Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Slani …hm štapiči ali..??

Slani …hm štapiči ali..??

Če bo sploh kdo vedel kaj je to in vedel tudi kako se dela bi prosila za recept… sem se tako mimogrede spomnila, da sem včasih to jedla in je bilo prav okusno.

Hvala
m.

Hej,spomnim se,da je bilo o njih ze govora(mogoce jeseni),pa mi iskanje ne da nic.Mogoce zato,ker jaz nimam stresic. Lp

poglej pod slano pecivo 23.2.04. lp petra

Jaz jih delam včasih iz listnatega testa pa jih posujem s sezamom, kumino, sirom ipd, lahko se pa delajo tudi iz kvašenega testa vendar takrat raje naredim pogačice. V testo dam skuto in so zelo dobre. LP Silvia

Pozdravček

Jaz sem ravno včeraj delala slane palčke in moram reči, da so šle 1,2,3.

Moj recept je čisto enostaven in sicer:

3 dlc olja
3dcl belega vina
1 mala žlička soli
pol pecilnega
65-70 dag moke

Zgneteš, razvaljaš malo bolj kot za noževo konico debelo. Z ene strani namažeš rumenjak in posuješ s sezamu ali maku ali grobo mletimi orehi ali naribanemu siru. potem stvar obrneš in namažeš bz beljaku in posuješ s semenki in sicer nekaj drugege kot si prejšno stran. narežeš v 1 cm široke palčke in jih zvijaš. pečeš na 200 tako da zarumenijo. Jaz še vedno po vrhu,preden dam palčke pečt, potrosim malo soli, ker imamo radi bolj slano. Sicer pa probaj testo kako se ti bo zdelo. Testo pa pride zelo mehko, da se ne boš ustrašila.

LP,Nani

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close