Najdi forum

Slovaška

Pozdravljeni,
avgusta se za par dni odpravljam na obisk v Bratislavo. če sem že tam, bi rada pogledala še malo po Slovaški. Kaj je zanimivo za pogledat in kam iti? Grem za avtom.
b.

Mi smo nad Slovaško ful navdušeni. Tam smo bili že večkrat. Vsaj dva dni si je treba vzet časa za Bratislavo. Mesto me spominja na Ljubljano, vsaj po velikosti. Dobro je prespati na Zlatih piaskih, kjer je jezero in kamp. Malo vstran je kraj Trnava, staro mesto z obzidjem, zelo lepo. Če boste imeli čas se zapeljite do Bojnic, kje rje najlepši grad in velik ZOO, cene pa so proti Bratislavi za polovico nižje. Še malo naprej proti Poljski meji je prečudovit grad, ki je grozovito nedostopen Oravski Podzamok. Na splošno ni problemov glede hotelov, le paziti je treba na varovano parkirišče. Lepo se da sporazumeti s slovenščino. Če te zanima še kaj piši.

Hvala za sporočilo. Kake so pa kaj ceste in cestnine? Ste bili mogoče kaj v hribih? Jaz sem razmišljala, da bi šla mogoče še kaj pohajat po hribih.
Prenočišče v Bratislavi imam, ker grem k znancem, da drugo pa mislim, da bi uporabila Lonely Planet (sicer ga v knižnici ni bilo). A ste imeli kak drug vodič?
Branka

Za avtoceste imajo vinjete. Mislim, da je prišla tedenska ali je bila 10-dnevna 10 kron, približno 600 SIT. Mi smo imeli s seboj Cestni atlas Evrope, potem smo pa pri njih kupili natančnejšo avtokarto, kjer so bile označene znamenitosti in kaj se splača videti. Ceste so dobre. Mi smo lani prišli na Slovaško iz Polske smeri iz Zakopanov in ta del Slovaške mi je najbolj všeč. Lepa gorska cesta, prekrasen razgled in ogromno gozdov. Po hribih nismo veliko hodili, ker je bil mali star 11 mesecev in je hotel hoditi sam tako, da daleč nismo prišli. Na sploh na Slovaškem sta dve stvari ogromno gradov, veliko lepših in večjih kot pri nas, pa toplice s termalno vodo skoraj na vsakem vogalu. LP

Mi smo bli lan na Slovaškem. Za Bratislavo se strinjam z eriko (tudi s kampom). Je pa tam zraven še Devinski grad (razvalina). Je točno na sotočju Donave in Morave. Je kar zanimivo, pa še lep razgled je.
Mi nad Trnavo nismo bili preveč navdušeni. Malce bolj nad Nitro. Nam je bila pa zlo všeč Žilina (že bolj proti severu).
Grad Bojnice se je men zdel en sam kič. Se res veliko bolj splača it pogledat Oravski grad.

Bolj na vzhodu je pa še za pogledat Košice, Bardejov, prelaz Dukla (ostanki iz druge svetovne vojne) in pa rusinske cerkvice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close