Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SLO ravnatelji nesposobni, v HR so se sami organizirali

SLO ravnatelji nesposobni, v HR so se sami organizirali

Tu se vprašamno, kakšne nesposobneže nastavljamo za ravnatelje šol, saj večina slovenskih ravnateljev že ves čas covida deluje povsem nebogljeno in nedoraslo svoji funkciji, samo iščejo probleme in izgovore, namesto da bi iskali rešitve, hočejo do pikice natančna navodila medtem ko so hrvaški ravnatelji pravo nasprotje, so se sposobni znajti in organizirati sami, številni med njimi bodo osebno preverjali PCT.

Evo, to je ravnatelj, ne pa naše mevže, ki so cel dan skrivajo v  pisarni ali pa jokcajo na televiziji. Naj vrnejo plače, si jih ne zaslužijo. Vsa čast redkim slo izjemam, ki so dorasle svoji funkciji.

No, pa ti povej, kako v prvem razredu s 26 otroki in dvema učiteljicama izvesti testiranje. Kako so to izvedli genialci na Hrvaškem, res me zanima. Kaj na šolah, ki nimajo prostorskih pogojev, narediti s pozitivnimi? Ni prostora, vse je zasedeno. Jaz bi sicer namesto ravnateljev lepo naredil tako, kot to že ves čas dela zdravstvo: ker ni ne prostorskih ne kadrovskih pogojev, bomo krčili dejavnosti. To moramo narediti, če hočemo izvajat testiranja. Namesto jutranjega varstva bo učiteljica izvajala nadzor nad prvošolci skupaj z dvema drugima. Namesto podaljšanega bivanja pridejo učiteljice na testiranje prvošolcev in drugošolcev, podaljšano je za eno uro krajše. Po otroke je potrebno prihajat najkasneje do 15. ure.  Interesnih dejavnosti ni, ker je ves kader razporejen na testiranja. In tako dalje.

Bi vam bilo všeč? To naredijo pametni ravnatelji, če ni dodatnega keša, ni dodatne muzike! Simpl.

Odgovor na objavo uporabnika
ma ne no, 15.11.2021 ob 13:27

No, pa ti povej, kako v prvem razredu s 26 otroki in dvema učiteljicama izvesti testiranje. Kako so to izvedli genialci na Hrvaškem, res me zanima. Kaj na šolah, ki nimajo prostorskih pogojev, narediti s pozitivnimi? Ni prostora, vse je zasedeno. Jaz bi sicer namesto ravnateljev lepo naredil tako, kot to že ves čas dela zdravstvo: ker ni ne prostorskih ne kadrovskih pogojev, bomo krčili dejavnosti. To moramo narediti, če hočemo izvajat testiranja. Namesto jutranjega varstva bo učiteljica izvajala nadzor nad prvošolci skupaj z dvema drugima. Namesto podaljšanega bivanja pridejo učiteljice na testiranje prvošolcev in drugošolcev, podaljšano je za eno uro krajše. Po otroke je potrebno prihajat najkasneje do 15. ure.  Interesnih dejavnosti ni, ker je ves kader razporejen na testiranja. In tako dalje.

Bi vam bilo všeč? To naredijo pametni ravnatelji, če ni dodatnega keša, ni dodatne muzike! Simpl.

Saj to že ves čas delajo v zdravstvu, pa se jim zdi normalno. Odpiramo nove kovid oddelke, torej moramo zapreti ORL ambulanto….Bi bil že čas, da začnejo tudi v šolstvu.

Wert, 15.11.2021 ob 13:19

Tu se vprašamno, kakšne nesposobneže nastavljamo za ravnatelje šol, saj večina slovenskih ravnateljev že ves čas covida deluje povsem nebogljeno in nedoraslo svoji funkciji, samo iščejo probleme in izgovore, namesto da bi iskali rešitve, hočejo do pikice natančna navodila medtem ko so hrvaški ravnatelji pravo nasprotje, so se sposobni znajti in organizirati sami, številni med njimi bodo osebno preverjali PCT.

