Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SLUŽBA, DILEMA

SLUŽBA, DILEMA

Katero službo bi izbrali.

1. Delam v gospodarstvu, plača 950 neto (plus božičnica), delovnik 8-16, vožnja 35 km v eno smer v Lj. odnosi tako tako.

2. Delo v osnovni šoli, plača cca 800 neto, delovnik 7-15, 3km od doma. Bi pa svoje otroke imela na očeh v šoli, ne vem ali je to plus ali minus.

Otroci stari: 3, 8 in 10 let.

drugo

kaj pomeni “odnosi tako-tako”?  Če odnosi niso slabi in toksični, bi jaz zagotovo izbrala prvo opcijo. plača je višja (letno si v plusu za 1800e, kar sta dve tvoji plači), delovnik je pa tudi normalen. na račun eno uro kasnejšega prihoda domov v primerjavi s prvo službo si pa zjutraj lahko več z otroci in jih v miru odpraviš v vrtec in šolo, v miru z njimi pozajtrkuješ.

Poleg tega, ali si res želiš imeti otroke na očeh ves dan, tudi v šoli? Kolikor je tebi to simpatično, verjami da otrokom ne bo. Daj jim dihati in dopusti, da imajo življenje tudi mimo tebe!

Odgovor na objavo uporabnika
Kanja45, 18.11.2021 ob 10:12

kaj pomeni “odnosi tako-tako”?  Če odnosi niso slabi in toksični, bi jaz zagotovo izbrala prvo opcijo. plača je višja (letno si v plusu za 1800e, kar sta dve tvoji plači), delovnik je pa tudi normalen. na račun eno uro kasnejšega prihoda domov v primerjavi s prvo službo si pa zjutraj lahko več z otroci in jih v miru odpraviš v vrtec in šolo, v miru z njimi pozajtrkuješ.

Poleg tega, ali si res želiš imeti otroke na očeh ves dan, tudi v šoli? Kolikor je tebi to simpatično, verjami da otrokom ne bo. Daj jim dihati in dopusti, da imajo življenje tudi mimo tebe!

pozabljaš, da avtorica porabi okoli dve uri za vožnjo v prvem primeru, tako da ne vem o čem sanjaš, da bo zjutraj več z otroci? pa popoldne do dve uri kasneje doma kot v prvem primeru.

V prvi službi začne ob osmih, do službe se pelje 35 km in to v LJ, verjetno to traja kar slabo uro.

V drugi službi začne sicer ob sedmih, a je tam prej kot v desetih minutah.

Torej zjutraj je razlike mogoče pol ure, popoldan pa je doma uro in pol prej.

Jaz definitivno izberem drugo možnost, dokler so otroci majhni.

Drugo. Zaradi tamlajsega otroka.

težko se bom odločila

je pa šola velika, 9-letka, tako da otroke ne vem če bi srečevala

1 uro za 35km? A gre s frezo v službo?

oppio, 18.11.2021 ob 10:38

1 uro za 35km? A gre s frezo v službo?

očitno greš ti pa s helikopterjem, da se ti zdi čudno, da moraš za rush hour v Ljubljano računati okrog ure.

Glej jaz se vozim zjutraj v tem času v Lj – sicer “samo” 28 km. Bi rekla, da primerljivo z avtorico. razen, če se ne zgodi nesreča (kar je na moji trasi okoli enkrat na mesec, pa še to ne nujno vsak mesec), NIKOLI ne porabim eno uro za pot. Resda je pretežno AC in obvoznica, pot me pride v eno smer zjutraj 23-25 minut. Popoldan, če bo štartala ob 16h, pa je rush hour že zdavnaj mimo, in gužve sploh ne bo. Vsaj ne take, ki bi se zavlekla v enourno pot. Jaz imam občutno največjo gužvo na cesti, kadar grem iz službe med 15 in 15.30 (se zgodi). Po 16 so ceste normalno prevozne. Eno uro vozim samo v primeru obilnega sneženja, prometne nesreče in renovacije cest.

mijav mijav, 18.11.2021 ob 10:45

očitno greš ti pa s helikopterjem, da se ti zdi čudno, da moraš za rush hour v Ljubljano računati okrog ure.

Hja, odvisno je tudi, kje v Ljubljani. Jaz imam očitno srečo – ravno danes zjutraj sem šel iz Maribora v Ljubljano. Prispel sem ob 7:20, en par minutni zastoj pred odcepom za Šentjakob. Potreboval sem uro in deset minut. Nazaj sem šel malo po osmi in ravno tako brez kakšnih težav vse do Maribora. Pred selitvijo sem se leta vozil iz Postojne v Ljubljano, pa sem zelo redko potreboval več kot 35 minut.

Vem, da ne gre vedno gladko, ampak pretiravati pa tudi ni treba.

arr123, 18.11.2021 ob 11:00

Hja, odvisno je tudi, kje v Ljubljani. Jaz imam očitno srečo – ravno danes zjutraj sem šel iz Maribora v Ljubljano. Prispel sem ob 7:20, en par minutni zastoj pred odcepom za Šentjakob. Potreboval sem uro in deset minut. Nazaj sem šel malo po osmi in ravno tako brez kakšnih težav vse do Maribora. Pred selitvijo sem se leta vozil iz Postojne v Ljubljano, pa sem zelo redko potreboval več kot 35 minut.

Vem, da ne gre vedno gladko, ampak pretiravati pa tudi ni treba.

avtorica je že enkrat spraševala in takrat je napisala, da porabi slabo uro, to je najbrž okrog 50 minut. Res je zelo odvisno, kje v Ljubljani je služba.

Odločila bi se predvsem na podlagi tega koliko ti ta razlika v plači vpliva na kakovost življenja. Če boste zaradi teh dveh jurjev na leto živeli iz rok v usta…potem ne. Če pa ne vpliva veliko in na stvareh ki vam veliko pomenijo potem menjaj. Ali pa koristi krajši delovnik v trenutni službi recimo 6h.

Drugo.

vprašanje249, 18.11.2021 ob 08:43

Katero službo bi izbrali.

1. Delam v gospodarstvu, plača 950 neto (plus božičnica), delovnik 8-16, vožnja 35 km v eno smer v Lj. odnosi tako tako.

2. Delo v osnovni šoli, plača cca 800 neto, delovnik 7-15, 3km od doma. Bi pa svoje otroke imela na očeh v šoli, ne vem ali je to plus ali minus.

Otroci stari: 3, 8 in 10 let.

Drugo, brez pomisleka.

Opcija 2

hvala za mnenja,

tudi jaz se mogoče bolj nagibam k opciji št. 2, bo pa težka odločitev

če je kakšna tajnica v šoli naj mi pusti kontakt, bi jo malo povprašala, hvala res

Drugo!

Če mož ni lih na minimalcu ali zavodu, potem drugo, absolutno! Otroci so samo 1x majhni.

Drugo, ker pridobis vsaj 1,5 dnevno in ker tobrazliko na placi itak pustis na bencinu. Po drugi strani bos pridobila najverjetneje pri otroskih.

odvisno od tega ali boš ves čas na istem mestu ali lahko kje napreduješ. odvisno tudi od tega ali si želiš stagnirati ali iti kam naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close