Slovenija leglo mansarderjev in kvazi biznismenov
Imamo 120m2 mansarede + prizidek + garažo + klet.
Svoj vhod.
Položnice si deliva.
Doma imamo meso, zelenjavo, sadje, jajca, drva.
2 otroka.
Jaz prinesem domov 1500 neto, moj 2500 neto.
Kredita nimava.
Pretegneva se v slubži ne ravno – 8 ur oddelaš laganim tempom, doma malo podelaš in si fraj.
S prihranki + kredit, ki se odplačuje od najemin, sva kupila 50m2 stanovanje in ga dala v najem.
Sedaj se mi obeta dediščina in bova kupila še eno stanovanje za oddajo.
Ko bodo otroci se zaposlili bodo dobili ta stanovanja in naj delajo z njimi kar hočejo.
Nimava nobene potrebe se selit na svoje.
Znano, 04.07.2025 ob 09:57
Imamo take znance. En oči je komunistično privatiziral firmo, zaposlil ženo in sinove. Kupil hišo na morju, kamor hodijo vsi sinčki z družinami letovat. Stara dva vse pripravita za prihod sinčkov z družinicami, zdaj že direktorčkov. Mladi niti žlice ne kupijo, niti ne vzdržujejo. Ko velikemu očiju odsluži avto, ga preda sinovom itd. A sinčki se nosijo, kot da so kadarkoli karkoli ustvarili.
Vnuki pa že kažejo rezultate. Prvi, srednješolec je totalno pogrnil, popravci itd. Drugi so še majhni, počakajmo. A že sedaj nevzgojeno vpijejo naokoli, starša bulita v TV, stara starša se ne upata vmešavat. In tako dalje rastejo človečki, ki so sposobni le…..ne vem no, česa sploh.
Saj nosijo sicer se, ampak, ko se v špegu pogledajo ali ozrejo naokoli pa vedo, da so precejšnje zgube, ne glede na konje v garaži.
koncno en z zgodbo.
Ja tako in vecina fotrovih sinckov je taksnih …naduti brez empatije .. trebali bi biti tarča posmeha
Neregistriran, 04.07.2025 ob 05:20
Kdor noče v najem, je sovražnik prostega trga, zasebnega sektorja – gospodarstva, torej komunist. Nesposoben, da bi sam kaj ustvaril, iz čiste zlobe in zavisti bojkotira stanodajalce, ki so se trudili, varčevali, se odrekali, da so ustvarili nepremičnine za najem, namesto da bi bil uporaben vsaj za to, da jim s plačevanjem najemnine pomaga oplemenititi kapital. Raje bo doma tastare parazitiral, namesto da bi že enkrat odrasel, se odselil in prispeval k razvoju nepremičninskega trga.
Ti to resno?
Zato naj se spravi od doma v drago, tržno stanovanje, da bo s tem ustvarjal dobiček premožnim lastnikom nepremičnin in obenem podpiral ‘razvoj’ trga?
Kaj bolj izprijeno absurdnega si ne predstavljam napisanega v tem postu ….
Rogoza, 05.07.2025 ob 13:07
Mamini sinčki. Ki ne samo stanujejo pri mamici, ampak jim mamica tudi kuha, pere in za vsako figo tolaži. Taki nikoli ne postanejo normalni dedci!
Tudi, če jim nebi kuhala, da imajo “kao urejen svoj vhod” ostanejo loleki.
Tatini sinčki podjetniki pa vsaj žensko dobijo ampak z časoma ga ona komanduje, ker začuti, beta moškega, ki se je kril za očetovim jajcim.
tako tako, 04.07.2025 ob 11:55
Imamo 120m2 mansarede + prizidek + garažo + klet.
Svoj vhod.
Položnice si deliva.
Doma imamo meso, zelenjavo, sadje, jajca, drva.
2 otroka.
Jaz prinesem domov 1500 neto, moj 2500 neto.
Kredita nimava.
Pretegneva se v slubži ne ravno – 8 ur oddelaš laganim tempom, doma malo podelaš in si fraj.
