Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek slovensko moško osvajanje

slovensko moško osvajanje

Vedno, ko sem spoznala kakšne tujce, ki so bili (oziroma so še) za daljši čas nastanjeni v Sloveniji, so, ko je prišlo do teme o slovenskih odnosih med moškim in žensko, izrazili začudenje, koliko privlačnih žensk, deklet pleše s prijateljicami ali same, noben moški pa jih ne nagovori.

To temo sem načela, ker sem se ravno včeraj pogovarjala z enim in zelo mi je bilo zanimivo, ko je rekel, da slovenska dekleta izgledajo žalostna. Menil je, da to izhaja iz tega, ker ne dobijo dovolj občudovanja in pozornosti z moške strani (to govorimo o dekletih na različnih žurih). In se popolnoma strinjam. Jaz sem to opazila, ko sem se za eno leto preselila na Irsko. Pred tem sem bila 3 leta samska in v vsem tem času, sta me nagovorila le dva fanta (pa sem veliko hodila ven). Lahko bi rekla, da delujem odprto in privlačno, tako da faktor nezanimivosti odpade.No in na Irskem, ko sem šla prvi večer ven, so kar hodili moški k meni. Meni se je to zdelo izredno čudno. Nato pa sem pomislila, da so naši moški malo zavrti. Pa to ni bilo le na Irskem, da ne govorim o Italiji, Grčiji, Nizozemski,Indiji, na Balkanu in še bi lahko naštevala.
Je pa res, da na vaških veselicah, je več pobudnikov in kandidatov za ples. A to ni okolje, kjer se zadržujem.

Ali imate vi podobno mnenje in/ali izkušnje?

Ja pri nas rabijo fantje mal alkohola v riti, da si upajo stopit to ženske in ja naši moški žal res ne znajo osvajati.

Jaz nimam takšnih izkušenj. Vedno, ko sem šla s kolegicami ven žurat, se je našel vsaj eden, ki me je nagovoril. Po tujini pa nisem nikoli žurala kot samska oz. je bil vedno fant zraven, tako da primerjati ne morem.

Opažam podobno. Samo kot predstavnik moškega spola (zdaj bom izpadel kot kakšen moški šovinist) bi dodal še svoj pogled (audiatur et altera pars): Slovenke se:

– nosijo, kot da so ne vem kaj
– zakompleksane
– nevoščljive
– škodoželjne
– vera jim peša, če jo je sploh še kaj
– spreminjajo mnenja iz dneva v dan (niso zanesljive)
– izumetničene (nenaravne); popleskane, poblajhane, umetni joški, trepalnice, nohti, pobrite
– ne želijo si otrok
– če si morda želijo kakšnega otroka, pa si ne žele moža
– stalno tekmujejo
– odnosi s starši, brati, sestrami in sodelavkami niso ničemur podobni
– lažje pridejo v življenju skozi kot mi, četudi niso lepe

Če sem slučajno s katero bil (npr. na plesu), se nisem mogel znebiti občutka, da me kar naprej nekaj testira, preverja, ocenjuje….jaz si pa takole ne predstavljam ljubečo družico.

Radoveden

Zato sem se poročila s tujcem, ker se je brez alkohola upal priti do mene.

itak da jo ne bo noben negovoril če se ve da bo rekla NE ali pa ga skluftala

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Očitno je to naša kultura oziroma pomanjkanje le-te. Prijateljica je gostila skupino Špancev, ki jih je morala naučiti komplimente za ženske v slovenščini. Oni imajo poseben glagol za hvaljenje mimoidočih deklet. Mogoče bi pa morali uvoziti španske inštruktorje. 🙂

Ja,bacin,tam za Krivično mejo 😉 res živi en pogumen folk… :-))))))))))

Potem že niso bile tvoj tip, ti pa ne njihov. Lovec gre dalje, se ne meni za slab ulov.
Glede testiranja in preverjenja, je pa to v ženski naravi. Reprodukcijski nagoni vladajo ženski. Mora preveriti, če je tip dovolj dober, da z njim ustvari potomstvo. Bo dovolj močan, ko ga bo potrebovala, bo dovolj iznajdljiv, da bo njej in njenim mladičem omogočil dostojno življenje, če pride do hudih časov…Ženski, ko dobi potomstvo, se njena moč zmanjša (že tako je v tem patriarhalnem svetu tako), bolj se mora posvetiti otrokom, zato se posledično težje prilagodi drugim opravkom in takrat potrebuje ob sebi močnega in iznajdljivega moškega. Seveda lahko zvozi tudi vse to sama, a zakaj bi? Da si dokaže, da zmore vse sama. Če potrebuje tako vrsto potrditev, naj jo ima.
Ja, veliko je arogantnih žensk, ampak to je predvsem obrambni mehanizem in razočaranje, da je vse več pomehkuženih moških. Poleg tega veliko žensk je zmedenih, na eni strani so pod vplivom reprodukcijskih nagonov, po drugi strani pa družba od njih zahteva, da so enakopravne moškim, v smislu, da prevzame moško obliko obnašanja.

najbrž je model naletu na totalne pajapatke 😉

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Dragi radoveden. Preveč analize in ocenjevanja delaš ti. Pojdi malo bolj sproščeno med ženske. Pa se bo drugače razvijalo ;))

Kr podobne izkušnje, pa ne tolk osvajanje, ampak že samo navezovanje stikov …

Pred leti je bila pri meni nekaj tednov prijateljica iz Italije in je bila šokirana, da se Slovenci ne gledamo v oči, ampak umikamo pogled (na ulici, v trgovini …). Hja, zavrti hribovci, nimaš kej.

