slow DNS
V zadnjem tednu se mi nerazumno dolgo (vsaj 10-20 sekund) odpirajo strani na webu (izpisuje se looking up host…). Download strani, ko se koncno odpre, je normalno hiter. Virusov nimam. Uporabljam Knoppixovo Mozillo Firefox – ni kriv Knoppix, ker so se stvari prej dogajale normalno hitro oziroma le za dlako pocasneje, kot ce bi imela operacijski sistem na disku.
Na webu sem prebrala, da se temu rece ‘slow DNS’, nacinov za ozdravljenje pa nesteto, vendar so vsi povezani s stacionarnim operacijskim sistemom, jaz ga pa poganjam s CDja.
Ali je za to ze kdo slisal in ali bi bil lahko kriv internetni provider, v tem primeru ljubljanski kabelski operater?
Hvala vsem za odgovor.
lp, proxima
Poskusi v Terminalu ukaz: ‘nslookup http://www.najdi.si’ (brez narekovajev), pa boš vidla kako hiter response ima DNS server. Izpisalo ti bo en IP, verjetno 195.250.198.67. Poskusi se preko browserja povezati direktno na ta IP… Če še vedno dela počasi potem niso krivi DNS serverji. Potem lahko še poskusiš s pingom tega serverja, pa boš vidla kako hitro ti reply-a.
Forum je zaprt za komentiranje.