S prihranki + kredit, ki se odplačuje od najemin, sva kupila 50m2 stanovanje in ga dala v najem.
Sedaj se mi obeta dediščina in bova kupila še eno stanovanje za oddajo.
Ko bodo otroci se zaposlili bodo dobili ta stanovanja in naj delajo z njimi kar hočejo.
Nimava nobene potrebe se selit na svoje.
zakaj bi dobili svoje stanovanje ? zakaj nebi šli delat 2 šihta in ga sami kupili, zakaj delate invalide od svojih otrok? potem ko vam fakiča pokaže se pa jokate
Šparuc, 15.06.2025 ob 23:45
albanci in drugi tujci si pomagajo med sabo in potem se čudite kako jim gre dobro. Slovenci bi pa svoje otroke ven terali potem se pa čudili zakaj nimajo otrok. Ker dajo pol plače samo za streho nad glavo? V ZDA so kitajci zelo uspešni pa je celo v ZDA normalno da živijo pri starših do poroke, čez 30 in si pomagajo v gospodinjstvu
Ni normalno. Ko so polnoletni grejo od doma. To je samo v plemenskih skupnostih, ki jih, omenjaš, v t.i. razvitem svetu se jim to ne zdi normalno.
ti JAZ, 05.07.2025 ob 02:15
Ljubosumen na kaj? Na to da nisem incel? Je biti incel nekaj dobrega?
V celi lažni usmrajeni preimenovani zloćinski Slaviji imaš preštetih 5 Židov. Še to so we vsi iz smrdljive genocidalbe balkanske luknje preselili sem gor med Jugookupacijo. Zakaj jih je 5, zato ker ste jim gnileži leni naduti smrdljivi zalegarski tatinski navoženi z balkana in 0rej zmigrirani iz vaših pravih Slavij vse pokradli in jih maltretirali. Mal we zamislite, ko bo Laibachu preimenovanem v italijansko Ljubljano hodite. Prasci sram naj vas bo.
Anonimno 8965, 15.06.2025 ob 22:37
Anonimno 10441, 14.02.2025 ob 14:49
Jaz308, 14.02.2025 ob 08:14
Kokr se tu gor stalno pise o tej temi, ne morem dobiti druge slike kot da ste fous. Ne prenesete da ima nekdo moznost stanovati doma v okviru sirse druzine, da si medsebojno pomagajo. Enostavno vas zre od znotraj. Nehaj se obremenjevat z drugimi
Nikoli ni dobro živeti s starši zaradi ljubega miru. Različne generacije niso za skupaj, dovolj so obiski. Ok, nekaterim starši rit odnašajo, taki morajo te zadeve vzeti v zakup. Ampak, če je možnost, se odrasli otroci odselijo.
Različne generacije so živele skupaj zadnjih 200.000 let , kar obsataja človeštvo. Samo zadnjih 30 let nekateri pametujete, da je bolje iti “na svoje” in plačevati pol plače za najem nekemu oderuhu, ki te lahko jutri fukne na cesto.
Priblizno tako, ja. Ne vem cemu gre to, da nekateri ostanejo doma, danes vsem v nos. Ti pojdi v najem in se brigaj zase. Itak ste ze vsi pobalkansceni ali poamerikansceni. Slovenci izumiramo, fizicno, psihicno in mentalno, kjer je se najhuje…
Prištejte še tu zraven plačilo doma za starše – mi imamo sedaj situacijo doma, ko sta starša že nad 85 in sama več ne bi mogla živet, sta pa ok – potrebujeta edino pomoč pri pospravljanju in čiščenju in kuhanju – midva sva se preselila dol k staršema in furam jaz sedaj njuno gospodinjstvo (v spodnjem štuku imamo 2 veliki spalnici – v eni sva midva z možem, v drugem babica in dedek – imata prostor celo za manjši kavč in tv regal) , v mansardi je ostala hči. In krog se bo upam da nadaljeval. Že moja babica je bila doma do smrti.
Forum je zaprt za komentiranje.