Pri takih ženskah, ki menijo da je vse kar je tuje boljše, pa četudi je ravnokar iz drevesa prilezel, je že boljš da se jih na dalež izogneš.

se popolnoma strinjam 🙂

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Bo kar držalo. Meni je bil dve leti hudo všeč en fleten dečko, tudi on je oddajal signale v tej smeri.
Toda pobič (star prek 30 let), s solidnim avtom (that doesn´t´ impress me much), s kar dobrim okusom, kar se oblačenja tiče (it isn´t most important), na prvi pogled samozavesten, NI NIKOLI IMEL JAJC, da bi se opogumil in pristopil. Sem jih imela pa jaz zato. Pa se je najbrž ustrašil in ni bilo nič.
Jaz pa sem bila dolgo dolgo nesrečno zagledana.
Potem razočarana.
Potem frustrirana.
Potem besna. Najprej nase, potem šele nanj.
Potem je prišel prezir.
Zdaj sem pa ravnodušna. Z brazgotino na srcu.
Včasih sem komaj čakala, da ga vidim, zdaj se ga raje izognem. Če ga po sili razmer slučajno srečam in vidim, da me lovi z očmi, ne trznem. Kje si pa bil prej ves čas? F*** you! F*** you very very much!¨”

Ja, dragi fantje, veliko več lepih love stories bi lahko bilo v vaših in naših življenjih. Če bi fantje premogli še piko na i – pogum. Ženske, ki si upamo, smo pa “možače lovače”:)))

Ja, večino moških moti, da ženska navleče hlače gor in gre v akcijo, a kaj, ko pa sami kljub sodobni “viteški opremi” (hud avto, fensi cunje, šmensi imidž, draga športna urca…) nimajo nobene korajže. Kaj pomaga vsa ta navlaka??? In ker se ne potrudijo dobiti tistega (tisto), kar si želijo, imajo potem sranje s tistim, česar nočejo. Morda je to punca, ki je dovolj lahka, da ne rabi jajc in jo kar tako bajdevej upeca. Tista prava, ki je morda čakala nanj, pa je šla na vlak, ki je za vedno odpeljal. Ja, tako je.
Zdaj sem srečna, ker je v mojem življenju nekdo, ki sem mu dovolj dragocena, dovolj draga, da je zmogel narediti odločilni korak in pokazati, da ima glavo, odločnost in jajca na pravem mestu.

Cagavim junakom bedakom prave babnice speljejo “povprečni ali celo poddpovprečni” dečki, ki si upajo!
Amen.

AMEN!!! tudi od mene . Tako je s temi pobči. So jih mame preveč razpackale…

stvar je čist enostavna

včasih če je fant zbral pogum je bil s strani dekleta nagrajen tako, da je privolila

zdaj pa ste tako navajene, da je odgovor NE oziroma posmeh

in zakaj bi se nekdo odločil biti tarča posmeha, ko se ve, da je 99 % možnosti, da bo zavrnjen

to nima veze z mamami ampak z odnosom žensk do moških, da rečejo NE samo zato, da jebejo v glavo iz čiste žlehtnobe

stvar je čist enostavna

včasih če je fant zbral pogum je bil s strani dekleta nagrajen tako, da je privolila

zdaj pa ste tako navajene, da je odgovor NE oziroma posmeh

in zakaj bi se nekdo odločil biti tarča posmeha, ko se ve, da je 99 % možnosti, da bo zavrnjen[/quote
]
Prvič je vedno NE! pa drugič tudi , tretjič je mogoče na pol ne. To je igra s katero ženska preizkuša moško iznajdljivost, vztrajnost, pogum in željo-če je resnična…Saj ne bo rekla JA “papku” In ti že ob prvem” ne” odbezljajo v svoj brlog in jih ni več ven. Pa naj ždijo tam…

Prvič je vedno NE! pa drugič tudi , tretjič je mogoče na pol ne. To je igra s katero ženska preizkuša moško iznajdljivost, vztrajnost, pogum in željo-če je resnična…Saj ne bo rekla JA “papku” In ti že ob prvem” ne” odbezljajo v svoj brlog in jih ni več ven. Pa naj ždijo tam…

se že ni vredno truditi, bi rekel. In nič nimamo sranja s tistim česar nočemo. Kar nočemo nismo vzeli.

… ki si upajo in imajo potem sranje s tistim, kar so si priborili.

Pri nas imam dva popolna extrema vmes pa bolj klavrno….v mestnih fensi nočnih klubih in diskačih obstaja velika večina tipčkov, seveda spedenanih u nulo, ki čekirajo od daleč…to je pa tud vse…
Na drugi strani na vaških veselicah obstaja velika večina tipčkov-kmetavzarjev, ki na primitiven način želijo zvlečt vsako babo iz mize na plesišče….

Sevede obstajajo tud bolj resne inštitucije ampak tam itak noben nobenega ne šmirgla, ker so vsi v svojem svetu…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

dobro si tole povedal,dodala bi se -zelo malo je pa takih pravih dedcev,ki enostvno znajo

ali “hočejo” Monica…

Namreč:

tudi tole je res – vendar gre pa kdaj tudi moškemu čez glavo. Le zakaj bi prepričeval žensko, ki bo imela na koncu od zveze enako kot on…
Naveličaš se…

tudi tole je res – vendar gre pa kdaj tudi moškemu čez glavo. Le zakaj bi prepričeval žensko, ki bo imela na koncu od zveze enako kot on…
Naveličaš se…[/quote]

Ker si moški. In to je vsa skrivnost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close