Slovensko tradicionalno darilo
Pozdravljeni,
V roku enega tedna se odpravljam na obisk v London k starim znancem in kot se za gosta spodobi bi jim rada prinesla simbolicno darilce. Ker pa imam nekoliko vecje zelje, zelim da je to darilce povezano s Slovenijo ( spomin ). V druzini ni otrok oz se vsi ze odrasli, imate kaksne ideje zame?
Hvala ze v naprej 🙂
uf tu imam pa jaz ogromne idej 🙂 Ker predvidevam, da greste na letalo potem bi verjetno izbrala idrijsko čipko.
Mogoče za več idej:
http://www.slovenia.info/pictures/publication_language/2009/Spomini_204_pub.pdf
jaz sem nesla v podobnih primerih (mogoče malo prekmursko obarvano 🙂 )
– dožnjek – srce spleteno iz pšenice, tipično za naše okolje, vendar so bili tudi ljudje od tu, ki že dolgo živijo čez lužo
– lectovo srce, malo večje…..
– bučno olje, zelo univerzalno darilo
– čokoladice passero, domače z bučnim oljem…fantastične…meni so sicer boljše tiste s filungo prekmurske gibanice
– tris domačih specialitet Kodila, pašteta, zaseka, mleti ocvirki
– kos prekmurske šunke
skratka najraje nekaj za pojesti 🙂
ma, od kdaj pustijo hrano peljat na letala v druge države, ni mi jasno
dožnjek – srce spleteno iz pšenice, tipično za naše okolje, vendar so bili tudi ljudje od tu, ki že dolgo živijo čez lužo
– lectovo srce, malo večje…..
– bučno olje, zelo univerzalno darilo
– čokoladice passero, domače z bučnim oljem…fantastične…meni so sicer boljše tiste s filungo prekmurske gibanice
– tris domačih specialitet Kodila, pašteta, zaseka, mleti ocvirki
– kos prekmurske šunke
skratka najraje nekaj za pojesti :)
Tekočina se lahko vzame, če je v oddani prtljagi. V kovčku, ki gre v kabino so tekočine močno omejene. Tako, da flaše dejansko so lahko težava. Poleg tega je to teža in še razbije se hitro.[/quote]
V oddani prtljagi lahko neses tudi tekocine. Med bodo zagotovo pustili. Jaz si ga prinesm izven EU, kjer imajo sicer zelo stroge zakone glede tega. Recimo mesa, salam ne dovolijo, med pa dovilijo. Zato ne vidim razloga, da ga ne bi dovolili znotraj EU.
Tekočina se lahko vzame, če je v oddani prtljagi. V kovčku, ki gre v kabino so tekočine močno omejene. Tako, da flaše dejansko so lahko težava. Poleg tega je to teža in še razbije se hitro.[/quote]
V oddani prtljagi lahko neses tudi tekocine. Med bodo zagotovo pustili. Jaz si ga prinesm izven EU, kjer imajo sicer zelo stroge zakone glede tega. Recimo mesa, salam ne dovolijo, med pa dovilijo. Zato ne vidim razloga, da ga ne bi dovolili znotraj EU.[/quote]
Tako ja. Sem napisala isto. V oddani prtljagi. In potem kupiš letalsko karto, dobiš jo za 30 evrov recimo in lahko imaš s seboj en kos prtljage v kabini. Kar povsem zadostuje za eno osebo za recimo teden ali dva. Včasih tega kovčka ne moreš oddati ampak je edina opcija, da ga imaš s seboj v kabini. Lahko pa doplačaš 50 ali 60 evrov zato, da oddaš prtljago. In to zato, da boš prijatelju nesel flaško olja?
Hvala ze vse te super ideje, so pomagale. Darilo sem ze izbrala in kupila, le da nisem vedela da so te puncke v narodnih nosah tako drage, sicer pa so zelo prikupne.
Glede tekocin – meddrugim sem kupila tudi vino in med pa mislim da ne bom imela tezav, se zmeraj do sedaj sem imela s seboj hrano ali pijaco in ni bilo problemov.
Hvala se enkrat!
Forum je zaprt za komentiranje.