Evo, to je ravnatelj, ne pa naše mevže, ki so cel dan skrivajo v  pisarni ali pa jokcajo na televiziji. Naj vrnejo plače, si jih ne zaslužijo. Vsa čast redkim slo izjemam, ki so dorasle svoji funkciji.

Dragi Wert, mogoče si smc-jevec (uno o problemih in rešitvah), ampak saj veš, da imamo ministrstvo za to, da pove kako in kaj, da ravnatelji in ravnateljice ne morejo po svoje nekej komandirat. Zato imamo ministrstvo in osebe tam tudi plačujemo, mimogrede.

Pa zakajjjj hudiččaaaa je vse tako težko… Jaz res ne razumem. Navodila- otrok vzame brisačko za enkratno uporabo in jo odloži na mizo, ven vzame komplet… marija bog pomagaj a ressssnoooo. Prvo uro vsi v razredu sedijo, učotelji/učiteljica razdeli brisačo. Reče komplete VUN, od prvega do zadnjega odprejo komplete in počoka vsakemu po vrsti nos – ena od ene strani razreda, druga od druge strani razreda, ko kočajo, se vrne do prvega in nakplja test in naroči učencu da spremlja če se pojavijo 2 črtice.

Ko je končano po 15 minutah, pozitivne odpelje do varnostnika in počakajo na prevzem starša, ostali si razkužijo roke in nadaljujejo pouk.

Vse kar je drugače je to, da se prva ura zamakne za 20 minut in to je to… Bog pomagi kolk problemov.

h. jobert, 15.11.2021 ob 13:33

Dragi Wert, mogoče si smc-jevec (uno o problemih in rešitvah), ampak saj veš, da imamo ministrstvo za to, da pove kako in kaj, da ravnatelji in ravnateljice ne morejo po svoje nekej komandirat. Zato imamo ministrstvo in osebe tam tudi plačujemo, mimogrede.

Naj ugibam, si nesposben, predobro plačan ravnateljček?

Komplicira se zaradi staršev, posebej pa zaradi otrok.

Vedno  se najdejo posamezniki, ki bi že zaradi 4 z advokatom od učitelja do ravnatelja tožili.

Zakaj bi se ravnatelj javil, da bo testiranje spremljal, vodil ali celo izvajal testiranje in ostalo?

Ni usposobljen in nima teh kompetenc, zato pa sem tudi jaz vedno želela, pogosto pa zahtevala pismene zahteve, želje, pobude od ravnateljice, staršev in drugih udeleženh.

Če ni zapisano, na koncu nasrka kdo?

Pred 35 leti me je skoraj tožil starš otroka, ker kakor, da nisem oddala zavarovanja za njegovega otroka.

Še sreča, da sem imela zvezek, v katerega sem zapisovala vse stvari, ki so se tikale dela in sodelovanja na vseh nivojih.

Kaj je bilo v tisti zadevi. Poiskala sem zvezek, starš je bil ves čas z mano, odšla sva do pedagoške vodje in tam skupaj pogledala kaj je bilo zapisno. Ti šment, pri imenu in priimku njegovega otroka je bil samo zapis, otrok je devizno zavarovan v družini.

Starša je skoraj kap, ker je želel uveljavljati zavarovanje, ker je med počitnicami stopil na žebelj in ako može…. Da ne govorim, da je vodstvu želel naprtiti krivdo na moj račun, ker njegovega otroka ni bilo na seznamu zavarovanih otrok. Še sreča, da sem zvezek imela v omari in je ped. vodja prišla do mene in se pozanimala kaj je na stvari.

Se mi je opravičil in k sreči od takrat naprej so vse take zadeve starši na moj predlog oz, tudi ob podpori vodstva vse podpisovali do konca moje delovne dobe. Nikoli več ni prišlo do “nesporazumov”, ker se je razvedelo, da okrog me ne bo nihče več prinesel.

