Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Slovenski moski ste pateticni pusiji, zenske pa mozace

Slovenski moski ste pateticni pusiji, zenske pa mozace

P.S.: In ta pristop, problem => rešitev, spravlja ženske ob pamet. :-)))

Vztrajaj! .

In ta pristop, Vaš link, bo v odnosu z žensko moškega pripeljal v povsem spoznanje, da bo, kljub temu, da bo znal dobesedno ponoviti njene besede, deležen izjave: “Sploh me ne poslušaš.” :-)))

Vztrajaj! .

O, pa kaj še. Ne eno ne drugo ni res. Tebe se res lažje nosi kot posluša/bere. Imaš izredno nenavadno percepcijo in sklepanje, kar si že večkrat demonstriral (v glavi imam tisto razlago statističnih podatkov, s katero si se kar sam harakiral :-)). Enako je z tvojim sprejemanjem drugega mnenja – ga ne slišiš, pa je problem rešen (po tvoje). Se mi dozdeva, da je tako tudi s tvojo še-ženo in hčerami. Nikoli jih zares nisi slišal, zdaj pa one tebe ne. Learned from the best. 😉

Razumem tvoj pogled. Verjetno te frustrira.

Vztrajaj! .

Mene ne, glede na tvoje “stanje” v zakonu pa bi tebe moralo zelo. Pa dvomim, če boš dojel. Mogoče takrat, ko bo res šlo vse h koncu in ne bo možnosti poprave. Ker tvoja problem-rešitev logika crkne že v štartu – pri vhodnih podatkih. Potem je pa tako ali tako vse ostalo nesmiselno.

Kaj v mojem zakonu te tako zelo spomni na neko tvoje doživetje, da te toliko pritegne/vznemirja?

Vztrajaj! .

Kaj v mojem zakonu te tako zelo spomni na neko tvoje doživetje, da te toliko pritegne/vznemirja?

Vztrajaj! .

Še to – ne razumeš ti ne mene ne kogarkoli drugega. Če še sebe ne. Če bi, ne bi tega pisal, ker je škoda besed. Res pa jih imaš ti v izobilju. 🙂

Kako pogosto te obide ta občutek nerazumljenosti, neslišanosti?

Vztrajaj! .

Mene ne, glede na tvoje “stanje” v zakonu pa bi tebe moralo zelo. Pa dvomim, če boš dojel. Mogoče takrat, ko bo res šlo vse h koncu in ne bo možnosti poprave. Ker tvoja problem-rešitev logika crkne že v štartu – pri vhodnih podatkih. Potem je pa tako ali tako vse ostalo nesmiselno.
[/quote]Ah, on je vrhunski primer balkanskega mutivode in praznega palamudžije, ki živi na račun ženske samo z gobcom. Če ga bo enkrat spregledala, da vsa leta samo palamudi in da ji ne bi bilo treba lenuha živet, da bi ji bilo bolje brez njega, bo pa cel hudič.

Vpleteš ene par učenih besed, eno kvazi teorijo, pa si že domišljaš, da si sproduciral nekaj blazno pametnega. Pa je samo verbalna diareja.
Mimogrede, tako si obseden z neko fiksno predstavo o moških in ženskah, pri tem pa jo s to verbalno diarejo sam podiraš. Ženske naj bi bile tiste, ki so bolj verbalne, pa tebi večina ne seže niti do kolen. Toliko flanca, kot ga ti sproduciraš, ga redko katera ženska. Imaš namesto testosterona estrogen in posledično “ženske” možgane? 😄
[/quote]

Točno!👍👍 Bog pomagaj, še dobro, da njegova Lepooka ni znorela ob tem nakladaču. Si kar predstavljam, kako ji je ure in ure in ure in dneve in tedne utrujal s svojimi teorijami, nakladancijami in nebulozami, ko tako rad posluša samega sebe… Obup.

