SLO ravnatelji nesposobni, v HR so se sami organizirali
iDESI952, 15.11.2021 ob 17:15
Danes je v silnem besu navzkrižnih sporočil ena mamica ( članica sveta staršev ) vprašala, kje bodo otroci dobili teste. Toliko o testiranju doma. 🙂
Seveda, zato pa zdej tolk komplicirajo, kako bojo izvajal te zadeve! Upirajo se vsemu, pol bojo pa ta glavni, ko bo treba pokazat krivca za nastale razmere.
Solniki so pa tud tolk neelasticni in vsako dodatno nalogo jemljejo kot najvecji problem. Namesto, da bi mal glave skup vtaknil in se organiziral, pa 14 dni prsli v sluzbo 20minut prej, nobenmu nebi krona z glave padla. Ampak ne, takoj je treba iskat vse mozne izgovore in probleme, sam da njim slucajno ne bi kej spremenil rutine! Ce je prostorska in kadrovska stiska se pac prihode otrok malo zamakne, tistih 14 dni ne bo nic narobe, ce gre prva ura za teste. Ampak ne! To je pa cist prevec dela in ogromna skoda v znanju bo nastala! Uf…se mal bojim…!
Dobro poznam, 15.11.2021 ob 17:44
Seveda, zato pa zdej tolk komplicirajo, kako bojo izvajal te zadeve! Upirajo se vsemu, pol bojo pa ta glavni, ko bo treba pokazat krivca za nastale razmere.
Solniki so pa tud tolk neelasticni in vsako dodatno nalogo jemljejo kot najvecji problem. Namesto, da bi mal glave skup vtaknil in se organiziral, pa 14 dni prsli v sluzbo 20minut prej, nobenmu nebi krona z glave padla. Ampak ne, takoj je treba iskat vse mozne izgovore in probleme, sam da njim slucajno ne bi kej spremenil rutine! Ce je prostorska in kadrovska stiska se pac prihode otrok malo zamakne, tistih 14 dni ne bo nic narobe, ce gre prva ura za teste. Ampak ne! To je pa cist prevec dela in ogromna skoda v znanju bo nastala! Uf…se mal bojim…!
Zakaj pa ne rečete, naj tako dela zdravstvo? Naj gredo urologi še malo na kovid oddelek delat, če že zapirajo navadne oddelke? Pa naj pridejo delat malo prej brez nadur, zakaj pa ne? A se ne znajo zorganizirat, ne pa da za vsake pol ure dela vlečejo nadure? A se še kje drugje dela tako kot pri učiteljstvu? Naložiš jim na rame še neko čisto drugo delo, hkrati pa nič ne plačaš? Tega ni nikjer, samo od učiteljev kar pričakujete, da bodo delali en kup breplačnega dela, tudi takega, za katerega sploh niso usposobljeni. Zanimivo, res. Če v zdravstvu krčijo programe, naj pa jih tudi v šolstvu, če so dobili dodatno delo. A ni to normalno povsod?
Kdo pa dela dodatna dela brez plačanih nadur? A ti bi delala tako? Šef ti reče, pridi 3x na teden 20 min bolj zgodaj v službo, ker boš delala še to in to. Ko vprašaš, če boš dodatno plačana, ti reče, seveda ne. In ti rečeš, ja seveda šef, ni problema. Sem bila asistentka na faksu nekaj časa. A misliš, da predavatelji s prstom mignejo, če jim dajo neplačano delo? Vsake dodatne minute so plačani nadure.
Iz prakse, 15.11.2021 ob 18:14
A to so razlicni testi iz lekarne???
Ojoj…pol bo pa veselo v sredo v solah….
Tak cirkus, malo se bodo lovili, na koncu pa ne bo niti četrt tako pestro. Ker bodo tudi najglasnejši pohlevno poslali otroke v šolo, ki se bodo testirali, ker si ne morejo privoščiti ujčkanja doma. Tudi otroci niso tako bukovi in bodo zmogli. Ne bo nič groznega.
ma ne no, 15.11.2021 ob 13:27
No, pa ti povej, kako v prvem razredu s 26 otroki in dvema učiteljicama izvesti testiranje. Kako so to izvedli genialci na Hrvaškem, res me zanima. Kaj na šolah, ki nimajo prostorskih pogojev, narediti s pozitivnimi? Ni prostora, vse je zasedeno. Jaz bi sicer namesto ravnateljev lepo naredil tako, kot to že ves čas dela zdravstvo: ker ni ne prostorskih ne kadrovskih pogojev, bomo krčili dejavnosti. To moramo narediti, če hočemo izvajat testiranja. Namesto jutranjega varstva bo učiteljica izvajala nadzor nad prvošolci skupaj z dvema drugima. Namesto podaljšanega bivanja pridejo učiteljice na testiranje prvošolcev in drugošolcev, podaljšano je za eno uro krajše. Po otroke je potrebno prihajat najkasneje do 15. ure. Interesnih dejavnosti ni, ker je ves kader razporejen na testiranja. In tako dalje.