Če so se pojavile kakšne dileme v kakih navodilih in bi lahko kakorkoli odgovarjala, sem tudi od vodstva zahtevala zadeve napisane in jih v večini tudi dobila, sicer določene stvari nisem izvedla, ukrepala(vodja enote) in sem oddelala svoje delo odlično.

Vsi niso in nismo pooblaščene osebe za vse( preverjanje vinjenosti in substanc pri sodelavcih, starših…., ne smemo se vtikati v osebne zadeve, ki se nas ne tičejo, vsi nimajo kompetenc preverjati in se seznanjati z zdravstvenimi podatki posameznikov, nimamo policijskih in sodnih pooblastil), čeprav je že veliko stvari postalo delo po domače.

pika poka pikapolonica, 15.11.2021 ob 13:34

Pa zakajjjj hudiččaaaa je vse tako težko… Jaz res ne razumem. Navodila- otrok vzame brisačko za enkratno uporabo in jo odloži na mizo, ven vzame komplet… marija bog pomagaj a ressssnoooo. Prvo uro vsi v razredu sedijo, učotelji/učiteljica razdeli brisačo. Reče komplete VUN, od prvega do zadnjega odprejo komplete in počoka vsakemu po vrsti nos – ena od ene strani razreda, druga od druge strani razreda, ko kočajo, se vrne do prvega in nakplja test in naroči učencu da spremlja če se pojavijo 2 črtice.

Ko je končano po 15 minutah, pozitivne odpelje do varnostnika in počakajo na prevzem starša, ostali si razkužijo roke in nadaljujejo pouk.

Vse kar je drugače je to, da se prva ura zamakne za 20 minut in to je to… Bog pomagi kolk problemov.

Nič ne počoka po nosu!!! Protokol, ki ga je dalo ministrstvo, eksplicitno narekuje: Učitelj/oseba, ki spremlja testiranje, ves čas nosi masko in se učencu približa v neposredno bližino le v primeru, ko je to nujno.

Nihče torej ne bo žokal v nikogaršnji nos razen učenec sam sebi. Pred žokanjem po nosu je pa treba odpreti eno mini ampulico, zliti tekočino v drugo mini ampulico, držati to ampulo z eno roko, medtem ko z drugo roko žokaš po nosu, potem palčko dati v ampulco in jo od zunaj rahlo stiskati, odložiš palčko, ampulo nakapaš direktno na tester, v tisto malo odprtinico.

Govorimo o motorično nerazvitih otrocih, ki ne znajo niti škarij v roki držat, kaj šele rezat. Lončki z vodo za barvanje se kar naprej polivajo in padajo z miz…. Grafomotorika je bog pomagaj… Upam, da bodo na kateri šoli snemali tole testiranje prvošolcev, hahahaha.

Vmes enemu pade palčka na tla. Drugemu se polije tekočina. En otrok joka in se upira. Drugemu teče smrkelj. Med vsako palčko si mora razkužit roke…

samo res, 15.11.2021 ob 13:30

Saj to že ves čas delajo v zdravstvu, pa se jim zdi normalno. Odpiramo nove kovid oddelke, torej moramo zapreti ORL ambulanto….Bi bil že čas, da začnejo tudi v šolstvu.

samo utihni glede zdravstva, samo utihni. Ljudje plačujemo že 30 let pošteno zdravstvo… pa ste ga imeli čas izrobati – do pol milijarde letno izgine mimo zakonov baje(okvirno ocenjena cifra9… za vse to v zdravstvu imate čas že 30 let, početi med delovnim časom… tud štemplat se za plačo v javnem zavodu, bolnike, ki čakajo pred amb. pustiti v nemar in grestze delat privat, pa samozadovoljevat se mate cajt, pa banane goltat, pa čvekat, medtem ko pacientje čakajo v nepreglednih čakalnih vrstah po ure in ure v čakalnicah, une sestre plešejo in trenirajo iko iko dance to v času, ko  fantek z opečeno nogico čaka v bolečinah, ker ga nihče nima cajta baje sprejet in ni kadra in huda gužva, pa ne vem kakšne praviljice še vse – in to tako že 30 let

