Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Slovenska kuhinja :))) in se nekaj

Slovenska kuhinja :))) in se nekaj

Hej, sloves slovenske kuhinje in od kod prihaja:)

1.Hcerka je prezivela prejsnji teden v Dolomitih nad Bolzanom – torej Juzna Tirolska v Italiji.

Vsa navdusena mi telefonira, da v penzioncku kuhajo prav nic italijansko, ampak kar slovensko. Tega se nikjer v tujini ni docakala.

Zamisli, pravi : “Tako smo bili navduseni, ko smo dobili pravi smoren z jagodicjem, prave tople buhteljne z marmelado in jabolcni strudelj. Zdelo se mi je, da sem doma v nasi kuhinji. Anglezem sem hitela pripovedovati, da tako pece mama.”

Seveda sem bila vesela, toda vseeno sem ji povedala, da je nasa slovenska
kuhinja zelo podobna tisti avstrijski:)))

2. Danasnja nezgoda v domaci kuhinji:

Imam ze odprt zavitek italijanskih tankih tankih spagetov – 1 kg minus kaksnih 6 dag. Vzamem ga z najvisje police…in seveda M. zakon deluje…
Drzala sem tako, da je odprti del skatle gledal navzdol. Celotna vsebina spagetov se usuje na pult in nekaj tudi na tla ( so bila malo pred tem pomita). Kako je zgledalo? Kot velikanski kup kitajskih Mikado palicic.
Na sreco sta bila mackona na balkonu !!!

Najprej eno recem, potem z razprtimi prsti pobiram in tako uspem vecino resiti. Nato se potrudim se po sistemu Mikado igrice en spaget za drugim.
Nic se polomilo in zdaj imam lepo spet zlozeno kot je treba in razmisljam, kaj naprej…

So pa spageti extra dobre znamke – dobila v dar iz juzne Italije:)))

Lep dan Babi

Babi!

Je morala biti hčerka vesela kaj ;-)). Si predstavljam kako sede takšna domača kuhinja po smučanju ;-)).

No, tale Murphy ti jo je pa dobro zagodel. Bi rekla da je bila sreča, da nista bila mačkona zraven, kaj ;-)).
Seveda bi bilo takšnih špagetov škoda ;-))

En lep večerni pozdravček ti pošiljam!
d.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Ah, pri meni je danes šele žurka; najprej sem delala muffine, pa mi je po nevem kateri logiki maščoba tekla iz pekača navzdol po pečici (na dno) in potem sem odpirala okna in zračila prostor, da se je tisti dim razkadil.
Ko sem šla zalivat rože, sem polovico kanglice zlila za omaro… Res je danes krasen dan za biti neroda 🙂

Murphyjev zakon, ni kaj 🙂 Lp

Po dolgem času sem naredila za naše dunajske zrezke in sevede nisem solila ,nekaj godrnanje je že bilo potem so jih kar povrhu solili.Nekaj mora biti v zraku,se vam ne zdi.
Lepo spančkajte Geri

Dobro jutro!

Kar sline so se mo pocedile,ko pišete o takih dobrotah kot so buhtlji,jabolčni zavitek (ena meni najljubših reči)…

Ja,kako malo je potrebno,da se po kuhinji naredi kakšna nemnost….ta čas ko možgani zaznajo,da bo nekja narobe,da pošljejo informacijo rokam pa je že prepozno… Jaz sem zadnjič pekla torto,rumenjaki se mešajo v multipraktiku,moka s kakavom že pripravljena na tehtnici…odprem omarico nad pultom (na omari imam kuh.knjige) in Hvastijeva knjiga o mafnih zgrmi na tehtnico,v moko in kakav. Verjetno mi ni treba razlagat,da smo imeli malo pred tem generalko,da je bilo kakava in moke povsod,jaz pa sikala okrog vogalov kot kača…Tamlajši je pa ravno sesal z akumulatorskim mini sesalnikom (ena njemu najljubših “igrač”). Je takoj prišel in rekel,na sesaj…

Ampak biskvit je bil pa eden boljših…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Ojoj, kakšna slovenska skromnost. Kaj pa če je obratno??? In je tirolska kuhinja podobna naši :))) Mogoče so pa oni kopirali naše recepte!!

Po neki (moji) logiki bi bilo tudi možno. Naše ženske so hodile na delo v tujino za kuharice, pedenarce, likarice, …. in so verjetno seboj nosile tudi svoje recepte. Dobre stvari so tujci vzeli za svoje.

Aja pa še okoli makaronov. Pred časom sem gledala po tv oddajo, v kateri so delali gradbene konstrukcije iz makaronov in špagetov. Prave umetnine. (eiflov stolp, golden gate most,…) Tekmovalci imajo celo znanost okoli tega katere špagete bodo uporabili.

Lp, Ela S

ElaS, mogoce je pa res tako:))), saj v Trstu ( bivsa Austroog.) ne poznajo vlecenega testa- vsaj ta pravega ne. Lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close