Točno!👍👍 Bog pomagaj, še dobro, da njegova Lepooka ni znorela ob tem nakladaču. Si kar predstavljam, kako ji je ure in ure in ure in dneve in tedne utrujal s svojimi teorijami, nakladancijami in nebulozami, ko tako rad posluša samega sebe… Obup.
[/quote]Zmanipuliral jo je do amena, balkanci so prvaki v tem, da se s praznim gobcem živijo na tuj račun.

Kako simptomatčno. Namesto ukvarjanja s temo, dokazujete Dixijevo predpostavko. Hja…

Vztrajaj! .

Desiču pa naenkrat ne paše več taka pozornost. 😄 Ko začne s temi vprašanji, je jasno, da mu je neugodno, ker je preblizu resnici.
Stari, poslušaj enkrat za spremembo sebe in se tega drži, pa ne boš spet na odru, kjer se vidi poleg blišča tudi vsa beda.

Zmanipuliral jo je do amena, balkanci so prvaki v tem, da se s praznim gobcem živijo na tuj račun.
[/quote]
Dolgo ga je prezivljala. Koncno se je navelicala in ga poslala nazaj v domovino. Balkanski nakladac zivi v garsonjeri. 😅

Se ti pogosto zdi, da te pritegnem bolj kot tema sama?

Vztrajaj! .

Se ti pogosto zdi, da te pritegnem bolj kot tema sama?
[/quote]

Se tebi pogosto dozdeva, da te tukaj jemljejo resno?
Se ti to pogosto dogaja? Se ti zdi, da se svojim pisanjem puščaš pozitiven vtis na soforumaše?
Se ti pogosto dogaja, da te sogovorniki ne vidijo tako, kot se sam?
Se ti pogosto dogaja, da si na koncu teme ti tisti, ki si samo domišlja, da razume?
Se ti pogosto dogaja, da si na koncu deležen pozornosti, pa ugotoviš, da je v resnici ne želiš?

(1) Se tebi pogosto dozdeva, da te tukaj jemljejo resno?
(2) Se ti to pogosto dogaja? Se ti zdi, da se svojim pisanjem puščaš pozitiven vtis na soforumaše?
(3) Se ti pogosto dogaja, da te sogovorniki ne vidijo tako, kot se sam?
(4) Se ti pogosto dogaja, da si na koncu teme ti tisti, ki si samo domišlja, da razume?
(5) Se ti pogosto dogaja, da si na koncu deležen pozornosti, pa ugotoviš, da je v resnici ne želiš?
[/quote]

1 – Nekateri da, nekateri ne.
2 – Na nekatere da, na nekatere ne. Nisem tu, da bi ugajal. Sem na razpolago.
3 – To mi je pravzaprav samoumevno
4 – Ne, navadno med temo in po temi še premišljujem o vsebini in o tem, kako npr. podučiti moja dekleta o drugačnem svetu v domovine, kot je tisti, ki so ga navajene
5 – Vsakdo, ki javno piše, se mora zavedati, da more biti deležen pozornosti. Težava nastopi, ko se pasemzniki ne ukvarjate z vsebino, temveč z avtorjem (četudi to nisem jaz, je moteče)

—

Te je moje vprašanje spravilo v zadrego?

Vztrajaj! .

1 – Nekateri da, nekateri ne.
2 – Na nekatere da, na nekatere ne. Nisem tu, da bi ugajal. Sem na razpolago.
3 – To mi je pravzaprav samoumevno
4 – Ne, navadno med temo in po temi še premišljujem o vsebini in o tem, kako npr. podučiti moja dekleta o drugačnem svetu v domovine, kot je tisti, ki so ga navajene
5 – Vsakdo, ki javno piše, se mora zavedati, da more biti deležen pozornosti. Težava nastopi, ko se pasemzniki ne ukvarjate z vsebino, temveč z avtorjem (četudi to nisem jaz, je moteče)

—

Te je moje vprašanje spravilo v zadrego?
[/quote]

To resno verjameš, da koga sploh zanimajo odgovori na ta vprašanja? 😆

S tem se ne ukvarjam. Tu sem, da sem na razpolago, kot sem zapisal. Prepričan sem, da so vsebine, ki jih podajam dovolj kvalitetne, da koga spodbudijo k premisleku.