… zdej ko je pa korona pa jamrate zakaj nimate dovolj prostora, pa opreme, pa ne vem kaj še…

anarhija je  že dolgo časa in niste imeli nobenega interesa,da se kaj popravi, pasalo se vam je napajat, dol vam je viselo, če bolniki čakajo v čakalnih vrstah, dol vam je viselo, če je oprema zastarela ali je ni… zdej pa tukaj nekaj jamrate…

vse to danes je posledica zgolj všega neodgovornega ravnanja v zdravstvu že 30 let – vašega in politike.

nehajte se spravljati na kogarkoli s krivdo – vi ste krivi in odgovorni – in če kaj bi bil ukrep – za vse kar ste pokradli v 30 letih bi vam morali sedaj od plače trgat, pa da delate zastonj… ne pa da vam še plačujejo mastne dodatke – se šekdo čudi, da uni dohtarji v mb jamrajo… ker bolj jamrjajo, več dodatkov dobijo…

what, 15.11.2021 ob 13:46

Nič ne počoka po nosu!!! Protokol, ki ga je dalo ministrstvo, eksplicitno narekuje: Učitelj/oseba, ki spremlja testiranje, ves čas nosi masko in se učencu približa v neposredno bližino le v primeru, ko je to nujno.

Nihče torej ne bo žokal v nikogaršnji nos razen učenec sam sebi. Pred žokanjem po nosu je pa treba odpreti eno mini ampulico, zliti tekočino v drugo mini ampulico, držati to ampulo z eno roko, medtem ko z drugo roko žokaš po nosu, potem palčko dati v ampulco in jo od zunaj rahlo stiskati, odložiš palčko, ampulo nakapaš direktno na tester, v tisto malo odprtinico.

Govorimo o motorično nerazvitih otrocih, ki ne znajo niti škarij v roki držat, kaj šele rezat. Lončki z vodo za barvanje se kar naprej polivajo in padajo z miz…. Grafomotorika je bog pomagaj… Upam, da bodo na kateri šoli snemali tole testiranje prvošolcev, hahahaha.

Če še niste ugotovili – škatla s testom (ali testi) ima en ali pa dva krogca (perforirana, da pritisneš in nastane luknjica, kamor vtakneš tisto epruvetko in ta potem sama stoji. Bohpomagi če imamo tako nesposoben folk, pa res ni nič več čudnega. Potem so vaši sončki še 10× bolj :-))))

Torej so starši ki nasprotujejo temu, sami motorični debili in je to pač dedno, haha?

drugo mini ampulco se da v luknjico na škatli in rokovanje ni več tako težko.

Dednost, 15.11.2021 ob 13:52

Torej so starši ki nasprotujejo temu, sami motorični debili in je to pač dedno, haha?

Zgleda ne samo motorični, če niti navodil ne znajo prebrat prav in slikic pogledat :-)))

bravooo za natančen opis… nisem pedagog, pa mi je jasno, česa so sposobni otrroci in česa ne – razvojno… tiste male rokice takih malih to ne bo šlo… ena mama je že posnela ig s svojim otrokom – še do odprtja ovoja palčke nista prišla – ker tisto je treba počasi odpreti,da ostane notri ane, da jo lahko potem samo lepo potegneš ven – ker se ni šlo odpreti je otrok poskušal z večjo močjo in se je odprl cel zavoj na šus in palčka zletela po tleh…

tako študirani pa tako sposobni ti na oblasti non stop se razglasajo za stroko – pa jim očitno osnove razvoja in sposobnosti otrok v določeni starosti  niso jasne niti malo.

