Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Slow Motion

Slow Motion

Poslusam Marka Medlocka , poizkusite. Mislim, da je leta 2008 ostal brez sluzbe in se prijavil na SUPERSTAR. Imel je tako tremo, da ni mogel odpeti pesmi, dali so mu priloznost, da je zapel na koncu oddaje. Dokoncno pa je zmagal in pozel lepe uspehe.

sicer je ne poznam, ampak tole me je pa res od srca nasmejalo:

http://www.youtube.com/watch?v=iGJgyuAu6eo

lp

Človek ne more biti na večih mestih istočasno – sploh, če je počasen.
Ker se počasi učim, še toliko težje mi uspeva vse postoriti, tako da bi bilo prav.

@Jaka
– hvala, čeprav ti tvoji »Orleki« imajo precej scufano perje vendar le zavoljo let, so pa v letu 1975 s to pesmijo Lyin’ Eyes bili pri vrhu top-lestvic. O drugih njihovih Nežno-počasnih dotikih ter Modro-žalostni Kaliforniji pa kdaj drugič. Je še čas.

@mic
’mac ali @mic-mac – hvala, nisem poznal, vendar zgodba Marka Medlocka je še ena v nizu čudežnih zgodb o uspehu. Sicer postaven mladenič, rahlo eksotičen za nemške razmere, tudi glas je v redu. Nisem ga veliko poslušal, ker nekako ob tistih poudarjenih disko-ritmih so mi vse pesmi podobne. : ) Osebno mi je bližja pesem »Now or never«.

@ena
normalna – ti, ti, ti! : )) – in še to: rad bi na blogu objavil tvojo čakajočo pesmico, če boš dovolila.

@MyD

kar se prejšnje skladbe tiče sem vas želela samo malo nasmejati, kot je ona mene, ker sem bila zelo presenečena, da je kdo dejansko sposoben tole tudi odpeti. In sedaj sem jaz naughty girl 🙁

Videla sem tvoj blog in mislim, da je ideja dobra, zlasti slikca je zelo prisrčna.
Kar se pa moje pesmice tiče, ti jo pa seveda dovolim objaviti, saj res nočem da trpiš zaradi avtorskih pravic, pa naj bodo še tako malenkostne, samo upam da ne pričakuješ mojih pravih podatkov :))

Drive ( The Cars )

Brothers in arms ( Dire Straits )

Why Worry ( Dire Straits )

Stil got the blues ( Gary Moore )

Včasih je bila glasba..

jaka….dober izbor

tale je pa moja naj:

http://www.youtube.com/watch?v=kd9TlGDZGkI

@ena normalna – hvala, ali bo to zadostovalo (……… čakam … ) © 2011 by ena normalna oklepaji so zaenkrat, ker nisi naslovila svoje pesmice; to lahko spremeniš (namreč naslov), kadarkoli želiš : ))

@Jaka
– žal ali na srečo, res je da je včasih bila glasba. Hvala za dober izbor.

Čeprav so te britanske Papirnate čipke imele še nekaj znanih pesmi – ta iz leta 1974 o ameriškem Chicagu, bi sodila med one-hit wonders:

[youtube]p-L0NpaErkk&feature=related[/youtube]

in še ena, v njihovi izvedbi, ki je tokrat nekoliko bolj angleško obarvana (zaradi fuzbala) : ))

[youtube]XH2BvJNfdho[/youtube]

Ah, spet te asociacije. Obstajajo tudi nogometne pesmi – futball song(s) the best, ever etc. etc.