Vztrajaj! .

Bajdmim: v prihodnje bom taka zaletavanja vame sam ignoriral, saj sicer pride do popolne razgradnje same teme.

Vztrajaj! .

Zgrešil(-a) poanto napisanega? Ta komentar govori ravo o izogibanju temu. 🙂
[/quote]

Mr. Fibonacci saj je mogoče jasno stališče napisat tudi na kratek in jedrnat način, brez nepotrebnega besedičenja, ki poskuša bralca prepričat in dokazat kako je avtor neizmerno pameten, predvsem pa prikrit, da gre za intelektualno neiskrenost.

Mr. Fibonacci saj je mogoče jasno stališče napisat tudi na kratek in jedrnat način, brez nepotrebnega besedičenja, ki poskuša bralca prepričat in dokazat kako je avtor neizmerno pameten, predvsem pa prikrit, da gre za intelektualno neiskrenost.
[/quote]

Tu ne gre za neko strašno intelektualno debato. Gre za preproste zakonitosti, ki narekujejo dinamiko odnosov. Ljudje smo kot vrsta milijone let živeli, ne da bi se bilo treba spraševati o vsemu skupaj.

Kolega je na začetku postavil zanimivo izhodišče. Problem vsiljenega inačenja spolov je dejansko postal resen problem. Sem oče štirih deklet in če ne drugega, bi jim rad prenesel vsaj zavest o tem, da smo si moški in ženske precej različni in da je tako prav. Kot moški jim želim predstaviti, kako moški doživljamo svet in kot oče postaviti ttdne temelje, da bodo znale ozavestiti svojo ženskost.

Če spet zlorabim nekega drugega znanega statistika, želim dekleta naučiti, da nekako 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izpolnitve, smisla v svojem življenju, početju, znajo zagotoviti sama. Da bodo znale v odnosih krmariti med željo po samostojnosti in željo po predanosti, povezanosti. Predvsem pri slednjem želim posredovati trden temelj, da jim ni potrebno zanikati svoje potrebe po potrebi po pomoči drugega, temveč da jo bodo znale izraziti neposredno (in ne posredno), ter na način, da bodo to znale izraziti tudi moškemu, ki bo vstopil v njihova življenja kot pomembni drugi.

Kot je že v tej temi videti, je to v današnjem svetu precejšen izziv. A kot moški sem nagrajen za obvladovanje izzivov in tako jim bom z lastnim zgledom v odnosu do njihove matere, ki izkazuje to, o čemer tudi tu pišem in kar jim na tak ali drugačen način posredujem pomagal osvojiti omenjene veščine, kar bo botrovalo k njihovemu razvoju v samostojna, čustveno dozorela dekleta, zmožna zdravih odnosov z drugim spolom.

P.S.: Glede instant tvitom podobnih izjav sem mnenja, da včasih pridejo prav, se povečini niso dovolj. Komunikacija je veliko več, kot zgolj podajanje mnenj v 160 znakih.

Vztrajaj! .

P.S.: Še kratek nasvet, da ne boste enakih napak ponavljale z vašimi partnerji, kot jih delate v odnosu do mene tukaj:

V odnosu do moškega se izogibajte izražanju vaših pričakovanj skozi kritike, temveč raje uporabite primere dobre prakse iz preteklosti, če želite doseči neko želeno vedenje.

Moški počnemo reči z namenom zagotavljanja užitka drugim. Če izrazite vaša prijetna čustva ob neki priliki, ki se navezuje na vašo prošnjo, bo to moškega spodbudili k temu, da bo storil za vas še kaj več.

Če boste na drugi strani vaša pričakovanja izražale skozi kritiko, se bo sprožil program “nima smisla” in potem boste imele še en razlog za pritoževanje več. Kar je seveda z vidika preživetja koristno. Zato boste nagrajene z dopaminom. In zapadle v zasvojenost z jamranjem (pritoževanje čezenj).

Kruta realnost premnogih zakonov.

Vztrajaj! .

Ta desi pa je, pravi tisti genetsko zakoreninjen balkanac, ne zna nehat. 😅

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close