Slovenski dom Berlin
Je bil kdo pred kratkim tam? Koliko ste plačali za prevoz od letališča do hotela? Jaz sem dobila od njih ponudbo za 18E na osebo v eno smer. Še enkrat sem jih vprašala, če to res drži in so mi odgovorili pritrdilno. Mogoče jih nisem prav razumela in je to mišljeno za 2 osebi?
Zanima me še, ali je ta hotel na ugodni lokaciji ali ne (daleč od centra, povezave z javnim prevozom…). Odločam se namreč, ali se mi bolj splača prenočevati v kakšnem mladinskem hotelu v centru (2 imam že ogledana) ali pri teh Slovencih.
Kakšno karto za javni prevoz se najbolj splača kupiti, če mislim biti tam 4 dni?
Koliko časa vozi letalo do berlina?
Hvala
Tale Slovenski dom se meni ne zdi tako cenovno super ugoden. 39 evrov plus dodatek 16 evrov (sploh ne vem, kaksen dodatek je misljen) na noc za eno osebo v dvoposteljni sobi – potovala bi namreč sama. Saj bi se odločila za to opcijo, ampak če v sobi nimaš svoje kopalnice in WCja … je pa potem itak vseeno kam greš, ker so cene pod takšnimi pogoji povsod podobne.
Let do Berlina pa traja uro in pol.
LP
pri arihu / kmetija / na strmcu / kraingerg / 2 km od korenskega sedla / 5 km od podkorna / lahko letujete zastonj!prinesite z sabo buteljko ta boljšega , hlebec kislega koroškega kruha in eno fajn debelo salamo, pa bo oskrbnik z veseljem našel namestiitel za vas.ne bo terba niti turistične takse plačat.
malo me res skrbi za vas , dragi turisti, kam to pelje.vi bi dali 50 evrov a eno noč v župniji v berlinu.
je vse v redu z vami.toliko so že *** hoteli na periferiji / potsdam / , v youst hostlu pa ste za ta denar skoraj 3 dni.
mogoče je res, da me je strah letenja , res pa je , da sem kupil čevlje na razprodaji za 20 evrov!
in to semiš in se v njih izredno dobro počutim.izredno hitroso se uhodili.
zgleda da imate poslanske plače ali pa niste prebrali koliko vam banka “obdavči limit ”
14 % !
rek, da je na tujem še zdrak boljši , drži.maj plate za povratno vozovnico za easy jet kot za eno noč v berlinu.očenaš ni v to vključen!
nimam nič proti religiji, še manj cerkvi , šemanj proti tem stvarem.saj sem dal karitasu 1000 sit za cunami.toreej cerkev , popotništvo in turizem so 2 različne teme.če ste turisti , potem ne težit z takimi posti.sit sem tega!
ali sploazmišljate , da bi vaša ” veleumna ” potovanja vnovčili skozi reportaže?ali samo zato potujete , da so sosedje zavistni.jaz vam nisem.prav smilijo se mi vsi, ki rinejo v jv azijo ali afriko?so tam kaj pozabil.jaz nisem, mooj dopust je totalni odklop , in tista kibo prva šla z mano , bo doživela t o, kar ne da nobeno klasično potovanje.
mogoče je tak dopust naporen , zlasti najnovejši.5 *5ur hoje od – 10 do 0 , nad dovjami me je tako zložilo na ledu, da sem videl precej zvezd kljub jasnemu popoldnevu.
tak dopust vam lahko plača firma , zlasti če ste naq univerzi ali inštituciji.pod postavko
“strokovno izobraževanje “
trošiti v berlinu je potratno.lordwales je porabil za z dni dopusta 19 jurjev plus večerje.letalski promet nad karavankami sem opazoval zastonj , niti čekiirati ne čakati ni bilo treba.pa še v cazinoju sem se za 500 sit veselo zabaval.
upam da se boste tudi vi v berlinu.samo en jokat , če vas bodo okradli.
to je moje mnenje.sedaj pagrem mantrat amonwin.cd iz knjižnice.plačevati jezikovne tečaje je potratno!
če pa greste momo hitermarketa , ne pozabit kupiti calgo!
evo to ti je evropa!
v upanju berlinskih čudežev napisal
Katja jst tisto 39 eur plus dodatek 16 eur malo drugace razumem. Na spletni strani spodaj pise da je dodatek 16 eur in znasa nocitev 39, ce v dvoposteljni sobi sama biva ena sama oseba. Ker na osebo v dvoposteljni sobi je cena 23 eur, tako da je pomoje ta dodatek to, ce hoces dvoposteljno sobo imeti zase. Ker 23 plus 16 je ravno 39. Vsaj jst tako mislim. LP
Hvala, moi.
Lordwales ali whatever si že: brigaj se zase. Spoh ne vem kaj se tle neki jajcaš in trosiš svojo nestrpnost. Kje nekateri spimo, s kakšnimi prevoznimi sredstvi potujemo in koliko zapravimo, je naša stvar in ne tvoja.