No meni je všeč še ta iz leta 1990, ko se je Irska prvič uvrstila na Svetovno nogometno prvenstvo v Italiji. Izraža duha, glasbo in deželo …:))) In še, zakaj Jack’s Heroes – selektor je bil Anglež Jack Charlton, brat še bolj znanega (Sira) Bobbyja Charltona, ampak to je že druga zgodba …

[youtube]Wotxd2uqP1c[/youtube]

[center][img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d7/Jack%27s_Heroes.jpg[/img][/center]

sem si ogledala tvoj blog in ne vem, če se bom jaz res znašla tam.
Pesmici lahko pustiš tak naslov, saj kaj drugega tudi ne more biti.)
lp

@ena normalna – si že uvrščena na blog, pesmica tudi, le še študija manjka : )

[hr]

[center][img]http://content.pimp-my-profile.com/i19/7/10/2/f_ba5080845c.gif[/img][/center]

@ena normalna – si že uvrščena na blog, pesmica tudi, le še študija manjka : )

[hr]

[center][img]http://content.pimp-my-profile.com/i19/7/10/2/f_ba5080845c.gif[/img][/center]

….enkrat me boš naučil pripenjat slikce v tale portal (da ti vrnem:))

@ena normalna – že pišem nekoliko širša navodila na blogu. Verjetno bodo danes končana. 😉

Upam, da mi ne bo potem hudo :((( Vidiš, razlika je v tem, da na blogu lahko odstranim nekatere neprimerne »štose«. :)) Tukaj jih ne morem, temveč le moderatorji ali administratorji. :((

Kakorkoli, naj bo zabava za vse. 😉

@MyD
Upam, da mi ne bo potem hudo :((( Vidiš, razlika je v tem, da na blogu lahko odstranim nekatere neprimerne »štose«. :)) Tukaj jih ne morem, temveč le moderatorji ali administratorji. :((

nisem vedela, da vmes napišem tudi kakšen neprimeren štos. Kateri pa je to?
sicer pa je tveganje obojestransko.
ln

MyD, po pregledovanju in ob zapiranju tvojega bloga sem ‘odletela’ tako, da se mi je samodejno resetiral računalnik (hip pred tem pa je bilo na mordi podlagi z belim izpisano besedilo, ki se je začenjalo s check …). To se mi je tokrat zgodilo prvič in sprašujem, če morebiti veš, kaj bi lahko bil razlog tega?

[youtube]cyqX0mwu0PI&playnext[/youtube]

včasih res prav pašejo 🙂

Tudi Italijani znajo

Riblja Čorba 18. 3. v MB..po 4 letih..super.

Super je bilo!!!

Jaka,
a si samo še ti ostal živ na tem forumu? Škoda, da je šel v franže, ker se ga je zelo dobro bralo

Še živa!!!!!!!!!!! Sva že dva 🙂

Očitno se je pomlad začela in narava vabi 🙂

[center]Danes me počasi prevevata neko čudno, zasanjano (majsko) razpoloženje in zbeganost.
V maju vsi, nekam kar brez konca in kraja, stopnjujejo pridevnik lep:

Pa, maj je lep,
pa, maj je lepši (nekateri pravijo bolj lep),
na koncu celo — maj je najlepši — mesec!!!

Hm, zakaj ljudje imajo nek poseben odnos do meseca maja!?
Danes se mi je v uho prikradla neka (majska ;))) pesem.
Morda se pa na koncu pesmi skriva ali ponuja odgovor. ;)[/center]

[center]Malo majskega razpoloženja in morda tudi (ljubezenskega?) sanjarjenja …
… ali le zasanjanih in včasih nekoliko otožnih spominov (hm, na preteklost ali prihodnost?),
(hm, do bridkega konca pesmi ali še dlje!?)[/center]

[youtube]cUwa7meWSZ0[/youtube]

Zafir Hadžimanov: Bio je maj (festival: Opatija, 1969)

[center]
Bio je maj

Dane sam proveo s Mirom,
devojkom s plavim šeširom.
Bio je maj, maj, maj,
bio je maj.

A onda je došla Marina,
pa Smilja, pa Nada, pa Nina …
Bio je maj, maj, maj,
bio je maj,
bio je maj.

Posle sam željom da prošetam svet
obišao našu planetu.
Često sam sumorno proveo maj
negde u dalekom svetu.

