Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Slivovi cmoki

Slivovi cmoki

Spoznal sem žensko, ki mi je rekla, da se bo poročila z mano, če ji naredim najboljše slivove cmoke kar jih je jedla. Ste pa res čudne. Brez zamere.
No to je bilo malo v šali, vendar ker se dobro razumeva bi jo rad presenetil s slivovimi cmoki.
Težava je v tem, da znam pripravit samo tisto, kar se da nanje – torej drobtine in sladkor. Drugega pa se mi nič ne sanja.

Lepo prosim punce, žene, babice in gospodične in gospe… Bi mi katera povedala kako naj pripravim te božje cmoke?

http://www.kulinarika.net/recepti/13801/priloge/okusni-slivovi-cmoki/

Tile se zagotovo ne razkuhajo, večkrat preverjen recept. Meni so najboljši.

Vso srečo pri pripravi!

Meni so najboljši iz skutinega testa:
1/2 kg skute,
2 celi jajci
malo soli
ostra moka

Zgnetem testo in oblikujem cmoke. V cmok dam slivo in malo sladkorja.
Skuham v soljenem kropu. Kuham cca 5 minut.

Na maslu ali margarini opražim droptine in ocejene cmoke “porestam”.

Sedaj je še nekaj starega krompirja, ki ga opereš z olupkom ,recimo 4 srednje krompirje, skuhaš, olupiš, pretlačiš, dodaš eno jajce, malce olja in približno enako količino moke.Jaz delam vse na oko, ne tehtam…Narediš fino testo, ki ga oblikuješ v krogle, daš v sredino pol slive , ki ji dodaš kocko sladkorja, lepo zapreš in oblikuješ in daš v vrelo slano vodo.Delati moraš pa kar hitro…
UIpam, da ti uspe!

Lahko pa se znajdeš in kupiš pripravljeno zmes za krompirjevo testo od Žita, ki jo samo zaliješ z vodo in oblikuješ cmoke. Razlike med doma narejenim in tem praktično ni v okusu.

http://www.kulinarika.net/recepti/1896/priloge/marelicni-cmoki-iz-skutnega-testa/

Meni so najbolj enostavni in najboljši po tem receptu, marelice pač zamenjaš s slivami. Verjetno jih bo uspelo malo manj kot 12, pa nič hudega. Ne morejo se ponesrečit.
Ta recept sem uporabila pri osvajanju mojega dragega in je bil čisto navdušen 🙂

ja ti so resnično najboljši. Če se potrudiš in delaš majhne jih pride 12 iz ene mase. Ta še zelo hitro so narejeni. Delam slivove, jagodne, marelične – tudi iz zmrznjenega sadja.

Pol kile olupljenega krompirja skuhaš,
eno žličko masla+pretlačiš+ohladiš,
eno jajce dodaš v krompir+150 g moke, (najboljš pol ostre in navadne),
narahlo zgneteš v testo,
Ratalo ti bo 7 cmokov-v vsakega daš pol slive in malo sladkorja!
Lepe narediš, da si roke malo omočiš z vodo. Kuhaš v kropu 15 minut.
Zabelo pa znaš naredit.

Najlepša hvala, verjamem, da so vaši cmoki dobri… najraje bi jo akr k vam povabil… 😉
Ne vem, če bo to meni šlo od rok…. 🙁
Zakaj ženske raje ne rečete, da poročite tistega, ki vam zamenja gumo na avtu.

Nič se ti preveč ne sekiraj okrog teh cmokov! Naredi po svojih najboljših močeh, pa boš pokazal veliko več pripravljenosti ustreči ženski kot 90 % moških. Namen šteje!

Če je tvoja draga ta prava, bo rekla, da so cmoki najboljši na svetu in da se hoče takoj jutri poročit s tabo (tudi, če izdelek ne bo ravno vrhunski), če se bo kaj pritoževala… potem si pa itak predober zanjo 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close