Sori, ampak zame pač ni dopust, če si pas zategnem na zadnjo luknjo in zraven non-stop tiščim skupaj svojo denarnico. Vsakomur svoje.
Lep in strpnejši pozdrav,
Katja
Zakaj ne pogooglate ?
ragi gost,
želite cenovno bivanje v Berlinu?
Potem lahko skrb za Vaše bivanje v Berlinu prepustite nam. Prenocišce St. Elisabeth je na novo odprto od februarja 2004, z njim Vam nudimo možnost prenocevanja v središcu Berlina, in sicer po ugodnih cenah in v družinski atmosferi.
Peš, z avtobusom, železnico ali avtom – pomembne tocke Berlina se nahajajo v neposredni bližini slovenskega doma in so tako enostavno in hitro dosegljive.
Ne samo lega in oprema, temvec tudi ponudba prenocišca St. Elisabeth zagotavlja vsakemu od gostov, da ostane bivanje v Berlinu nepozabno doživetje, pa naj pridejo kot turisti, poslovneži, dijaki ali študenti, individualni gosti ali skupine.
Skoraj nic ni nemogoce, se glasi naš moto.
Kmalu torej nasvidenje v Berlinu
telefon: +49 (0)30 / 76 76 88 70
cena na noč in osebo znaša:
v dvoposteljni sobi 23,- €
v triposteljni sobi 21,- €
v štiriposteljni sobi 19,- €
v večposteljni sobi (mešano) 17,- €
prenočišče ene osebe v dvoposteljni sobi 39,- €*
*Dodatek za bivanje ene posamezne osebe v dvoposteljni sobi znaša 16,- € na noč.
Za večje skupine (od 20 oseb) veljajo posebni popusti.
Za vse informacije smo z veseljem vam vedno na volji.
Pozdrav vsem skupaj…
rada bi podala svoje mnenje o slovenskem domu v Berlinu.Vcasih, ko je se imel zupnik Dori to vec ali manj v svoji domeni, je stvar super funkcionirala. Kasneje je prislo do nekaksnih nesoglasij in je dom vec ali manj prazen, delajo slovenski studentje, ki jim je malo mar za goste. Bolj jih skrbi svoja lastna zabava.Mi smo zelo radi zahajali v dom, zdaj pa si raje drugje poiscemo prenocisca. Predvsem bi radi opozorili starse otrok, da jih ni varno poslati v taksno “nezdravo” okolje..
Dom bi potreboval prijazne ljudi in ne taksne, kot je lastnica Sonja, ki je zelo nesramna in arogantna.
Zal nam je truda, ki ga je vlozil zupnik Dori, da je zdaj stvar v tako kriticnem stanju..
nase skromne mnenje..
ljubitelji Berlina
Spostovani!
Pisem brez vednosti nadrejenih, tako da je spodaj napisano sporocilo moje osebno mnenje.
Kot studentka, ki v slovenskem domu Herberge St. Elisabeth opravlja studijsko prakso. Zgoraj napisani komentar se mi zdi nespostljiv do studentov in slovenske skupnosti v Berlinu nasploh, saj taka natolcovanja vodijo le k razdorom in ne povezovanju. Zdi se mi zaljivo, da svojo jezo stresate nad studenti, ki jim ocitno niste dali priloznosti, da bi jih bolje spoznali, saj smo do sedaj od gostov prejeli le pozitivne ocene in nobene pritozbe, ki bi bila neposredno vezana na nase obnasanje.
Studentje znamo lociti delo od zabave, tako da na delovnem mestu verjamem, da ni
Kolikor vem, herberge pomeni (mladinski) dom, kar pomeni, da bi se gostje tu morali pocutiti domace in velikokrat obiskovalcem tudi ponudimo kavo ali caj ob prihodu in vcasih se iz recepcije slisi glasen klepet, kar pa ne pomeni da zanemarjamo delovne obveznosti in se prepuscamo zabavi.
Gospa Marija vljudno vabljeni v nas slovenski dom, kjer vam razuzdani studentje z veseljem postrezemo s kavo ali cajem. Obljubim, da ne bo prevec divje.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni ljubitelji Berlina!
Lepo je vedeti, da kot slovenska ljubiteljica Berlina poznate nas dom in gospoda zupnika Dorija.
Kakor je ze studentka napisala, se tudi jaz pridruzujem povabilu in Vas se enkrat povabim v dom na obisk, kjer bi Vam dom lahko pokazala in razkazala, taksnega kot je. Prav tako pa lahko spoznate tudi mene in sele potem presodite o mojem karakterju.
Ce pa veste za kakrsnekoli tezave ali pa vas kaj resnicno moti glede doma, dela studentov in mene same, prosim poklicite ali pisite, saj smo tudi mi ljubitelji Berlina in vsem obiskovalcem zelimo le najboljse.
V upanju na pozitiven odziv, Vas lepo pozdravljam!
Sonja Pukmeister, lastnica slovenskega doma v Berlinu
tel. 0049 30 76 76 88 70
email: info@herbergeberlin.de
Forum je zaprt za komentiranje.