Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Slovenska obala s kužkom

Slovenska obala s kužkom

V soboto bi šli na izlet na obalo, morda tudi na kopanje. Problem pa je, ker gre z nami tudi majhen psiček in ne vem, kje na slovenski obali je dovoljeno imeti psa na plaži.
Vprašala bi tudi, če morda veste, kje bi lahko kupila fige na obali ali na poti tja.

Hvala za odgovore

Na kakšni divji plaži, nobena “urejena” ne sprejema psov. Sploh kakšni pedri, ki paradirajo naokoli v speedovkah (tako zvani “reševalci” – če je on v življenju koga rešil sem jaz naslednji papež) znajo težit če psu nogice namočiš v vodo (cel itak noče v vodo, ura pa 9 in trije ljudje na plaži) medtem ko lahko primitivna prasica da svoje sonce srat sredi plitvine (10m stran pa urejen, redno čiščen neplačljiv wc) ob 2 popoldne vsem na očem in nebo trznil.

Se bojim, da urejene plaže res ne bomo našli. Kaj pa kakšna divja? Žal res slabo poznam slovensko obalo, za kam dlje pa ne bo časa.
Pes pa res ne bi šel v vodo, se jo boji. Bi bil pa z nami nekje v senci..

v strunjanu je divja plaža

Strunjan mi je zelo všeč, samo ne vem, kje je tam divja plaža. Pozimi včasih parkiramo na parkirišču za urejeno plažo in gremo peš do Pirana ali tudi Portoroža in čez tunel nazaj. Ampak imam v spominu povsod neke ograje okrog plaž, desno pod klif moraš prečkati ograjo, na levo pa je tudi en ograjen kompleks. Pozimi ni problem, ker je vse odprto, poleti pa nimam pojma, kje bi tam prišli do plaže.

Pa še enkrat hvala za vse odgovore

Kaj pa plaža od Pirana pod cerkvijo po poti do Fiese? Dolgo let nazaj smo se tam kopali, takrat je bila divja plaža, ne vem kako je sedaj.

Tam absolutno ne boš dobrodošla s psom!!!

V izoli pred svetilnikom….do table , ki prepoveduje pse !

V bistvu imaš lahko psa na plaži povsod. Obalni pas je nikograšnja last, tako, da ne vem če si lahko kdo lasti pas in ne dovoljuje psa – eni poskušajo, ampak če kaj nazaj rečeš grejo. Pač pospravi za njim 🙂

v luciji v kampu mislim da so dovoljeni psi..tam je tudi plaža

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

V Ankaranu v kampu je plaža. Tam je lahko, samo v vodo ne sme. Drugač je pa v Ankaranu kar luštno.

Hvala za odgovore, bomo sprobali…

Zaradi takih ljudi, ki razmišljajo tako arogantno sem imela uničen dan. Ja plaža je od vseh, pa tudi malo obzirnosti ne bi škodilo.
Tako si nekateri privoščijo s seboj vzeti kužka, ki bevska na vse naokrog.
Ali morda veš, da se nekateri, ko jim pes zalaja za hrbtom, počutijo, kot da jim je nekdo vrgel petardo. Prav nič prijetno, res.

Slovenska obala je tako majhna, da se psi na plažah res nimajo prostora “otresat ” ! Arogantni so pa samo lastniki psov, ker si vse dovolijo. Red pa mora bit. Možno bi bilo tik ob Delamarisu, ali levo od San Simona. Nikakor pa tam, kjer imajo prepoved napisano na tablah !

V Izoli med Simonovim zalivom ne levi in hotelom Delfin na desni je košček plaže kjer psi niso prepovedani,sem letos tudi videla več lastnikom s psi tam. Imaš en tak travnik,pa ene 3 drevesa, tako da če imaš kakšno marelo ali senčnik le vzemi s sabo. Smo pa tudi na plaži pri hotelu Delfin že videli pse kjub tabli in je rekel gospod,ki oddaja ležalnike,da če so mirni nekje ob lastniku ni težav,če pa jih lastniki vozijo v vodo(na višku sezone) potem kdo pokliče redarje in ti ti dajo kazen,ker je več znakov,da psi niso dovoljeni. Čeprav po mojem mnenju zdaj,ko se ljudje ne hodijo več množično kopat kužek ne bo nikogar motil,sploh če bo mirno spal ob tebi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close