Bi vam bilo všeč? To naredijo pametni ravnatelji, če ni dodatnega keša, ni dodatne muzike! Simpl.
Ne nabijaj !
Čisto preprosto, posedeš otroke, saj so veliki , pokažeta jim kako se vse pripravi, nekajkrat jim bosta pomagali, po nosu povrtati zna vsak, če ne zna s paličico naj pa s kazalcem, to ziher zna, nadalje kapljic raztopine , to jim vidve pošpricata, koliko nam še manjka do testa , skoraj nič…
Babe se bojite naspidiranih staršev kateri bi vas pobili če bi se njihov sonček testiral.
Lažeš, 15.11.2021 ob 17:11
maki512, 15.11.2021 ob 16:52
iDESI952, 15.11.2021 ob 16:45
jaz ti povem, 15.11.2021 ob 16:25
Dobro poznam, 15.11.2021 ob 16:05
Jahno, 15.11.2021 ob 14:40
Dobro poznam, 15.11.2021 ob 14:22
Jahno, 15.11.2021 ob 14:07
Stvar je jasna: v navodilih jasno piše, da mora mlajšim od 12 pomagati odrasel. Torej je protokol ministrstva v nasprotju z navodili proizvajalca. To je vse, kar bi morali ravnatelji ponavljati.
Bravo! Si nasla dlako v jajcu! In tako kot vse pri nas; gremo takoj jokat pa na sodisce, a ne?
Ma dej…res znate samo iskat probleme, ne zavedate se pa, da to kaze na vase prazne glave! Pa a ste res tako nesposobni???
Kaj ko bi mogoce doma malo potrenirali s svojimi soncki, namesto da cele dneve po sihtu visite na telefonih, otroci pa bulijo v tv?
Prej ste jokali, da so otroci zafrustrirani, ker niso v soli, zdej spet iscete razlog, da jih nebi poslali v solo. Pa naj ze gre vse v tri krasne, ce mamo tolk bolan folk…
Ignoriranje navodil proizvajalca je dlaka v jajcu? Najbrž so odločbe US tudi dlaka v jajcu? Najbolje, da vlada začne respiratorje, ki ležijo po kleteh, kar na dom pošiljat tistim s težjim potekom pa naj se sami priklopijo. Pa cepimo se tudi lahko kar sami, kaj pa je tista špika v ramo… Ne bomo zdaj malenkostni, za življenja gre!
Ma dej, ne da se mi s komplikatorji ukvarjat! Imas navodila, prestudiraj jih, pokazi frocu in to je to!
Cela znanost, pa cist trotl zihr je vse skupi!
Malo se zamislite nad sabo! Ce ste nesposobni otrokom pokazat kaj in kako, pol se vprasam jako jih nasploh vzgajate. Sicer je pa rezultat viden povsod naokoli!
namesto da se ukvarjate s testerji, se začnite boriti za svoje otroke, da vam jih ta podkupljena mafijja ne bo dušila, praskala po nosnici … in tudi ubijala, ja ubijali jih bodo, ko bodo dobili taka navodila … pa ni daleč od tega!
Nobena maska ne duši otrok tako močno, kot jih dušite starši, ki svoje frustracije zdravite preko njih (otrok). Če otroku do sedmega leta niste uspeli posredovati, da je njegova svoboda omejena s kvalitativno enakovredno pravico drugega, ste ga pohabili.
Očitno nimaš občutka kaj so 6 ali 7 letniki sposobni in odgovorni. Tudi zaradi samopoškodb med testi, so testi za samotestiranje praviloma potrjeni kot ustrezni zgolj za starejše od 12 let.
Avstrijci so že pred več kot enim letom začeli s testiranjem s slino pri najmlajših.
Če se Janezek ni zmožen naučiti v enem letu tega kar je Kurz osvojil že lani, potem nam pač ni pomoči. Oz. je edina rešitev manjava vlade in upanje na boljšo.
Ma daj ne laži! Kakšne teste imajo Avstrijci? A sploh veš?!?
Avstrijski otroci se testirajo z dvema testoma – en je PCR, kjer otrok grgra tekočino! Si moreš misliti, kako je to nevarno, ker jo sigurno kak pogoltne, a ne?!? Imajo polno mrtvih med šolarji zaradi nesreč pri testiranju, a ne! Drugi, HAG je kar lepo klasičen s palčko v nos!
