Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Služba-kuhanje

Služba-kuhanje

Kako to med tednom vskladite? Kako uspete, če imate poleg službe še druge obveznosti ali konjičke? Mi smo petčlanska družina in če nebi mož, ki je upokojen, med tednom prevzel kuhalnice, bi bili najbrž ali lačni ali na sendvičih. Meni je kuhanje na žalost nujno zlo, saj si vedno lahko najdem deset meni bolj zanimivih opravkov: vrtnarjenje, ročna dela…….Kuham rada le v primeru, ko zares čutim, da imam čas in hočem družino presenetiti s čim res dobrim ali kaj na novo. Upam, da bo v penziji z menoj kaj več na to temo. (Kuham redno v sobotah in nedeljah, pa tudi dobro in zdravo, kot pravijo, pa vendar ne vem, kje naj najdem to ljubezen do kuhanja, ki kar sije iz vaših postov.)

Tega ne moreš najti, če ni v tebi. Tudi meni je včasih kuhanje odveč, sploh, ko sem lačna, ni časa in je potrebno nekaj skuhati, a se potrudim. Drugače pa kuham z veseljem vsak dan, čeprav imam deljen delovnik.

kuhanje je tudi meni vcasih odvec-enostavno se zgodi,da se mi ne da ! imam sreco,da vsi trije kuhamo /dokaj radi/ . zgodilo se je tudi ze,da se na isti dan prav nobenemu ni dalo oz. nihce ni imel pravega casa !. v glavnem pa moram reci,da mi kuhanje ne predstavlja vecjega problema. med tednom kuham bolj zgodnjo vecerjo. cez viklend pa ponavadi kosilo. za vecerjo potem pa se kaj na brzino “dodelamo” 🙂 lp petra

Ja med tednom je kar problem, predvsem zaradi časa.Otroci pa seveda lačni, saj minejo že cele 3 ure od kosila v vrtcu in šoli. V glavnem si pripravim že prejšnji dan kaj (razni goaži, zrezki v omaki), radi imamo enolončnice: obare, zelenjavne mineštre, ričet…,z makaroni tudi čisto nič ne zgrešim (z zelenjavno ali tunino omako), šmorn in “prežgana” juha so tudi kar hitro na mizi. Včasih si prejšnji dan pripravim slivove cmoke, svaljke in kuhanega testa in jih potem naslednji dan samo vržem v krop (naredim dvojno porcijo-za enkrat dam v skrinjo).Zato pa imam rada vikende, ko imam malce več časa in naredim tudi kakšne bolj komplicirane stvari.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close