Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice slovaška poleti

slovaška poleti

Živjo

Razmišljamo, da bi se letos poleti odpravili na potepanje po Slovaški. Smo zagriženi “šotoristi” zato bomo tudi letos kampirali. V planu imamo zadnji teden junija in prva dva tedna julija. Malček me le skrbi glede temperatur v tem času – je že dovolj toplo? Kaj pa za kopanje?

Izkušnje in nasveti bodo dobrodošli!

Hvala in lep pozdrav

Toplo je v tem času zagotovo dovolj, saj so temperature podobne našim. Se pa ponekod ponoči močno shladi, lansko poletje me je zeblo v Tajovu pri Banski Bystrici in v Levoči (verjetno zato, ker oba kempa ležita v relativno ozkih dolinah). Morda je tam praktično vzeti eno od malih hišic v kempu.

Je pa Slovaška super destinacija za poletno potepanje in šotorjenje, zato sem jo na tak način obiskal že dvakrat.

Hvala… Te lahko potem še za kaj informacij prosim?

Predlagaš kakšno lušno destinacijo ob kakšni reki/jezeru, kjer se da kopat. Imamo namreč 2-letno deklico, ki izredno rada čofota 🙂

Kakšne so kaj cene kampov?

Če bo hladno se bomo pa malo bolj zavili 🙂 Pred dvemi leti, ko je imela naša pupa 6 mesecev smo se potepali po Avstriji, kjer nas je zajelo nekajdnevno deževje in je bila ponoči temperatura v šotoru enih 12 stopinj 🙂 Smo žal morali prekinit potovanje po čudoviti deželi. Upajmo, da bo letos boljše 🙂

Še enkrat hvala in lep pozdrav

Glede jezer imam izkušnje samo z Zlaty Piesky (plaža znotraj kampa) v Bratislavi in enim jezerom pri Senecu. Poleti so urejene obale teh jezer zelo polne. Pri Senecu je dostop do plaže plačljiv. Imajo pa ta jezera tudi dostop z “zadnje” strani, kjer je plaža slabša, ljudi pa je občutno manj.

Opozoril bi še na to, da se Slovaška jezera glede lepote ne morejo primerjati z avstrijskimi in upam, da to ni vaš glavni cilj potovanja na Slovaško.

Hvala

Vem, da se redkokatero jezero lahko primerja z avstrijskimi in seveda to ni naš glavni cilj potovanja. Kopali bi se predvsem zaradi naše pupe, nama z možem to ni tako pomembno…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close