Slivovi cmoki
Spoznal sem žensko, ki mi je rekla, da se bo poročila z mano, če ji naredim najboljše slivove cmoke kar jih je jedla. Ste pa res čudne. Brez zamere.
No to je bilo malo v šali, vendar ker se dobro razumeva bi jo rad presenetil s slivovimi cmoki.
Težava je v tem, da znam pripravit samo tisto, kar se da nanje – torej drobtine in sladkor. Drugega pa se mi nič ne sanja.
Lepo prosim punce, žene, babice in gospodične in gospe… Bi mi katera povedala kako naj pripravim te božje cmoke?
http://www.kulinarika.net/recepti/13801/priloge/okusni-slivovi-cmoki/
Tile se zagotovo ne razkuhajo, večkrat preverjen recept. Meni so najboljši.
Vso srečo pri pripravi!
Sedaj je še nekaj starega krompirja, ki ga opereš z olupkom ,recimo 4 srednje krompirje, skuhaš, olupiš, pretlačiš, dodaš eno jajce, malce olja in približno enako količino moke.Jaz delam vse na oko, ne tehtam…Narediš fino testo, ki ga oblikuješ v krogle, daš v sredino pol slive , ki ji dodaš kocko sladkorja, lepo zapreš in oblikuješ in daš v vrelo slano vodo.Delati moraš pa kar hitro…
UIpam, da ti uspe!
http://www.kulinarika.net/recepti/1896/priloge/marelicni-cmoki-iz-skutnega-testa/
Meni so najbolj enostavni in najboljši po tem receptu, marelice pač zamenjaš s slivami. Verjetno jih bo uspelo malo manj kot 12, pa nič hudega. Ne morejo se ponesrečit.
Ta recept sem uporabila pri osvajanju mojega dragega in je bil čisto navdušen 🙂
Pol kile olupljenega krompirja skuhaš,
eno žličko masla+pretlačiš+ohladiš,
eno jajce dodaš v krompir+150 g moke, (najboljš pol ostre in navadne),
narahlo zgneteš v testo,
Ratalo ti bo 7 cmokov-v vsakega daš pol slive in malo sladkorja!
Lepe narediš, da si roke malo omočiš z vodo. Kuhaš v kropu 15 minut.
Zabelo pa znaš naredit.
Nič se ti preveč ne sekiraj okrog teh cmokov! Naredi po svojih najboljših močeh, pa boš pokazal veliko več pripravljenosti ustreči ženski kot 90 % moških. Namen šteje!
Če je tvoja draga ta prava, bo rekla, da so cmoki najboljši na svetu in da se hoče takoj jutri poročit s tabo (tudi, če izdelek ne bo ravno vrhunski), če se bo kaj pritoževala… potem si pa itak predober zanjo 😉
Forum je zaprt za komentiranje.