slowfood
Za Ljubljano ne vem…vem pa za čudovito “gostilno ” na poti iz Ljubljane do Novega mesta. Vila Rakar se imenuje, kraj Dolenje Ponikve. Ob enkratnem ambientu..čudovita hrana in izredno prijazno osebje. Za slowfood je najbolje, da se predhodno naročite in prepustite izbiro hiši…
Kopirala sem oceno iz Kulinarike..
Lep dan vsem…
VŠEČ NAM JE BILO …
Pozdravljeni! Z možem sva imela pred enim letom v tej restavraciji odlično svatbo. Po enem letu sva se odločila, da obisk ob obletnici ponoviva. Pričakali so naju tako kot lani, gostoljubni in sila prijazni ljudje. Pustila sva se presenetiti njihovi izbiri in lahko vam povem, da se je zaupanje obrestovalo. In nenazadnje, ko sva želela poravnati račun, so naju presenetili s sila redko gesto. Kosilo je bilo na račun hiše in sicer zato, ker sva praznovala. Obakrat sva torej odšla zares zadovoljna in prav škoda je, da živiva v Celju. Vendar je bil najin sklep bolj optimističen. Lepo bi bilo, ko bi si takšno razvajanje oči in trebuščkov bolj pogosto privoščila. In verjemite mi, da bo tako! Postregli so nama z: 1. Predjedjo, ki sva jo imela na svatbi pri njih (rezine pršuta, rezine prekajenega jezika, solata iz lignjev ) 2. Gobovo in špinačno kremno juho v kruhku 3. Gamberi pečeni na žaru s popečeno skuto 4. Biftek, ocvrta svinjska rolada (nadev mi je bil neznan), skutni štrukelj in priloga 5. Mix sladic Skratka, SLASTNO!!!
Z dejstvom, da je slej ko prej treba vzeti slovo!
Forum je zaprt za komentiranje.