Tudi mene zanima kako bo to izgledalo…  bo komedija… čeprav je žalostno… tole bo trajalo najmanj 2 uri pa potem še vso zdračenje in brisanje miz… kaj jim bo sploh od pouka ostalo se vprašam… in tako vsak 2 dan… saj se bo tem učiteljem lahko sfuzlalo…

siti, 15.11.2021 ob 13:52

Če še niste ugotovili – škatla s testom (ali testi) ima en ali pa dva krogca (perforirana, da pritisneš in nastane luknjica, kamor vtakneš tisto epruvetko in ta potem sama stoji. Bohpomagi če imamo tako nesposoben folk, pa res ni nič več čudnega. Potem so vaši sončki še 10× bolj :-))))

Nič ne zlivaš ampulce v ampulco. Pa a vi ljudje sploh še testov niste videli. Komplet ima eno ampulo, ki se jo odpre – mali pokrovček je zgoraj tak kot na mleku, ko potegneš odlepiš dol. In to vstaviš v odprtino, da sama stoji na škatlji. In nato počohaš nos s palčko in palčko odložiš v ampulo z tekočino, ki stoji na miru na škatlji. Iz vrečke vzameš zamašek in ga ko vzameš palčko ven – odložiš na brisačko zapreš – zamašek daš gor. In potem nakapljaš to na testirno ploščico, okrog obrneš in počakaš da ven steče 4 do 5  kapljic…. Če to ne dojame otrok, ki zna lepiti in si umiti zobe potem pa ne vem… Problem bi znal biti samo kakko globoko potisniti palčko v nos – jaz bi jim rekla, da naj primejo za en prst nižje od krtačke na koncu in počohajo nos. Moj sin je sam rekel, da si prst ko si vun vleče muco iz nosa dlje porine… daj ne komplicirajte prosim, ker ni nič težkega za narediti…

realno tako ja, 15.11.2021 ob 13:59

bravooo za natančen opis… nisem pedagog, pa mi je jasno, česa so sposobni otrroci in česa ne – razvojno… tiste male rokice takih malih to ne bo šlo… ena mama je že posnela ig s svojim otrokom – še do odprtja ovoja palčke nista prišla – ker tisto je treba počasi odpreti,da ostane notri ane, da jo lahko potem samo lepo potegneš ven – ker se ni šlo odpreti je otrok poskušal z večjo močjo in se je odprl cel zavoj na šus in palčka zletela po tleh…

tako študirani pa tako sposobni ti na oblasti non stop se razglasajo za stroko – pa jim očitno osnove razvoja in sposobnosti otrok v določeni starosti  niso jasne niti malo.

Tudi mene zanima kako bo to izgledalo…  bo komedija… čeprav je žalostno… tole bo trajalo najmanj 2 uri pa potem še vso zdračenje in brisanje miz… kaj jim bo sploh od pouka ostalo se vprašam… in tako vsak 2 dan… saj se bo tem učiteljem lahko sfuzlalo…

namenjeno za what

Torej jašur, obdrži svoje sončece doma. Problem rešen.

Za hrvaško ne vem, lahko pa povem za Buchholz in der Bordheide. Prihod v šolo so premaknili na 15 minut prej. V avli so namestili klopi, ločene s pregradami ( premičnimi sternami),  tako, da je lahko 48 otrok hkrati opravilo testiranje. Dva učitelja (v zaščitni obleki) sta nadzorovala rezultate in poskrbela, da so uporabljeni testi končali v za to predvidenem zabojniku. V primeru pozitivnega izida, so otroka izolirali V za to predviden prostor, obvestili starše in zdravstveno službo. Ca. 400 otrok v Ca. 15 minutah. Nobenih težav ali zapletov. A ja. Ostali so morali počakati zunaj. Naenkrat so spuščali po 48 otrok in vmes zaklepaIi vrata. Preprosto in učinkovito.

A SI BO TA UČITELJICA PO VSAKEM POČOHANEM NOSU RAZKUŽILA ROKE?????!!!!!!!

Ali bo pobrisala najprej enega kužnega za njim pa z neumitimi in nerazkuženimi rokami še ostali 20+?

