Slovenski možje nad 35
Delam v kolektivu (80+ zaposlenih), kjer so moji sodelavci večinoma moški 35+, in malo je takšnih kot opisuješ. Pa še tistih nekaj, ki je so po letih bližje 50 ali več.
Po drugi strani pa se sam veliko športno udejstvujem in redno videvam ogromno žensk z občutno preveč kilogrami. Večina jih je v starostni skupini 25-35. In praktično vse v povprečno mesecu ali dveh izginejo, izgubijo voljo, nadomestijo jih pa druge z enakimi problemi…
Zanimivo, kajne?
Mene bolj znervira moški, ki je že ves paničen, ker ga čaka 35i rd … in me v pavzi med sestankom vpraša, če si sama pulim obrvi ali mi to stori kozmetičarka. Do tistega trenutka sem bila prepričana, da resnično posluša, ko mu kdo kaj pojasnjuje. :/
Izgubljanje las oz. plešavost je posledica “zapuščenosti”? 🙂
A 35-letnice v povprečju izgledaju bolje kot 35-letniki? V isti starostni skupini, ne bi rekel.[/quote]
Oh, brez skrbi. Jaz sem prijetno presenečena, kako urejene so zrele ženske – če pa jih primerjam z moškimi, pa sploh.
Na roditeljskem sestanku pri mojem otroku ni ene mamice, za katero bi lahko rekla, da ni urejena in znotraj normalnih proporcev.
Prosim za pameten ženski nasvet, kaj lahko moški naredi, da ne bo plešast, ker je to, po ženskem mnenju, znak zapuščenosti ?
Verjetno je to izjava neke ženske, ki ni zanimiva za moške. Seveda pa so potem moški krivi, ker niso dovolj dobri.[/quote]
To s plešavostjo je res krivica, ampak je tudi nežnejši spol dobil kontro, ker so bile sivolaske takisto označene za neurejene. Ne pa recimo sivolasci.
Izgubljanje las oz. plešavost je posledica “zapuščenosti”? 🙂
A 35-letnice v povprečju izgledaju bolje kot 35-letniki? V isti starostni skupini, ne bi rekel.[/quote]
Oh, brez skrbi. Jaz sem prijetno presenečena, kako urejene so zrele ženske – če pa jih primerjam z moškimi, pa sploh.
Na roditeljskem sestanku pri mojem otroku ni ene mamice, za katero bi lahko rekla, da ni urejena in znotraj normalnih proporcev.[/quote]
Puder delno zakrije gubice, ustrezne obleke zakrijejo celulit, barvilo zakrije sive lase….. :)))
Kaj pa brez vseh teh “korekturnih ženskih trikov”, ki jih moški ne uporabljamo? :))
Ne vem, kakšen moški je “urejen”? Jeans hlače + srajca in smo že lepi. 😀
Na roditeljskem sestanku pri mojem otroku ni ene mamice, za katero bi lahko rekla, da ni urejena in znotraj normalnih proporcev.[/quote]
Puder delno zakrije gubice, ustrezne obleke zakrijejo celulit, barvilo zakrije sive lase….. :)))
Kaj pa brez vseh teh “korekturnih ženskih trikov”, ki jih moški ne uporabljamo? :))
Ne vem, kakšen moški je “urejen”? Jeans hlače + srajca in smo že lepi. :D[/quote]
Matjažko, vi moški ste nam ženskam “odredili”, da ne smemo imeti gubic, celulita, sivih las ipd. Kaj pa, če bi me ženske postale stroge in od vas zahtevale, da ne smete imeti sivih las?
Moški so mogoče res odredili nekaj, ženske pa ste to dopustile in moški so verjeli, da vam to ustreza. Če jaz pokažem željo po nečem in mi partnerka v tem ustreže, verjamem, da to počne zato, ker njej ustreza in ne zato, ker bi meni ustrezalo, saj si tega ne želim, ker na dolgi rok to vedno prinaša nezadovoljstvo. Zdaj pa lahko to rešimo tako, da moški preprosto nehajo izražat svoje želje (kar se mi ne zdi preveč svobodno), ali pa da se ženske postavijo zase (kar pa ne vem, če je realno izvedljivo).
Ne bi rekel, te stvari žensko navidezno pomladijo. In mlajše so v “živalskem svetu” za samce bolj zanimive. Torej nekatere se same bojite, da ne bi bile več “fukabilne”, se oproščam izrazu :)))[/quote]
Ne boš verjel, ampak nekatere ženske imajo celulit in sive lase že zelo zgodaj, ko so še zelo mlade. Celulit ni povezan s starostjo.
Ne bi rekel, te stvari žensko navidezno pomladijo. In mlajše so v “živalskem svetu” za samce bolj zanimive. Torej nekatere se same bojite, da ne bi bile več “fukabilne”, se oproščam izrazu :)))[/quote]
Ne boš verjel, ampak nekatere ženske imajo celulit in sive lase že zelo zgodaj, ko so še zelo mlade. Celulit ni povezan s starostjo.[/quote]
Odvisno od tvoje genetike, saj isto velja za moške. Ampak povprečen 35-letnik izgleda bolje kot povprečna 35-letnica, če ne uporablja različnih “kozmetičnih vark”.
Eh matjaži, brcaš v temo… kje si pa to prebral, ali pišeš na podlagi lastnih izkušenj? :))
35 letna ženska in 35 letni moški lahko izgledata enako dobro (če nekaj dasta nase, zdravo živita in ….) ali pa enako slabo (če sta zanemarjena, zavaljena in …)[/quote]
Točno tako. Morda je matjazko izhajal iz tega, da ima ženska pri 35-ih letih majhne otroke, polno dela z drugimi in zato se manj posveča sebi ter svoji zunanji lepoti. Aja, pa ob sebi še moškega z dvema levima rokama…ja, potem je ta trditev skoraj pravilna:)).
Forum je zaprt za komentiranje.