nisem videla. Poleg tega gre zvečer velikokrat z veseljem še kaj dodatnega naredit za službo, ker ve, da bo za to dobil vsaj pohvalo, če ne nagrade. Je pa res, da ima morda malce privilegijev, saj je konec koncev 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vse sam postavil na noge. Pa ne z izobrazbo, pač pa z zagnanostjo in marljivostjo, ki je z visoko šolo ne dobiš v paketu!
Drugače pa da ne bo izvenelo, kot da imam kaj čez izobražen kader. Prihajam iz družine, kjer smo vsi doštudirali kaj več kot le srednjo šolo. Morda sama res še najmanj, imam le višjo izobrazbo, pa vendarle. Vem, da so tako moji starši, kot tudi sestra zaslužili svoj položaj tudi s pridnim študijem, vendar me moti dejstvo, da se pri nas vse preveč posplošuje! Če ima nekdo faks, potem mora imeti takoj dobro plačo in nekdo, ki je naredil le srednjo, pa naj crkne ob 400- 500 evrih. Lepo- tako izobraženo zveni!

Danes je lepo razloženo v Delu.
Pri nas smo prišli do faze, ko najnižje plače ne zadoščajo za dostojno življenje, glede na dodano vrednost so pa še vedno previsoke.

Samo še to, če se nekaterim zdi, da je za poklicno šolo 400-500 € dovolj, kaj je potem primerno za tiste z osnovno šolo? Tristo evrov, pa štrik, da se ne bodo predolgo matrali?!
In vedno, ko pade taka debata, privlečete na plano zdravnike. Pa bodimo še toliko pošteni in priznajmo, da so med njimi taki, katerim tudi desettisoči evrov ne poplačajo njihovega truda in požrtvovalnosti. In seveda taki, ki si niti delavske plače ne zaslužijo. Ker so nemarni, površni, predvsem pa polni sami sebe in svojih nazivov. Ne pravijo zastonj pogrebnim zavodom “Zaključna dela v zdravstvu”.

Da se vrnem k vprašanju, kar se tiče službe v Tuš-u. Jaz sem v tušu že 6 let in imam s potnimi stroški in malico 780 eur plače. Potnih stroškov je 190 eur, malice pa cca. 100 eur, torej je moja plača 490eur.
Sem pa po izobrazbi ekonomski tehnik, ampak delam kot prodajalka, ker druge službe ni bilo. Je pa res da imajo v Sparu lepše plače.

Pa še to, pripravi se na to, da v Tušu za en dan naprej ne veš kako delaš, med zaposlenimi so kar velika trenja ……tako, da dobro premisli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close