Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika slovenska tradicionalna jed

slovenska tradicionalna jed

Ce bi bili v tujini in bi vam nekdo rekel,da prinesite tipicno Slovensko jed,kaj bi prinesli???Prosim za nasvete….

Krvavice, potica, žgance z ocvirki, zaseko, gibanico.

– zabeljene žgance in kislo mleko
– potico
– žlikrofe
– matevža
– gibanico

Goveja juha, tenstan krompir, govedina iz juhe,špinača

orehova in pehtranova potica, štruklji, prekmurska gibanica, govedina in hren

Potica, žlikrofi, mlečna peciva, želodec, štruklji…ostalo je žal bolj želja kot tradicija (npr. žganci – kdaj šele pride ajda na slo?)… seveda je tudi veliko jedi, ki so tradicionalne glede na področje…

Joto in štruklje, ker ju znam dobro pripravit.

Hvala vam,res.Maja imamo v vrtcu,ki ga obiskuje moj sin praznovanje oziroma zabavo(starsi,otroci in vzgojitelji) in starsi bi naj prinesli tipicno jed svoje drzave.Ker je moj sin v tem vrtcu edini Slovenec,bi se res rada potrudila,ja,naj vedo kdo smo Slovenci in kaj so nase specialitete…Hvala se enkrat.

pršut :)))

Od tipičnih slovenskih jedi, ki jih lahko prineseš v vrtec ti predlagam naslednje: gibanica, pehtranova potica in ajdova pogača. Mogoče še kakšna krostata ali pinca ali pa razne pečene kaše (npr. prosena s suhimi slivami, ali pa ajdova s skuto in jabolki)
Matevža in zelja najbrž ne boš nosila.

Jaz sem definitivno za gibanico, ker ta je res nekaj posebnega. Vse ostalo v takšnih ali drugačnih variantah poznajo tudi naši sosedje.

kje pa zivis?

za tamale obvezno sladko, ne nosi krvavic in zaseke;)))

Ja, tudi moj obisk iz tujine je bil takrat vec kot navdusen nad prekmursko gibanico – je sla kot za med!

Lp, mishika

hej, pri meni je pa tako, da ko najavim, da grem na obisk v Slovenijo dobim narocilo nasih klobas, prsuta in cokolade Gorenjka. Slednja pride vpostev tudi pri vrtcu.

Ja, mi ko gremo v Srbijo, vedno prinesemo od tam kajmak, baklave… in ko gremo v Srbijo, nam vedno naročijo, naj prinesemo pršut, refošk..

je pa res, da bodo otroci v vrtcu bolj veseli sladkih dobrot, kot pa krvavic in zaseke..

tako da s potico, gibanico… ne moreš zgrešiti.

zakaj je potica tradicionalna jed

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close