Slovenija postaja vse bolj in bolj ateistična
Čisto iskreno, 17.11.2021 ob 08:15
To, da nekdo ne zaupa pokvarjeni katoliški cerkvi, še ne pomeni, da je ateist. Pravzaprav so vse religiozne ustanove za moje pojme dvomljive moralne vrednosti. Zame pravi bog je narava, vesolje. Prav nespoštovanje narave in drugih živih bitij nas bo pokopalo. Vera v izmišljene bogove, dokler je v mejah normale in dokler se prepričanj ne vsiljuje drugim, predvsem pa, dokler se vere ne zlorablja za nizkotne namene, kar se je v zgodovini krščanstva, judovstva in islama na veliko dogajalo (boj za bogastvo, prevlado, oblast, nadzor), sama po sebi ni napačna, ko se izrodi, pa povzroči veliko trpljenja in nesreče.
Temu se reče da je agnostik. Pojem je agnosticizem, utemeljil pa ga je Huxley.
Avtor – kar trdiš, je mogoče reči le za množico, nikakor pa ne moreš vedeti za posameznika – s kakšno izjemo sem ter tja.
iskrenomnenj, 17.11.2021 ob 07:47
Zato je vse tako bridko. Zato so slovenci tako zlobni in plehki, materialistični. Brezbožni narod, ki se bo cvrl v najglobjemu breznu v peklu
Sami ste si krivi. Bog vas bo kaznoval!
Strinjam se, da smo Boga izrinili iz svojih življenj. Tudi jaz verjamem, da je to vzrok številnega slabega. Ampak nikoli ni prepozno … Bog je Bog odprtih rok, samo besedo in odprto srce stran. Imam privilegij, smo v dobi milosti, kjer se Božja dobrota in ljubezen izlivata na tiste, ki ga iščejo. Dolžnost nas, ki poznamo in verujemo v troedinega Boga pa je, da molimo za ostale, da spoznajo Njega, ki je bil,n ki je in ki pride.
Kada pricas o kaderu bolje suti.
Vedel je da bos tak in tak oz da bos to in to pocel… In je skladno z svojim znanjem to tudi zapisal.
Vidis… Kaksen napuh in aroganca mora sele biti da reces Bozja volja je da je kot je oz da je tako… Bog je ze hotel tako… A ti to aludiras da je Bog kriv?
Jst nic nebi po svoje. Tako kot pise. Tako kot je misljeno.
Tudi za kazni. In tudi da zame velja. A jst dajem vtis da bi, da zame to ne velja?
Blaablaa, 17.11.2021 ob 08:54
Par dni nazaj je nekdo v eni temi objavil sliko vodoravno prerezane jabolke…
Stari… A ni to pametnom dosta? Pac ok… Pametnom… Malo za razmisljat…
Ko pogledas tisto… Se ti ne zdi kot da se je nekaj igralo???
Nekaj… Ne vem… Neskoncna inteligenca.?
Neinteligentnim tega ne boš dopovedal, so pač preveč butasti da bi razumeli, sami zase sicer trdijo kako pametni da so…
Bog je, pa naj vam bo to všeč ali ne !
Blaablaa, 17.11.2021 ob 09:06
There are Stars in Your Apples
Ta slika je bla. Res lepo. Ne vem al je sorta taka ker pri drugih izpade malo drugace…
A si gledal kdaj mravlje? Mas na yt “antscanada”
Tko mal za relax… Gledas…
Kako one vedo kaj morajo… Od kje jim navdih? Nagon? Al pa cebelam?
A ni vse urejeno…
Enkrat je mile pisal da ni vec ene zivali za videt kao ker je ravnovesje podrto…
Sem slisal enkrat da so nekje odganjali ptice z koruznih polj… Niso jim dovolili… Pa so jim kobilice prisle… Ker ko so ptici bli so pac jedli koruzo ampak tudi kobilice…
Ze ce cez okno pogledas je vse urejeno…
Pa nekaj me zanima… Pa noben ni popoln… Samo A vi res mislite da ne boste odgovarjal?
Kako gre tista… Ne mores zlo sejat a dobrem se nadat…
Sepravi vi se dobrem nadate? In se brez posledic?
Po tvoje je bog evolucija? To pa lahko.
jezus te kliče, 17.11.2021 ob 09:15
Senza736, 17.11.2021 ob 09:05
narobe razumeš, 17.11.2021 ob 08:54
Senza736, 17.11.2021 ob 08:50
Jaz sem mislila, da je bog pravičen in da odpušča, zdaj pa vidim, da še tisti, ki ste mu blizu, pravite, da je revanšističen sadist. ?
Bog odpušča tistim, ki se kesajo svojih grehov. Pot v nebesa zahteva ponižnost, ki vam je očitno primanjkuje
A res? A zdaj se pa že kar poznamo, da me meni nič tebi nič mečeš v isti koš nedefinirane skupine ljudi, ali zakaj imaš občutek, da je govora o mojih domnevnih grehih in primanjkljajih?
Gnev, ki ga trenutno izlivaš, pove vse o tebi. Zatežena in domišljava oseba. Bog se te naj usmili!
Da, seveda. Kakopak. ?
Anonimno 8630, 17.11.2021 ob 10:07
Strinjam se, da smo Boga izrinili iz svojih življenj. Tudi jaz verjamem, da je to vzrok številnega slabega. Ampak nikoli ni prepozno … Bog je Bog odprtih rok, samo besedo in odprto srce stran. Imam privilegij, smo v dobi milosti, kjer se Božja dobrota in ljubezen izlivata na tiste, ki ga iščejo. Dolžnost nas, ki poznamo in verujemo v troedinega Boga pa je, da molimo za ostale, da spoznajo Njega, ki je bil,n ki je in ki pride.
Kako naj iz svojega življenja izrivam nekaj, za kar sploh ne vem, ali obstaja? Da obstaja, pa pravijo neke maškare, ki defnitivno pri vsakem obredu hočejo cekine?
To sploh smisla nima za nekega normalnega človeka, samo za indoktriniranega.
Forum je zaprt za komentiranje.
. .