Ne lažite, zmešani antivakserji! Raje usposobiti sebe, potem pa še svoje sončke, da boste znali prav narediti test za spremembo!
in od kje tebi ideja, da sem antivakser? zmerjaš kar vse po vrsti?
Če pri nas niso sposobni planirati cepljenja in testiranja, je pač kriva trenutna oblast in ne jaz. Temu veliko pripomorete zaljubljenci v velikega vodjo in antivakserji, vsak udarjen v svojo smer.
Ehnoja, 15.11.2021 ob 19:27
Tak cirkus, malo se bodo lovili, na koncu pa ne bo niti četrt tako pestro. Ker bodo tudi najglasnejši pohlevno poslali otroke v šolo, ki se bodo testirali, ker si ne morejo privoščiti ujčkanja doma. Tudi otroci niso tako bukovi in bodo zmogli. Ne bo nič groznega.
Ti si pa optimistka. Seveda bodo težave, saj imamo kar nekaj tistih, ki se bodo na vse načine upirali, da se njihovi sončki testirajo, po drugi strani pa bodo pri mlajših otrocih nastopile težave, saj se prav lahko zgodi, da bodo v enem razredu uporabljali recimo 3 ali celo pet različnih testov. Vsak ima malo drugačen set z drugačno vatirano palčko, epruvetko, dozatorjem in ploščico na katero se kapne različno št. kapljic tekočine). In pri šest ali sedem letnikih ne moreš pričakovati, da bodo postopek vsi pravilno speljali.
Že pri desetletnikih bo kar nekaj zmede.
pika poka pikapolonica, 15.11.2021 ob 13:34
Pa zakajjjj hudiččaaaa je vse tako težko… Jaz res ne razumem. Navodila- otrok vzame brisačko za enkratno uporabo in jo odloži na mizo, ven vzame komplet… marija bog pomagaj a ressssnoooo. Prvo uro vsi v razredu sedijo, učotelji/učiteljica razdeli brisačo. Reče komplete VUN, od prvega do zadnjega odprejo komplete in počoka vsakemu po vrsti nos – ena od ene strani razreda, druga od druge strani razreda, ko kočajo, se vrne do prvega in nakplja test in naroči učencu da spremlja če se pojavijo 2 črtice.
Ko je končano po 15 minutah, pozitivne odpelje do varnostnika in počakajo na prevzem starša, ostali si razkužijo roke in nadaljujejo pouk.
Vse kar je drugače je to, da se prva ura zamakne za 20 minut in to je to… Bog pomagi kolk problemov.
PReklet debil zarukan. Kaj je narobe? Narobe bo ko bodo otroci spili tisto tekočino, si poškodovali nos, oko, sploh pa se 6 letniki ne smejo dotikat teh testov, ker so namenjeni od 14 let naprej.
Eno je, da se otroci testirajo sami doma pod nadzorom staršem, drugo pa sami s 28 sošolci. Pa zdaj razmišljajte debili, kaj je narobe s tem.
maki512, 15.11.2021 ob 19:49
in od kje tebi ideja, da sem antivakser? zmerjaš kar vse po vrsti?
Če pri nas niso sposobni planirati cepljenja in testiranja, je pač kriva trenutna oblast in ne jaz. Temu veliko pripomorete zaljubljenci v velikega vodjo in antivakserji, vsak udarjen v svojo smer.
Ti nimaš otrok, ki so v šoli. Kaj se sploh vpletaš v to? Si učiteljica? Ali kako se te že zadeva tiče? Se čutiš poklicana, da pametuješ in iščeš izgovore kako bi, da ne bi?
Problem je zdaj naenkrat, da se otroci ne znajo testirati? Ali to, da jim starši tega ne pustijo? Mogoče pa predvsem to, da tega starši, čeprav trdijo, nikoli zares niso počeli? Ker so še malo funkcionalno nepismeni, tega ne znajo pokazati otrokom, zdaj pa so vsi drugi krivi za to?
Ne bi raje iskala rešitev, predlagala kako čim enostavnejše organizirati testiranje? Ker dejstvo ostaja, da so šole vir okužb.
maki512, 15.11.2021 ob 19:57
Ti si pa optimistka. Seveda bodo težave, saj imamo kar nekaj tistih, ki se bodo na vse načine upirali, da se njihovi sončki testirajo, po drugi strani pa bodo pri mlajših otrocih nastopile težave, saj se prav lahko zgodi, da bodo v enem razredu uporabljali recimo 3 ali celo pet različnih testov. Vsak ima malo drugačen set z drugačno vatirano palčko, epruvetko, dozatorjem in ploščico na katero se kapne različno št. kapljic tekočine). In pri šest ali sedem letnikih ne moreš pričakovati, da bodo postopek vsi pravilno speljali.
