Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek slovensko klanje

slovensko klanje

Ej ljudje, kaj se dogaja s slovenci, ne rečem, da nekdo zakolje nekoga, ker je pač v efektu ampak, da se koljejo v družinskem krogu, domači med seboj: mati hčerko ustreli, sin mamo ubije, mati vrže nož hčer, pa oče sina in sebe ubije itd. itd. Saj smo bolani v glavo, to je je tumač. Vsake par dni kaka tragedija v družini, mislim, da je pol Slovenije za v Psihiatrično bolnico, ali so se nekateri rodili že s prirojeno napako, ali jim dela to družba, služba, povejte vi, peščica morda še pametnih ljudi.

Mi smo bolan narod.

Jaz že ves čas trdim, da najhujši sovražnik Slovencu ni čefur, ampak Slovenec.Pri Šiptarjih npr. niti slučajno ni toliko tega, da bi sin mater zaklal, očeta…

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Vse kar se ne sveti je potrebno hito pod preprogo pomest – tako razmišljanje in tlačenje vseh tako pozitivnih kot negativnih čustev zelo zelo nezdravo. Da o drugih nezdravih čustvih pri Slovencih niti ne razglabljam, nekdo ki je dan za dnem poln sovraštva in negativne nastrojenosti do vsega kar je drugačno, do vsakega soseda, ki ima več pod palcem, do vsake ženske, ki svobodno uživa v spolnosti…Ta negativna energija se v človeku nabira dan za dnem in nekateri jo na žalost ne znajo sprostiti drugače kot s takim krutim dejanjem. Pa ne pozabimo, da v Sloveniji še vedno kraljuje alkohol.

Narod je potegnilo v krog hitrega in nervoznega življenja, katerega cilj je hiter in neusmiljen boj za preživetje (beri služba) in seveda čim bogatejši vsakdanjik (kaj ima sosed, kar jaz nimam)…lahko tudi preko trupel. Skratka, naravna selekcija. Preživi najmočnejši, ostali podležejo.

Povsod po svetu je največ nasilja ravno v krogu družine, ne bi spet pljuvala ravno po slovencih, da smo tak narod. Ta problem je nastal z industrializacijo, ko se predvsem moške agresije niso mogle sprostiti več drugače, kot doma…. Šef te j… v glavo, ti boš pa zato tistega ki lahko. Šefa ne moreš nazaj, maš pa ženo za to 🙁

Moj meni vsakič pravi, da naj v cajtng pogledam kaj se dogaja, da me ne bo dočakala ista usoda ( ponavadi ko gre za ljubosumje )

Ja pa, a mislite da se to samo pri nas dogaja la kako?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nisem slišala, da bi se tako pogosto dogajalo pri hrvatih, srbih ali italijanih, kjer se mi zdi, da je družina sveta, pri nas se pa kolje in kolje in to vsak teden.

No meni se s temi problemi ne da ukvarjat, pa tudi nimam izkušenj ne z znanci, ne z bližnjimi, ki bi imeli te probleme. Sem pa skoraj prepričan, da se to dogaja večinoma med ljudmi z nizko izobrazbo oz. brez.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Izobrazba pa ima pri tem res veliko vlogo.

Ninna.. nisi slisala, da bi se kaj podobnega dogajalo pri Italijanih? Bwahahaha… ziher ne gledas italijanskih dnevnikov. Tam bi sele videla, kaj je pravo KLANJE. No, da nastejem “nekaj primerov”: sin ubije mamo in oceta s kladivom zaradi dediscine, sin ubije s sekiro mamo, ker ji je dolga leta lagal, da studira, ko je bil cas diplome ni vedel vec, kaj bi naredil, sin ustreli mamo in oceta, ker je bil v depresiji, mati utopi svoja otroka v jezeru, moz ustreli bivso zeno, sedanjega partnerja, dva otroka, psa in sebe, sin pretepe do smrti lastnega oceta in ga zazge, mati zadusi z vzglavnikom 6-mesecno hcer, ker ni nehala jokati, mati ubije otroka tako, da ga potopi v vrelo vodo, babica proda svojega vnuka za organe (k sreci so nasli vnuka pravocasno!) itd itd. Ce bi se spomnila, bi ti lahko nastevala se 3 ure, verjami. Tako da, ko se zgodi kaj v nasi mali dezelici, me seveda pretrese, ampak vseeno si mislim, da ni se tako hudo kot v Italiji, ker je narod res bolan!

Aja, da ne nastevam ugrabitve. Ker so tako pogoste, bi lahko komot rekli, da so del vsakdanjika, kar seveda ni res, se posebno, ce se zgodi tebi ali komu bliznjemu. Npr. ravno pred enim mesecem so ugrabili neko puncko staro cca. 4 leta pred svojo hiso. Nobenih sledi ni in malo verjetno je, da jo bodo kdaj nasli. Pred nekaj leti je neka puncka izgnila med piknikom s svojo druzino na neki gori… nikoli vec niso slisali nic o njej.

Ne vem, kako je pri Avstrijcih, Madzarih in Hrvatih, ker ne spremljam njihovih dnevnikov, mogoce bi znal kdo drug kaj vec povedati o tem.

Preleti ta forum, poglej koli nestrpnosti, koliko enga pljuvanja,gneva, sovraznosti,nerazumevanja, nespoštovanja tujega mnenja, samo kdo bo koga, kdo bo kao bolji,ena sama laž, prevare, sranje…in še in še bi lahko naštevala… že tu na forumu, ko bi si lahko…morali vsaj tu ljudje malo odpočiti…pa kje pa..sam udri ga…in kaj ne bo potem u realu vse skupaj se ornk za zamislit ja…mene osebno je prihodnosti strah..pa ne zaradi mene..zavoljo takih norcev, ki nam dajo dnevno misliti da so del nas.

Tragedije take in drugačne pa imajo vedno več plati, veliko je alkohola, veliko je brezposelnosti, veliko je ljudi na robu prezivetja, enostavno pride dan, ko se jim od vsega hudega zmesa, saj se nimajo na nikogar za obrnit ko potrebujejo pomoc..vsi so jih zapustili..drzava, prijatelji, sodelavci, svet in vidijo resitev cist po svoje…razumem take, nikoli pa ne bom razumela takih, ki kar na lepem zarad njihovega veselja norijo, pobijajo, skratka ce se le da drugim ljudem grenijo zivljenje.

Manj se obremenjuješ s tem, bolje je…

Sem zadnjič bral en članek in Slovenija je res precej visoko po številu samomorov, na 9. ali 11. mestu na svetu, če se ne motim.

Ja pa vse to se dogaja v družinah, ki jim ne bi dala takega imena. Ali se on k… a okrog, ali ona, ali oba, otroci so prepuščeni ulici in vse to vidijo, čutijo … ubogi so, matere so nekatere take, da niso vredne tega imena, tudi očetje niso izjeme, pijejo in ni jim mar za nič, vidijo le svoje užitke…
kjer je vse v redu, do tega ne pride, zato se jaz nič ne čudim, ko je tega vsak časopis poln. Na teh straneh je polno takih, ki so na tej poti, saj že same pišejo, jojmene, če bo mož izvedel, da ga varam ….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close