Evo me ponovo kući,
vozim se starim tramvajem.
Opet je maj, maj, maj
opet je maj

Vidim da preda mnom sedi
devojka s prolećnim sjajem.
Lepa ko maj, maj,
lepa ko maj.

Gledam je nežno i strasno
al’ ona za to ne mari.
Mada je maj, maj, maj,
mada je maj.

Zašto li krije svoj pogled?
Zašto mi nadanja kvari?
Kada je maj, maj, maj,
sunčani maj,
sunčani maj.

Ljudi, pa ona me gleda,
ha, ha, ona se smeši u stvari …
Eh, kad je maj, maj, maj,
blistavi maj.

Ustaje, prilazi, kaže:
»Sedite gospodine stari!« ;(

Bio je maj, maj, maj,
bio je maj.

[sub]Hha, hha, hha, hm, haa, haa …[/sub] 🙁

Prošao maj! …

[sub]Aah …[/sub][/center]

;'(

[hr]

Bio je maj, prošao maj i došao – kraj!? – Hm, ali res? In za koga? In do kdaj? 😉
Od tod do večnosti ali še dlje?
— Kdo (še) ve?
.

Prav danes sem se spomnila na to temo in sem si rekla, da jo bo treba počasi zopet “obuditi”; pa si me prehitel 🙂 Krasno si se spomnil na mesec maj.

zame bil, je in bo vedno najlepši mesec 🙂

Ameriški slikar Norman Rockwell (1894–1978) je bil zelo zanimiv slikar in illustrator.

V vrsti duhovitih slik je naslikal prav zanimivo situacijo, ko mama gotovo ne bere knjige s kuharskimi recepti ali kakšne poezije, temveč najbrž knjigo o otroški psihologiji z navodili, kako naj vzgojno ukrepa v primeru prevelike otroške »vedoželjnosti«.

[center][img]http://blogs.telegraph.co.uk/news/files/2010/01/spanking-norman-rockwell1.jpg[/img]

Norman Rockwell: Mother Spanking Child.
Naslovnica revije: The Saturday Evening Post (25. novembra 1933)
Za revijo The Saturday Evening Post je Norman Rockwell (v času 47-ih let)
ilustriral 322 izjemnih in nadvse duhovitih naslovnic.[/center]

Osebno menim, da vsaj ne prepogosto (če sploh), taki vzgojni ukrepi niti niso več potrebni.

Ne glede na to ali je veliki traven ali maj, majnik ali kakšen drug mesec, se skoraj ne dogaja več, da bi nam mladi storili kaj takega, kot je v pesmi Bio je maj:

[center]Ustaje, prilazi, kaže:
»Sedite gospodine stari!« ;(
[/center]
Ne, ne in ne! Mladina in tudi drugi ljudje in še najmanj dame sploh niso tako nevzgojeni ali premalo rahločutni. Bolj je problem v tem, da se danes skoraj vsi vozijo z lastnimi avtomobili in da javni prevoz skoraj nima več potnikov, tako da si lahko skoraj poljubno izbiramo mesta kamor se lahko usedemo. Torej, ne bo treba na koncu še zapeti: Prošao maj

Ah, ko bi bilo malo več gneče in zasedenih mest. Včasih ni dobro biti niti (preveč) star in še manj gospod. 😉 Kako rešiti javni promet mi pa je še manj jasno.

Kar zadeva lepoto, dobro se je, ne samo v maju, držati dobrega nasveta: Lepota je pol zdravja! 😉

6. MAJ
Pomembni dogodki iz preteklosti

* = 1840 – Izdana je prva pisemska znamka na svetu.

* = 1994 – Odprt predor med Veliko britanijo in Francijo.

Rojstni dnevi znanih ljudi

* = 1856 – Rodil se je Sigmund Freud

* = 1861 – Rodil se je Rabindranath Tagore

* = 1915 – Rodil se je Orson Wells

* = 1961 – Rodil se je George Clooney

In najpomembnejše: VSE NAJBOLJŠE MyD!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close