Bravo….res ste genialci.

Naj si sami počohajo po nosu, če se že morajo.

ne boš vrjelo, ampak trenutno imam na zalogi doma 5 škatel testov in vse so drugačne.

V ene moraš celo nakapljat 5 kapljic v evpruetko, kjer je že neka druga tekočina.

pika poka pikapolonica, 15.11.2021 ob 14:00

Nič ne zlivaš ampulce v ampulco. Pa a vi ljudje sploh še testov niste videli. Komplet ima eno ampulo, ki se jo odpre – mali pokrovček je zgoraj tak kot na mleku, ko potegneš odlepiš dol. In to vstaviš v odprtino, da sama stoji na škatlji. In nato počohaš nos s palčko in palčko odložiš v ampulo z tekočino, ki stoji na miru na škatlji. Iz vrečke vzameš zamašek in ga ko vzameš palčko ven – odložiš na brisačko zapreš – zamašek daš gor. In potem nakapljaš to na testirno ploščico, okrog obrneš in počakaš da ven steče 4 do 5  kapljic…. Če to ne dojame otrok, ki zna lepiti in si umiti zobe potem pa ne vem… Problem bi znal biti samo kakko globoko potisniti palčko v nos – jaz bi jim rekla, da naj primejo za en prst nižje od krtačke na koncu in počohajo nos. Moj sin je sam rekel, da si prst ko si vun vleče muco iz nosa dlje porine… daj ne komplicirajte prosim, ker ni nič težkega za narediti…

Kako pa kaj tvoja slovenščina in rodilnik? …škatlja… in “…če to ne dojame otrok…”

Saj bi ignorirala, ampak ti otroke zaničuješ glede motoričnih spretnosti in dojemanja…

Stvar je jasna: v navodilih jasno piše, da mora mlajšim od 12 pomagati odrasel. Torej je protokol ministrstva v nasprotju z navodili proizvajalca. To je vse, kar bi morali ravnatelji ponavljati.

Dva testa sta – Siemens ima po 5 testov v škatli, Boson pa ima po en test v škatli. Pri Siemensu imaš epruvetko s tekočino, kjer samo potegneš tisti alu sloj, imaš pa zato pokrovček ločen. Plus je ta epruvetka s tekočino, minus pa ločen pokrovček.

Boson ima tekočino posebej in je epruvetka s pokrovčkom prazna. Ja, cel hudič (ha ha ha) pa je za nekatere obrniti vrat tistega vrhnjega dela, da odpade in potem to tekočino zliješ v epruvetko. Plus tega je, da se pokrovček drži epruvetke. Minus tisto posebno zlivanje notri.

Oboje pa je vseeno enostavno in če bi tisti glasni res testirali otroke doma, bi to imeli v malem prstu. Enako tudi njihovi otroci. Tako pa so to samo prazne marnje – niso ne sebe ne otrok nikoli testirali. Po enem poskusu pa so ugotovili, da so motorični in še kakšni debili, ker jim je celo to pretežko obrniti zgornji del tiste plastične embalaže 🙂 Pa luknje v škatlah so za gledat :-)))

fhdrj, 15.11.2021 ob 14:04

A SI BO TA UČITELJICA PO VSAKEM POČOHANEM NOSU RAZKUŽILA ROKE?????!!!!!!!

Ali bo pobrisala najprej enega kužnega za njim pa z neumitimi in nerazkuženimi rokami še ostali 20+?

Bravo….res ste genialci.

Naj si sami počohajo po nosu, če se že morajo.

voila… točno tako… poleg tega je zaradi intenzivnega dela s kužninami še toliko bolj sama izpostavljena – je tudi brez zaščitne opreme…

v bistvu bodo vse kužnine zbirali na kup družno v razredu iz nosi jih vlekli ven – tako da bodo potencialni virusi še bolj prisotni v okolju… koncentrirano s strani vseh otrok prisotnih na enkrat… če je to v duhu skrbi za zdravje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close