SLOVENSKA OBALA
Izola je sicer prijetna, nikakor pa ne plaža San Simon… res, da je najbolj primerna za otroke, ampak tam je gneča za znoret in voda zato ves čas kalna 🙁
Za moje pojme najlepša plaža, kar se kopanja tiče v Izoli je “pri svetilniku”, je pa zoprno, če piha in pa malo težje je hoditi v morju, ker so malo večji kamni, ampak s sandali se da lepo prit notri… voda tam je definitvno najčistejša, kar se tiče Izole.
Hvalijo tudi plažo v Strunjanu, nikakor pa ne hodite v Portorož. Lani sem šla za en dan tja na kopanje iz samega firbca, ker nas kar nekaj let ni bilo tam in sem bila globoko razočarana. Morje je res “nikakvo”.
Vladka
Zelo lepo je kopališče na Bernardinu (na začetku Bernardina, če greš iz smeri Portoroža). Morje je skoraj vedno čisto. Res da je ob vstopu v morje le to takoj globoko, imajo pa tudi en prostorček s kamenčki ob morju, ki je narejen prav za otroke. Na plaži sta tudi dva bazena, en večji in en za otroke. Je tudi mivka, kjer se otroci lahko igrajo in nekaj igral. Plaža je zelo čista, opremljena s tuši in veceji. Nekaj malega je tudi sence. Ponujajo tudi pijačo, sladolede in hitro hrano. Je pa kopališče seveda plačljivo in prav tako parkirišče ob njem (oz. se mi zdi, da če kupiš karto za kopališče imaš parkiranje zastonj, ma nisem sigurna) Nastanite se lahko v samem kompleksu Bernardin ali pa v Piranu oz. Portorožu.
Portorož in Lucijo odsvetujem. Lepo je tudi v Piranu (tudi tam je morje skoraj vedno čisto) . Za otroke bi bila primerno kopališče na “Rivieri”, ob vstopuu v mesto Piran. Je pa to zelo majhno.
Lp. Domačinka
Forum je zaprt za komentiranje.