Že pri desetletnikih bo kar nekaj zmede.
Kako imajo toliko različnih testov? Imam otroke v zadnji triadi tako da teste prevzemamo že nekaj časa. Ampak vedno smo dobili istovrstne teste.
Neprijavljena, 15.11.2021 ob 20:18
Kako imajo toliko različnih testov? Imam otroke v zadnji triadi tako da teste prevzemamo že nekaj časa. Ampak vedno smo dobili istovrstne teste.
To se je zgodilo tistim vzornim staršem, ki dvigujejo teste šele sedaj, ko jim kuzla v rit skače. Prej tega v življenju niso videli. Ostali smo takoj, ko smo lahko, dobili teste, ki jih že ves čas uporabljamo.
Spet debil zarukan, 15.11.2021 ob 19:59
PReklet debil zarukan. Kaj je narobe? Narobe bo ko bodo otroci spili tisto tekočino, si poškodovali nos, oko, sploh pa se 6 letniki ne smejo dotikat teh testov, ker so namenjeni od 14 let naprej.
Eno je, da se otroci testirajo sami doma pod nadzorom staršem, drugo pa sami s 28 sošolci. Pa zdaj razmišljajte debili, kaj je narobe s tem.
Si predstavljate, da bi imeli tiste avstrijske teste z grgranjem? Pol otok bi naredilo harakiri, ker bi popili tisto strupeno brozgo! Najmanj, kar bi postali, če bi preživeli, bi bili debili. Še sreča, da takih ni pri nas, neumnih Slovenčkih!
Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI/Desperadodajka
Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo ???
Izredna novica: so nas hoteli utišat. SDS nas BRIŠE, ampak mi se ne damo.
Lejolej, 15.11.2021 ob 20:33
In zakaj si lagala glede avstrijskih testov? Ne prvič celo. Že v drugi temi so ti napisali kako je zares, dodali linke do njihovega šolskega ministrstva, ti pa še vedno lažeš? Zakaj? Kakšno agendo imaš?
In o čem sem po tvojem mnenju lagal? Kaj konkretno mi očitaš? ali si samo paranoična?
Lejolej, 15.11.2021 ob 20:32
To se je zgodilo tistim vzornim staršem, ki dvigujejo teste šele sedaj, ko jim kuzla v rit skače. Prej tega v življenju niso videli. Ostali smo takoj, ko smo lahko, dobili teste, ki jih že ves čas uporabljamo.
Za mlajše otroke smo teste dobili šele po 1.11. Našega smo za šolo testirali točno 1x, potem je padla karantena. Sem ga vmes tudi testirala, a mi ne bi bilo treba.
Ja pa ja de. Jaz sem jih dvignila takoj, ko so bili na voljo za samotestiranje mlajših otrok. Pa sem dobila Bosonove. 10 za vsakega otroka. Vsi smo tisti dan v lekarni na Poljanskem nasipu dobili Bosonove, nas je bilo kar nekaj v vrsti. Prijateljica je na Viču dobila Siemensove, medtem ko je mati otrokovega sošolca tisti dan dobila čisto enega tretjega – se ne spomnim imena. Tako da, ne nabijaj v prazno!
maki512, 15.11.2021 ob 22:25
In o čem sem po tvojem mnenju lagal? Kaj konkretno mi očitaš? ali si samo paranoična?
Ti vztrajno pisariš, da imajo Avstrijci teste na slino. Imajo dve vrsti testov – delajo oboje (HAT in PCR). Palčkam v nos se ne izognejo. To je info za ostale, ki tega res ne vedo. In za vas, agitatorčke, da se vas malo zaustavi v vaših lažeh.
Pa res, nimaš otrok v šoli, pa tako akitven/-na v temah o testiranju otrok? Gee, I wonder why… Verjetno iz čiste filantropije in želje po umirjanju zadev ?
Lazeskradesbolhejes, 15.11.2021 ob 23:11
Ti vztrajno pisariš, da imajo Avstrijci teste na slino. Imajo dve vrsti testov – delajo oboje (HAT in PCR). Palčkam v nos se ne izognejo. To je info za ostale, ki tega res ne vedo. In za vas, agitatorčke, da se vas malo zaustavi v vaših lažeh.
Pa res, nimaš otrok v šoli, pa tako akitven/-na v temah o testiranju otrok? Gee, I wonder why… Verjetno iz čiste filantropije in želje po umirjanju zadev ?
Tipson je samo nedolžna ovčka, nooo! Kako ne razumete tega? Ša sam ne razume nič. Ve samo, da se mora oglašati in pisati nekaj, tudi če je totala bedarija. Saj niti otrok nima v šoli, kaj ga pa briga kaj bo z njimi. Saj niso njegovi. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.