Sluzba v Avstraliji
Ponavadi zahtevajo CV, se pa da dobiti tudi kaj, če imaš samo turist. vizo. Ne smeš biti preveč izbirčen (v mislih imam dish-wash, car-wash itd.). Treba je samo od lokala do lokala in prositi, če lahko dobiš managerja. Plača da pomivanje posode je okoli 500$ tedensko. Bivanje v hostlu pa zna biti (v Sydneyu) tudi do 200$ tedensko. Recimo v Perthu pa okoli 90$. Splača se tudi ven iz mesta, kjer ponavadi rabijo kake obiralce sadja. LP, B.
Delovno vizo lahko dobiš glede na to ali je tvoj poklic na SOL (top listi iskanih poklicev v AU) – http://www.australia-migration.com/page/SOL/43; glede na delovne izkušnje, mogoče kakšne sorodstvene vezi v AU, če imaš dosti denarja in ga vložiš v avstralsko gospodarstvo,….
Tu imaš Skilled Points Test, da že v štartu vidiš, ali imaš možnosti ali ne: http://www.australia-migration.com/page/Skilled_Points_Test/60
Če te pa še kaj zanima, pa vprašaj!
LP
Pozdravljen,
moja izkušnja je takšna. 1.1.2003 sem se odpravla v Melbourne kjer so mi moji prijatelji uredili delo v Country Golf Club-u. Delovne vize tukaj v Sloveniji nisem dobila, sem pa šla dol s turistično vizo. In tako so se začeli problemi. na veleposlaništvu v Canberri mi niso mogli pomagati, zato sem na koncu šla v NSW, blizu Sydneya, kjer sem delala pri eni družini kot housekeeper. Ostala sem 6 mesecev, s tem da sem po 3 mesecih morala zapustiti Avtsralijo (turistične vize so samo 3 mesece) in potem po 5 dnevih Nove Zelandije sem se vrnila nazaj v Avstralijo. Če želiš res delati tam, je bolje da si urediš stvari tako kot treba, doma, ker tam ni možnosti. Ti moraš v Avstralijo priti z delovno vizo.
Pobiralci sadja (jagode, itd.) tudi ne dobijo zaposlitve več, ker jo to delo na črno in se ljudje bojijo zaposliti nekoga na črno, ker je vlada povišala kazni za te stvari, tako da se jim ne splača tvegati!
Nočem te prestrašit, to je moja izkušnja. Sem se pa imela kljub temu fantastično, res pa imam prijatelje v Victoriji in NSW tako da mi je že zaradi tega bilo lažje.
Za več, kar vprašaj,
Lep pozdrav
B
Forum je zaprt za komentiranje.